Важни писания

понеделник, 15 април 2013 г.

"Като си се родил тъп, то е завинаги"

Заглавието е от известна руска пословица. В петък 12.04.2013 г. в Античния театър на Пловдив се откриваше кампанията на ГЕРБ. За щастие имах командировка в родния си град и към 19.00 часа успях да се добера до центъра на града. На площада пред пощата ГЕРБ бяха разположили сцена с музиканти, които си настройваха инструментите, а около тях впечатляващи пана правени с пари и размах, показващи огромни цветни снимки на построените от Б.Б. магистрали. Помислих си, че в последния момент са сменили мястото на откриването. Но един познат, който беше на площада ми каза "не - горе на Античния са. Тази сцена е за утре, когато ще раздават бира и кебапчета." Така, че тръгнах за Стария град.
Неслучайно биех път от София до Пловдив. Чудех се на пиарите  на ГЕРБ. Трябва да си пълен малоумник да направиш откриване на дата 12.04.2013 г. Като съберем цифрите се получава тринадесет, при това петък - 13. Като си пиар трябва да прочетеш някоя друга книга по нумерология. Затова идвах в Пловдив за да видя предизвестеният провал на ГЕРБ. Примерно, как Цветан Цветанов се подхлъзва по стръмните стълби на Античния и падайки долу счупва с главата си някое мраморно стъпало. Или внезапно им спира тока и Веселин Маринов не може да пее. Или пък се излива пороен дъжд и мокри до костите нещастните чиновници от областната и общинските администрации докарани под строй на Античния за масовка. Но резултатът надмина и най-черните ми очаквания. 
Докато разсъждавах върху възможните проявления на петък 13-ти, неусетно стигнах до подножието на Стария град. В едно открито барче се бяха разположили аверите. "Оу, кмете отдавна не си идвал в Пловдив! Сядай при нас!" "Винаги добавяйте едно "екс" отпред, нали съм Ви казвал за проф. Александър Фол." (Той беше министър на образованието по време на комунизма. В един момент го свалиха и си остана само университетски преподавател. Влязъл в кварталния плод-зеленчук и магазинерката съчувствено го попитала: "Професор Фол, сега като не сте министър какво правите?" "Ами сега съм си ексминистър", отговорил той. "Блазя Ви, пак сте се уредили" - завидяла му магазинерката.)
Седнах при тях и си поръчах "Каменица". Пиехме и обсъждахме политиката. Покрай нас се точеха върволици смирени общински и областни чиновници отиващи "спонтанно" на Античния театър. Сигурно там ги проверяваха по списък. Все пак трябваше да се запълни с 3000 души. Някои по-смели ме поздравяваха. На други им беше неудобно, че ги карат под строй като пионерчета преди 1989 г. И на мен ми стана неудобно заради тях, допих си бирата и пожелах на аверите "приятна вечер". Отидох от другата страна на Стария град в едно барче на една по-закътана уличка. Там намерих четирима съседи на външната маса и седнах да ги видя. Заговорихме за политика разбира се и пак на "Каменица". Пак нямах късмет. Оказа, се че идват малки групички гербери, явно не от Пловдив. Заблудили се по кривите улички и пак питаха за Античния театър. Ние вече развеселени ги упътвахме. "Първо по лявата уличка, горе вдясно и оттам на първата пак вляво. Като чуете Веско Маринов с "родната полиция ни пази" сте там!". При поредната групичка вече се майтапехме: "И много поздрави на Бат, Бойко! Кажете му, че и ние няма да гласуваме за него!" Някои се намръщваха, други се засмиваха нервно. Накрая мина една самотна жена и тя пита за Античния. Беше симпатична. Упътихме я с удоволствие и на края все пак се измайтапихме: "Ако са започнали да раздават тридесетте лева за гласуване на човек да идваме и ние!" Забелязах как й стана неудобно и тя с някакво извинение в гласа каза:  "Ама, аз само исках да видя Бат, Бойко!" и ускори крачка. Изкоментирахме, че при някои жени красотата за жалост върви в комплект с глупост.
Започнах да се притеснявам, нито дъжд заваля, нито гръмна бомба, нито спря токът. Явно мероприятието на ГЕРБ си протичаше нормално. Разколебаван в нумерологията, си допих бирата и си тръгнах. 
На другия ден по обяд вече в кафенето отворих Интернет и какво да видя - огромни заглавия  от сорта: "Фискалния резерв го изядоха пенсионерите."  

Казано в Пловдив на Античния театър в петък на 12.04.2013 г. 
Да, Бойко настъпи здраво мотиката, нумерологията излезе вярна наука.

Както казват руснаците: 

"Като си се родил тъп, то е завинаги!"

 


Насладете се на видеото тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves