сряда, 24 април 2013 г.

Европейските перспективи на Турция

Турция си иска наши територии
Българските евродепутати трябва решително да се противопоставят на всякакви идеи за еврочленство на Турция. Разширяването трябва да върви към Украйна, Беларус, Грузия и Армения. Действително Европа е християнски клуб и нямаме място в него за други "култури и религии". Модерната цивилизация е построена на хилядолетни традиции, които християнството е обобщило по най-добрия възможен начин. То е дало основите на евроамериканската култура - Вяра в Бог, свобода на мисълта, словото и делото, стремеж към щастие, свободна стопанска инициатива, любов към ближния. Ислямската традиция е точно обратното - теократична, тоталитарно-авторитарна обществена подредба, феодално-родови зависимости, корупционни практики, неуважение към живота на другите и собствения също. Робско положение на жените и децата. Агресия към неислямските народи - "Свят на исляма" и "Свят на войната" и разбира се джихада. С такава религия и изповядващите я в общ европейски дом не може да се живее съвместно. А ако някой мисли, че ще има "евроислям", който ще е реформиран и хуманистичен да чете историята от 622 г. насам.
И като стана дума за национална кауза, някой иска ли да няма граница между 7 милионната България и 70 милионната Турция и свободно движение на стоки, хора и капитали? Аз не искам. Защото познайте кои капитали и хора накъде ще текат?
А поводи да отказваме на Турция еврочленство дал Господ. Първо да ни върнат 11 милиардния дълг в долари дължим на тракийските бежанци за имотите им заграбени от Турция. Признат дълг в международен договор. Второ да се изтеглят от Северен Кипър турските войски и когато Кипър се обедини да видим десетина-двадесет години как християни и мюсюлмани, турци и гърци, бивши поробители и бивши поробени ще изградят обща "демократична, хуманна и толерантна" държава.
Трето турското разузнаване и дипломация да спрат да се месят в българските вътрешни работи чрез филиала си ДПС, който впрочем трябва незабавно да разтурим ако си спазваме конституцията.
Четвърто Турция да признае геноцида над арменците.
Пето да даде свобода на кюрдите в територията си каквато имат турците в България.
И т.н и т.н ........
Като изпълнят тези условия и България е 100 милионна, а Турция остане на 80 милиона ще можем да говорим за европейските перспективи на турските комшии. Е има и друг начин... ако турците някак си преместят държавата си на британския остров - примерно в Шотландия, тогава Англия да настоява толкова много за приемането й и да си отваря границите с нея.
А, и да не забравя, нашите евродепутати да поискат включването в европейската конституция на уповаването на Господ Бог, който ни е направил такива, каквито сме. Като негови чада му дължим поне тази благодарност.
Това са го направили даже и американците вкл. на банкнотите си, та ние, които сме им родители да не го направим в Европа.