сряда, 24 април 2013 г.

БТВ се самоопроверга

На 5 октомври - четвъртък 2006 г., в разгара на президентските избори, криминалният престъпник Цветелин Кънчев (вече помилван от вицепрезидента Ангел Марин) беше в предаването на Ани Цолова по БТВ. Престъпникът Кънчев заяви подкрепата си за президента Първанов и даже каза, че ако случайно друг спечели изборите, той и "неговите хора" ще обградят президентството и няма да допуснат друг да влезе в него. Защото друг можел да спечели само с фалшификации и "те няма да позволят това". Това си беше чист опит за гражданска война останал незабелязан от прокуратурата. Някакъв криминален тип да заплашва от екрана на национална телевизия всички другоячемислещи и гласуващи различно. Ани Цолова дори не се опита да възрази, че това не е демократично и нарушава конституционния ред, но хайде да не я виним. Такава й беше задачата, на всяка цена да победи другарят Първанов с каквито й да било средства. И тя жената хляба си изкарва...
Но всъщност не това е интересното. Криминалният престъпник Кънчев беше поканен в студиото за друго. Да "опровергае долнопробните клевети", че циганите продавали жени за пари на потенциални "младоженци". Тоест нито един циганин не нарушава законите, конституцията, Международната харта за правата на човека и още ред международни хуманитарни конвенции и договори. Продажбата на жени била измислица на евродепутата Димитър Стоянов, който в електронна поща обидил циганската евродепутатка от Унгария Ливия Ярока, че такива като нея и по-хубави в България могат да се намерят за 5 000 евро.
А всъщност Стоянов се оказа прав, само че обърка цената. По-хубавите циганки вървят вече по 10 000 евро. Може би е от инфлацията. Откак комунягите и депесарите управляват тя е най-висока в Европа.
Та въпросът ми към bTV, в-к "Капитал" , Главния прокурор, Българския Хелзинкски комитет, Комисията за защита от дискриминация и всички останали правозащитни органи, институции и организации е:
"Ще се извинят ли на евродепутата Димитър Стоянов и ще предприемат ли разследване на престъплението "продажба на жени" излъчено официално като репортаж по bTV"
Или видеото е "долнопробна клевета и лъжа към братята цигани?"