Важни писания

вторник, 22 декември 2015 г.

Радан, Рамадан, Рада Дълбоката...

"Гъз, ти си наш'то знаме!"

„Днес, в подлеза на метрото, срещнах един стар приятел. Стар като времето, в което пиенето свършваше малко след парите и май само по този повод, а сега - заслужено много известен и обичан човек, в ограничените среди, за които четенето продължава да е истинска ценност. Беше тръгнал с наистина неприятна задача, за която не му завиждам, и ми каза само „Гъз, ти си наш‘то знаме". Отдавна не съм се чувствал толкова поласкан и окуражен. И го казвам напълно сериозно, както впрочем и той..."  Радан Кънев го написа във фейсбука си, когато беше предложен за председател на ДСБ. След това го и избраха... Мъдрият ни народ е казал отдавна: "Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи!" Още когато той направи тази самоизлагация  в профила си и я обнародва в световен мащаб,  умните хора, като Антон Тодоров например, му го казаха: "Ашколсун! Излагането на този човек е пълно, но то явно не е видимо за няколкостотин души, които са харесали постинга. Веднага да подчертая, че десебарите в тази бройка са доста по-малко, защото там има и откровени зевзеци, които подгряват Радановото самочувствие само,  за да се насладят после докъде може да стигне в компрометирането си  един „десен“ политик. Докъде ли? Ами ето докъде – да се срине от „Командир“ до „Гъз“. При това с пожелание да го веят на знаме. Нека сме наясно – с това не може да се шегува човек. Това не са и безобидни  приятелски подмятания. Чудя се с какъв акъл Радан Кънев,  съвсем пресният лидер на ДСБ, демонстрира как е възприеман дори от симпатизантите си. Несериозно, лековато, с  трудно удържано присъствие на границата между политическата бурлеска и презрението. Не знам дали на други от читателите на „творчеството“ на Радан Кънев е хрумнало, но аз се сетих и за следното: той май беше последователен застъпник на гей парадите (Радан Кънев: Реакциите срещу гей-парада доказват нуждата от него, 25 юни 2008.). Членът на ръководството на „дясната“ партия ДСБ се обяви много категорично в полза на гей парада в София. С това, освен всичко друго, даде знак, защо го наричат днес по този обругаващ начин. И още - тази забележка от неговия стар приятел ме кара да се размисля и мислите ми са много нерадостни  и..ъъъъ, как да кажа най-меко – с известен двусмислен характер! Настоятелно слагам кавички при споменаването на „дясно“, защото ДСБ явно са от типичните политически ментета – също като повечето български партии. От гърба към седалището  – уж десни, а наобратно - леви. Няма такова политическо животно, не би трябвало да има по-точно. Кучета, които мяукат – това са ДСБ. Никога не знаеш кога ще проявят характера си на политически мастии." (от статията "Гъзове няма да вдигнат десницата на крака".Те мастиите освен политически, се оказаха и обратни, от 25 юни 2008 година насам си имахме едно наум за Радан, когато публично в блога си той - "десният", "консерваторът", "християндемократът", "традиционалистът", защити педерунгелите заради содомитското им сборище наречено гейпарад:

Реакциите срещу гей-парада доказват нуждата от него


През 1968 г. двама млади мъже дежурят на фронтовата линия, в очакване на възобновяване на военните действия между Държавата Израел и съседите й... Там, сред обстрела, те разбират, че искат да прекарат остатъка от живота си (с доста неясни перспективи за продължителността му...) заедно. Как го разбират - това е информация, която ще си отиде от този свят заедно с тях. Любовта между двама души е неведома за околните.

Днес, 40 години по-късно, чичо ми Алберт Моис Кордова и неговият партньор Шимон все още са заедно. 40 години съвместен живот, научна работа (и двамата са университетски професори), политически борби, надежди за мир (попарени от фанатизъм и тероризъм), провалени бизнес начинания и успешни кариери, здраве и болест, бедност и охолство, дълги години на борба с едничка цел - да не криеш любовта си в едно консервативно общество... Една възрастна двойка в заника на бурен, но щастлив живот.


Може би в Тел Авив гей-парадите (на снимката) вече са "излишно показни", след като гей-двойките няма нужда да се крият. А може би и там не са. Не знам.

Но знам, че грозната реакция срещу гей-парада в София доказа, че той е повече от необходим.

Някаква си организация БНС (поотрасналите и съвсем оглупяли скинарчета от бившето Д.Д.Д.), начело с полуинтелигента Боян Расате (известен в националистическите среди с близките си връзки със службитеобявила, че:
Повечето хомосексуалисти са престъпници, наркомани, алкохолици, носители на тежки заразни болести и извратени, особено мъжете...
и предложила по-улеснена съдебна процедура срещу хомосексуалисти(???) и педофили.

(На снимката - хомосексуалисти, които трябва да бъдат съдени улеснено)

Някакви момчета от "Атака" пък обясняват, че публичната демонстрация на хомосексуална принадлежност нарушавала добрите нрави и ... Конституцията. (Толкова прочее за "Атака", която била станала нормална партия и други глупости...)

Честно казано, не бих обръщал никакво внимание на лицето Расате и на клетниците от младежката "Атака". В празните им бръснати глави няма място за друго, освен за омраза към различните.

Не мога обаче да подмина реакцията на одиозния Варненски митрополит Кирил. За разлика от Расате, Сидеров и други болни маргинали, дядо Кирил представлява (или поне е призван да представлява) цялото паство на вярващите православни християни. Неговите послания са насочени не към ограничен кръг фанатици, а към огромното мнозинство от българския народ. (отделно е мнението ми, че Църквата няма никакво право да се изказва по делата и кампаниите на хора, които не принадлежат към неяТук ще цитирам един приятел, който инак съвсем не споделя мнението ми по темата:
Църквата няма работа в общественото и политическото така, както държавата и гражданските организации нямат работа в нейните, на Църквата дела.)

Думите на митрополита...

Водени от своя дълг към обществото за нравственото му издигане, изразяваме протеста си срещу подобни публични прояви, които прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности. Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране...

... са ясен призив за ограничаване на правото на хомосексуалните да извършват публични дейности, именно поради сексуалната им ориентация, а не защото самите дейности са някак неморални или гнетящи добрите нрави. Накратко - да заявяваш любовта си към своя партньор е a priori неморално.


Именно тези реакции ме убедиха, че е нужно да се пише по темата. Убедиха ме и още нещо - че този парад не е в повече и не е излишен.

Аз съм хетеросексуален и в много отношения консервативен женен мъж. Не съм убеден в необходимостта от гей-бракове (макар да не съм запален противник) и не виждам аргументи "ЗА" осиновяването на деца от гей-двойки (а виждам много аргументи "Против").

Но съм убеден в едно: Пичове, тук иде реч именно за Конституцията 


Чл. 37. 
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними.
........

Чл. 38. 
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения
........

Чл. 39. 
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин
........

Чл. 43. 
(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации

Из Конституцията на Република България. 

Докато обществото ни допуска опити някому да бъде забранена публична изява, докато човек не може спокойно и пред всички да заяви кого обича, правата ни са в опасност, а законът е само на хартия. Държава, която не гарантира правата и сигурността на част от обществото, не гарантира нищо. 

Очевидно е, че ЛГБТ-общността има не само право, но и пълно основание на тази проява.

Нещо повече - явно има нужда и ние да я подкрепим.



Публикувам целия му текст, за да не вземе да го изтрие от блога си в пристъп на нормалност. Зевзеците му спретнаха на Рада и специален подигравателен блог още през 2009 г. веднага след като "десният" политик защити содомитският "гейпарад":
СРЯДА, 11 МАРТ 2009 Г.
да си гей не е престъпление
За тези, които не ме познават: Роден съм на 30 септември 1975 в Първа градска, "в семейство на служАщи", както се казваше тогава или подлагащи се (анално). Всъщност в среда на хора, които се чувстваха твърде, твърде зле (вазелина беше кът) в онези мизерни години, и имаха защо... Но няма да занимавам читателите с "родова памет" - тя си е за мен (наследих аналните увлечения). Учил съм в 127-мо (сериозна школа, макар не тъкмо образователна в тесния смисъл) и във Френската (ако знаете какви минети правя...). За Френската през 90-те може да се говори много, (който е опитал няма да забрави.....), аз предпочитам да замълча. От '99 съм юрист (лизач на задници), а от Февруари 2002 - адвокат (вече и духач), и това е почти всичко, което съм искал да бъда. Исках и да се оженя (за пред консервативните хора) за най-прекрасното момче на света. И се омъжих. Щастлив човек. С две думи.
А и в момента го подиграват със стихотворения

"Новините започват със дебат за бюджета.
Кви дебати, ебати! Депутати - ментета.
На трибуната качва се някакъв педераст.
Педераст, педераст, но облечен във власт.
В устата му - глупости, в очите му - злоба
Той тая власт ще я стиска до гроба."

Седем години по-късно след "знамето-гъз" се оказа, че политологът Антон Тодоров е бил абсолютно прав през 2008 г., с догадката си изказана в текста в началото: "И още - тази забележка от неговия стар приятел ме кара да се размисля и мислите ми са много нерадостни  и..ъъъъ, как да кажа най-меко – с известен двусмислен характер!" През 2015 г., Ицо Петрофф с интервютата си, (туктуктуктук и тук.) каза, че Радан е педераст и то пасивен.  Медиите го емнаха политика с прякора Рада Дълбоката, който му лепна Ицо и Радан вече нямаше полезен ход: "Още през 2013 г. след изборния разгром и оставката на Иван Костов, симпатизантите на ДСБ гадаеха дали бялата престилка или мъжките жартиери ще седнат в председателското кресло. А в началото на годината се чу, че искрената мъжка дружба между Радан и Корман, аха да прати Кънев за снаха в партията на Касим Дал. Всъщност, да си хомосексуалист не е срамно. Да защитаваш правата на различните е похвално. Но да си „педераст, облечен във власт“ е противно. ....  Дълбоката няма как да покрие изцапания си гъз с изрязаните прашки, които Ицо Петрофф му „обу“ онзи ден. Никакъв гей не си ти, Радане." пише в един сайт... В един форум допълват, че "Рада дълбоката" не е от вчера: "- Добро утро - това се знае от години и го знаем всички, които познаваме Радан. И във Френската го викахме, само че не Рада Дълбоката а Рада Вдлъбнатата. Може Дълбоката да му е излязло по-късно, в гей хай лайфа." Рокаджията Ицо Петрофф, пианистът Павлин Цветков, учителите Христо Птухин и  Силвестър Илиев  го отстрелват: "Ние сме нещо като девери, както биха казали запознатите с родовите връзки. Аз съм гадже на брата на неговия любовник. Моят приятел е Моис - Бехар, който е брат на любовника на Рада – Филип Еми Бехар." .... "Техният семеен живот е съвсем ясен – ти си вдясно, аз съм вляво. В случая Рада е вляво.  Мога да потвърдя, че Филип, както и моят интимен приятел Моис е бисексуален, така че той е мъжът във връзката. Дори великият политик да е бисексуален, във връзката с Филип той е лявата страна. Филип е активната страна във връзката с Радан. Не може Радан да се прави на мъж и да обяснява какво ли не, защото е пасивната страна. Филип никога не е бил пасивен." Както казва Ицо Петрофф"- Как така човекът, който по времето, когато беше активен форумист, клеймеше американските акции в Близкия изток и определяше себе си като предимно ляв, изведнъж стана консервативен политик, консервативен хетеросексуален мъж, съпруг и баща? ....А не се ли страхувате всъщност от заканите на Радан Кънев, че ще ви съди за набедяване в извънбрачна връзка с „американски адвокат”? 
- А може би той трябва да се страхува, ако излезе на бял свят хипотезата, че бракът му е фиктивен?"  На тези думи, някой може да възрази, че от брака си Радан и Деница имат дете. Технически е възможно, но Григорий Климов пише за дегенератските родове и това: "Но ако това се окаже непослушен род, род, въставащ срещу Бога, то неговите членове ще пренебрегнат гласа Божий и ще се опитат да излъжат самият Господ Бог по различни начини. Те ще се опитат да излъжат Бога като опитат изкуствено оплождане, или чрез фалш в брака – ще спят например с жена, а в същото време ще си представят, че са с мъж или куче или с родната си майка. Или пък ще го излъжат така – жената с разрешение на мъжа или без него отива в местния клуб и забърсва за една нощ нищо неподозиращ здрав, нормален мъж, за да има от него дете (“на чужд х… влиза в рая” – руска поговорка)." 
Оттогава започнах да го изучавам този "перспективен млад политик" от школата на Костов и каква беля, както е казано: "Който търси намира!" Науката дегенерология, създадена от Григорий Климов потвърди полезността си за пореден път. Да припомня едно от твърденията на Климов: "Дегенератите обикновено ненавиждат нормалните хора. На тях им доставя истинско удоволствие да наблюдават как един полулуд извратен лидер садист, поставен от тях на власт, води война с друг подобен лидер, също издигнат от тях на власт, но начело на някоя друга държава. Милиони и милиони хора умират за забава и удоволствие на водачите на сектата от дегенерати. Искате да ме попитате как става това. Чрез масонството. Масони, Илюминати, Ротари и т.н. (“…името ни е легион” – отвърнали му бесовете…) – това са все клубове, където дегенератите внимателно наблюдават поведението на възможни кандидати и при наличие на изявени хомосексуални наклонности на някой от тях, започват активно да го придвижват нагоре по властовата стълбица."  Думите му в последното изречение обясняват всичко и за Радан Кънев, кой е, кой го намери и защо го издигна нагоре по политическата стълбица, като започнем от Иван Костов разбира се. Един пловдивски бивш депутат от СДС обяснява в блога си възхода на кариерата на Радан така: "ПП – Изписвам Радан Кънев като Конфино, защото това е истинската му фамилия. Той е племенник на убитата в Пловдив комунистическа терористка Солчи Конфино, както признава в блога си."  Понеже обърква името Кордова с Конфино, негов читател го поправя във форума отдолу: "Само дето фамилията на Радан не е Конфино, а Кордова, но по майка. Кънев е подло и нечестно човече. Продължава да не казва нищо за родителите си и е скрил, че е евреин по майчина линия. ...В отряда “Антон Иванов” има партизанка Кордова. Което означава, че му е роднина. Това обяснява как е станал гвардеец при Желю без никакви физически данни, как на 19 години е станал за 2 мандата председател на младежкото БЧК и защо Костов го промотира за свой наследник. А в пловдивско още помнели участието на фамилията на Моис Кордова в анти-Народния съд!"  Снимката на долнопробната комунистическа кучка Солчи Моис Кордова - (Елка), заслужено убита като съветска агентка - шумкарка и мандраджийка от терористичния отряд "Антон Иванов" е тук.  Евреите, незнайно защо обаче, си я тачат - "халал да им е", пардон - "кашер" да им е... Ето какво пише за нея в сайта им с фотоархива на "Яд Вашем" (Yad Vashem Photo Archive) "Description Born on 07/01/1924 in Plovdiv and died on 03/03/1944 while serving as a partisan in the "Anton Ivanov" unit. She was a member of Hashomer Hatzair until 1941. In light of the rise of Fascism, members of the organization joined the ranks of the YCL and BCP." Тоест от младите социалисти-ционисти ("Zionist youth movements") се присъединила към комунистите. Да ги питам тези хубавци, какво прави една мръсна терористка вдигнала оръжие по команда от СССР срещу Бога, Царя и Отечеството си в списъка на жертвите на "Холокоста"? Не й е там мястото, но дегенератите си тачат своите.  Да потърсим кой е баща й. Има няколко възможности - или Анжел Кордова - масон или Хаим Кордова - банкер, председател на Проверителния съвет на банка „Геула” (1940 г.), Ямбол. Впрочем и той е масон. Трети вариант - търговецът Даниел Кордова. Но последните двама са в Ямбол. А отделно и транскрипцията на еврейските имена на български е трудна. Например има трима български евреи родом от Македония, членували в масонски ложи - Авром Кордов, Аврам Кордови и Моис Кордови. Не е изключено точно последният да е баща й. А и самата Солчи на английски е изписана като Soltchy Kordov в списъка на "жертвите на Холокоста" на "Яд Вашем" тук. И я дават като убита в село Равногор.  Ето нещо интересно от мрежата: "... Дали Радан Кънев освен, че е горд с чичо си, изпитва същите чувства към друг член на неговата фамилия, лелята Солчи Моис Кордова, с партизанско име Елка? Тя е родена на 7.01.1924, заловена и разстреляна за терористична дейност на 6.03.1943 година. Фамилията Кордова е известна със сталинистката си жестокост и терора в Пловдивска околия след 9.09.1944 година до имиграцията им в Израел в средата на 50 - те ...." И за майка си Радан е загадъчно пестелив на информация, затова хората упорито го питат и за нейния род. Тук наистина е тъмна Индия. Каква е Солчи Моис Кордова на майка му - Виолета Йосиф Кордова, (някои я знаят като Корди), та той да й е племенник, а и както самият Радан пише, Алберт Моис Кордова в Израел да му е чичо? И защо чичо? Ако Алберт е роднина на майка му е вуйчо. Ако Солчи му е леля, значи е сестра на майка му? Или изпускаме нещо? Предположението ми е, че Алберт вероятно е брат на бащата на майка му - Йосиф, а Солчи им е сестра. Затова покрай дядо си  по майчина линия брои Солчи за леля, а Алберт за чичо. Радан се гордее със сефарадския произход на майка си. Даже дава и една - (псевдо)еврейска рецепта за  паеля от Кордова, като се хвали в кухненския си блог с произхода си: "Първо, да си кажем направо - няма такава рецепта. Има паеля от Валенсия и паеля с морски дарове. (Кордова е фамилното ми име по майчина линия - сефарадски евреи, преселници от Испания, често са носили като фамилия името на града, от който са изселени). Но от друга страна, всеки може да си направи собствена паеля. Тя е от любимите ми ястия, в които каквото и да сложиш, все няма да сбъркаш. Важното е да има ориз. Паелята твърде много наподобява близката си сродница от Ню Орлиънс - джамбалаята, мидите по бургаски, които хапваме всяко лято в Мидената ферма, ужаса на всеки, който е служил в казармата - "Славянски гювеч", или някои форми на пилафаРецептата, която предлагам, е съвсем типична "смесена" паеля с характерни за ястието съставки, които го отличават от повечето бедни роднини. И макар да съм я кръстил на семейство Кордова, изобщо да не е наследствена рецепта. Всъщност е пълна със забранени в еврейската кухня съставки, но пък никой от роднините ми не е ревностен юдаист, даже съвсем напротив..." Понякога съдбата си прави странни иронии. Мидите по бургаски,  за които пише Радан горе, по една случайност се правят в ресторант - притежание на фирма с име "Дълбока" ООД. В това, че майка му е еврейка, няма нищо лошо. Лошото е в комунистическата му леля Солчи. Но да сме честни и точни, въпросът иска допълнително изследване. Да продължим нататък. И по сватовство Радан не е случил. Или пък е случил, зависи от гледната точка. Ето какво пише Златан Мавродиев в сайта "Афера": "СЛУЧАЙНО ! На 20 февруари 2014 г. бяха обявени имената на хора от местната власт в Добрич, работили за ДС. Обществото научи, че общинският съветник (1991 г. - 1995 г.) от БЗНС Росен Денков Баръмов е бил агент на ДС с псевдонима "Смирнов". Работил е за ОУ на МВР - Толбухин - ДС. Регистриран на 27.04.1988 г., снет от отчет 1990 г. Открити са собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество, документи от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, дневник и картони, лично дело. Докато е бил общински съветник, господин Баръмов купил изгодно един общински имот в Добрич - къщата на ул. "Христо Смирненски", която обитава и до днес. Злите езици разправят, че това не било случайно – долният й етаж бил използван навремето като явочна квартира. Сигурно цената е била ниска, защото сам е махал микрофоните. Що за чугунен комунист трябва да си, за да можеш 3 години след началото на перестройката в СССР да се поставиш в услуга на тогавашната ДС? През 1988 на всеки средно интелигентен човек му беше ясно, че с комунизма е свършено. Говореше се вече и за свалянето на Тодор Живков. Руските вестници свършваха по будките като топъл хляб. Разкритията за престъпленията на комунистическия режим в СССР бяха умопомрачителни! И в този момент да станеш агент на престъпната комунистическа наша ДС? Сигурно се питате с какво толкова ме е заинтересувал този човек - той не е единственият агент на ДС.  Ами най-напред с това, че “случайно” господинът е бил кандидат за листите на общински съветници от ОДС през 1999 г. Но са го отстранили, защото агентурното му минало е станало известно. Някой да се съмнява, че човекът е от подготвените за внедряване в новите демократични партии комунистически агенти?  А после и с това, че се оказа баща на Деница Баръмова, жената на Радан Кънев. Другата му дъщеря – Северина, живее в Германия, където организира срещи за политическа подкрепа на РБ и зет си сред българското емигрантство. Подкрепа от антикомунисти!  Собственик на строителната фирма "РОЯЛ" ООД, Добрич, бащата Росен Баръмов много обича обществената дейност – член е и на управата на НПО "Български Червен кръст" към Областния съвет Добрич. При това положение съвсем случайно дъщеря му Деница си намира работа в... Софийския БЧК! Ама съвсем! А след съвсем случайните Раданови два мандата председателствуване на БМЧК, пак съвсем случайно жена му Деница Баръмова сега е директор на дирекция БМЧК в структурата на БЧК. Какво ли си мисли Баръмов, като слуша за лустрация от устата на зет си?  Как ли Радан Кънев лустрира тъста си? Намигат ли си, докато надигат халбите? Широката публика няма да научи нищо за семейните идилии. По едно време си нямах работа, та си спомних наградите, получени от Бойко Борисов в професионалната му област – Европол ли не щеш, Интерпол ли... всички го знаят и го награждават. Я, рекох си, да видя какви награди има и Иван Костов. Оказа се, че има една-едничка. И от кого, мислите? Вижте в Уикипедия: “През декември 2008 г. Иван Костов е удостоен с първия „Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела“ на Българския Червен кръст.”  БЧК учредява почетен знак специално за Иван Костов? За “човеколюбие и благотворителни дела”? Какви ли са тези дела? В медиите от онова време прочетох: “По повод 130-годишнината си БЧК награди Иван Костов с "Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела" на БЧК за висок принос в създаване на благоприятна среда за реализиране на дейностите на организацията и за решаващата му роля за безвъзмездно предоставяне на БЧК на административната сграда в София.” Опааа... аз онемях, за вас не знам. Бил дал безвъзмездно сграда на организацията – това ли било човеколюбие? А ние да не знаем... я се разходете до страницата на Борисов в Уикипедия и вижте неговите дела в тази област! И ако има още някой да не вярва, че червенината на международната БЧК отколе е допаднала на нашите червени, за да прикриват зад нея кървавата си комунистическа червенина, не ме карайте да ви извадя биографиите на председателите на организацията от 1944 г., та до днес – само верни другари - антифашисти, депутати, членове на ЦК на БКП и бивши министри на здравеопазването, изпращани след вярна служба на почивка там, където куче влачи, диря няма. А че при това положение по-низшите кадри на БЧК и до днес не се събират от кол и въже, а са все свои хора, можете да се досетите сами. Отдавна забелязах, че Радан Кънев крие кои са родителите му. Последното, което чух, беше че по комунистическо баща му е бил шеф на пристанище Варна. Пак случайно – бъдете сигурни!!!" Авторът тук бърка, не бащата, а дядото на Радан и то по царско време е бил директор на пристанище Варна. Но той правилно поставя ребром проблема, че политикът упорито крие родителите си.  Което е много странно, Радан основателно се гордее с варненския си род по бащина линия. Род на адвокати, народни представители, строители и предприемачи, едни наистина добри българи. Той е много словоохотлив за дядовците, чичовците и братовчедите си, но за баща си и майка си дума не продумва, та се налага да търсим по обиколни пътища. И не защото те в крайна сметка се развеждат: "Радан Кънев се разбира страхотно с тъща си. "Това не е шега, изглежда, е наследствено. И баща ми, бог да го прости, дори след като се разведе с майка ми, страшно добре се разбираше с нейната майка."  Причината е съвсем друга.  Баща му - Милен Кънев е доста интересен човек. Той е бил юрист, че и леководолаз във Варна - треньор по подводно плуване.  Участва и в международни състезания: "През 1961г. е първото участие на националния ни отбор по подводно ориентиране в международно състезание в СССР. Милен Кънев е на трето място в индивидуалното класиране, а отбора заема второ място." Както виждате и печели награди. И не е само обикновен треньор: "С решение №12 от 22.10 1958 г. на ЦК на ДОСО е прието въвеждането на подводния спорт като учебно-спортна дисциплина и за създаването на секция по подводен спорт към ЦК на ДОСО. Учредителното събрание на секцията е проведено на 30.10.1958 г., като за председател е избран инж. Димитър Рашев. Членове на републиканската секция са Иван Джаков, д-р Димитър Доросиев, Михаил Бурдин, Цончо Родев, Александър Денков, Димитър Венов, Александър Бикс, Любен Стойнов, Милен Кънев."  ДОСО тогава беше Държавната Организация за Съдействие на Отбраната и работеше в тясна връзка с Армията и разбира се с ІІІ управление на Д.С. (военното контраразузнаване), на която беше подведомствена. Та за Милен Кънев, като юрист, водолаз, треньор, член на републиканската секция към Централния Комитет на ДОСО, започвам да се питам какво още е бил.... Защото през 1973-4 г. го виждаме вече в София, като "експерт в ЦИНТИ", каквото и да означава това. Чудя се не на абревиатурата, а на понятието "експерт", защото ЦИНТИ е Централен Институт за Научно Техническа Информация. Е, вярно беше подведомствен на ІV у-ние на ДС - Научно-Техническото Разузнаване, и какви "експерти" работеха там софиянци знаят, но нейсе...  Ето за тези които не знаят малко информация за ЦИНТИ: "По предложение на ръководството на МВР и ДКНТП Бюрото на Министерския съвет през 1973 одобрява "Основни положения за изграждането на Подсистема за научна, техническа и икономическа информация с ограничено разпространение". Целта е да се повиши ефективността от дейността на НТР по планирането, придобиването, обработването и внедряването на тази информация. Основният координиращ орган на подсистемата е Центърът за приложна информация (ЦПИ), който е включен организационно в Централния институт за научна и техническа информация (ЦИНТИ) към ДКНТП, ръководен и обезпечаван кадрово от НТР." НТР е научно-техническото разузнаване, впоследствие ІV Управление на ДС. Какво ли е работел един изявен юрист - спортист - леководолаз в научно-техническата библиотека? Та таткото Милен участва активно и в експедицията през 1974 г. за подводно изследване на руините на Картаген в Тунис. Както пише организаторът д-р Стефан Пейков: "Голяма роля за успеха на българската програма в Картаген имаше леководолазната група под ръководството на Ганчо Матеев, по това време асистент в катедра „Физиология” към ВИФ „Г. Димитров”. В нея участваха още Ангел Гюров – водолаз, в ЦРБ „Язовири и каскади”, Димитър (Митко) Димитров, Веска Иванова, Петър Андонов, а в процеса на подготовката на мисията незаменим бе Милен Кънев – по това време експерт в ЦИНТИ."  И тук възникват много въпроси. Знаем как през онези години се организираха международни експедиции и под патронажа на кое точно управление на ДС ставаха, за незапознатите - на І-во Главно. То поставяше задачите на участниците, контролираше ги, а те после се отчитаха с доклади. Нямаше никакъв друг начин. Само, че вече не може да се докаже, законът забранява да се разкриват агенти, ако са починали, а Милен Кънев през 2007 г. се пренесе в един по-добър свят, мир на душата му. Дааа, дойдохме разбира се до старата, добра и вездесъща държавна сигурност, преминаваща като червена линия в родословието на всеки "десен" в България... Може на някой да му изглежда и забавно, но всъщност е тъжно. Теорията за дегенерацията се потвърди за кой ли път -  Радан се оказа хомосексуалист с фалшив брак за пред хората, с жена от яркочервено комунистическо семейство с десарски привкус, (спомнете си случая с Ангела Меркел) с еврейска кръв по майчина линия, с чичо педераст и леля комунистическа терористка, чийто роднини като отявлени сталинисти са изтребвали българския народ след 9-ти септември. В допълнение, с неясно какво точно работил баща, с много потайна биография. Е, за мен е ясно.  Превъплъщението на Радан след 1989 г. лъсва и тук - той вече става "десен" и очевадно подкрепян и насочван от злокобните задкулисни сили на дегенеративния "Хоминтерн", се стреми яростно към властта с гъза напред: "Гъз, ти си наш'то знаме! Отдавна не съм се чувствал толкова поласкан и окураженИ го казвам напълно сериозно, както впрочем и той...
Радан първо щеше да съди педерастите, които го разобличиха като техен човек.  (Интервютата им туктуктуктук и тук.)  Нито заведе дело, нито опроверга твърденията им. Затова Павлин Цветков извади и снимка по темата: 
 
"Гъз, ти си наш'то знаме!"
"- Г-н Цветков, защо показвате тази снимка и не ви ли се струва скандална тя?

- Истината не може да бъде скандална и не разбирам кога ще дойде времето и българите да разберат това. Отдавна не живея в България и съм свикнал на съвсем друг морал. Не съм се откъснал обаче от родината и ме боли за всичко, което се случва тук. Фалшив морал, фалшива култура и западащо образование. Това се случва точно, защото ни управляват фалшиви политици като Радан Кънев.
Аз съм бисексуален и не съм някакъв борец за правата на гейовете, но от години имам връзка с Моис и живеем на семейни начала на спокойствие в Холандия. Не се крием и обществото там ни уважава заради това. А тук всичко е фалшиво, както е тотално менте и този политик, който говори за демокрация, лустрация, честност и демаскиране, а самият той живее с ужасна маска. Затова показвам истината и нека да видим сега фалшивите му поклонници как ще отговорят. Ето това е той – Рада Дълбоката, която така да се каже ми беше снаха, тъй като имаше връзка с моя девер Филип, брат на моя любим.
- Имате ли съгласието му да показвате неговия телефон и тази снимка, която все пак е лична, каква е историята й?
- Имам го, разбира се, казах ви и миналия път, че Филип е космополит. Той работи като юрист в Световната гей организация и живее в САЩ, заради което и прекъсна навремето, когато замина връзката си с Радан. Той също е омерзен от театъра, който разиграва човек, с когото са били толкова близки. Донякъде го оправдаваше, че се опитва да чисти имиджа си, тъй като е политик, но все пак му е болно, а и е бесен на лицемерието му. Говорили са толкова пъти за това как властта има нужда от честни хора и са споделяли един и същи демократични ценности, а сега какво се оказва... Затова самият той ми даде разрешение да покажа тази снимка, която е правена лично от Радан през 2006 г. Селфи с гъз. Филип е бил в командировка във Франция и са си писали съобщения на телефона, както и са си разменяли секси снимки. Той има и още подобни кадри, които ако прецени ще покаже, когато си дойде през март в България. Казах ви вече, че ще се прибира тогава и вече има резервирани билети, така че от първо лице ще разкаже за връзката му с Радан Кънев. Който тогава не беше такъв страхливец и говореше за чест и достойнство и колко има нужда от това в политиката, а сега виждаме какво прави.
- Вие виждали ли сте и другите снимки, за които говорите?
- Виждал съм ги още тогава, защото е нормално с Моис да си споделяме всичко и да си коментираме гаджето на брат му. Мога да кажа, че има и по-сочни снимки от тази, защото за тези години са си пускали много снимки и това е нормално в една връзка. Явно тогава Радан не е смятал, че ще промени вижданията си и един ден ще се отрече от чувствата си.
- А не мислите си, че сега ще бъдете обвинен, че това е фалшификат, а и качеството не е добро?
- С телефон опреди десет години е такова, вие го видяхте. А иначе е право на всеки човек да си признае или да не си признае. Но когато си политик и искаш да работиш за хората, трябва да си честен. Да кажеш, че си имал забежки, бил си на такава вълна, но сега си семеен, променил си се и и в крайна сметка истината е това, което ще ти позволи за работиш честно за обществото, без да се страхуваш от задкулисие и зависимости. Такова нещо обаче не чухме и това е истински скандалното, проумейте го вече."
"Гъз, ти си наш'то знаме! Отдавна не съм се чувствал толкова поласкан и окураженИ го казвам напълно сериозно, както впрочем и той...
И тоя същият дегенерат ще се кандидатира и за президент тази година. Най-страшното е, че може и да го изберат.... Че защо не? След Плевнелиев, вече всеки може да е президент.....




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves