четвъртък, 14 април 2016 г.

Забранената карикатура на Чавдар Николов

"Една малка опашка, а какви проблеми създаде!"
С новата карикатура Чаво си го върна на идиотите.

Доживяхме да нямаме свобода на словото, както е в Германия. Там отдавна всички средства за масова информация са под толерастки контрол и медиите мълчаха за нападенията на ислямистките нашественици над жени в Кьолн по Нова година между 5 и 8 дена. Добре, че източноевропейците първи реагираха, медиите им вдигнаха голям шум, стана световен проблем, та и германците нямаше какво да правят и заговориха за това. Със закъснение от 10 дена в Германия се появиха информации за 1000 сексуални нападения в няколко града. След това от германски телевизионен канал обидиха Ердоган с една хубава песен (виж долу видеото).

В Турция веднага привикаха немския посланик за обяснения и се заканиха да съдят авторите. След това един известен комик прочете подигравателно стихотворение в ефира на друга телевизия в Германия и сега Меркел (Ferkel) се опитва да съди този комик - Ян Бьомерман за обида на "чуждестранен държавен глава". Да, това е Германия - "образеца" на демокрация. Държава в която ислямски изроди изнасилват малолетни момичета и се снимат и го разпространяват гордо (изчакайте, че страницата бавно зарежда видеото, което е от фейсбук). А полицията търпеливо охранява ислямистки нашественици демонстриращи нагло по германските улици с викове, че Германия е на Аллах, а не на германците. (За пълната биография на канцлерката Меркел, убиваща Германия и Европа, която немците нарекоха Ferkel - свиня, представляваща една комсомолска слагачка, агентка на ЩАЗИ, американска слугиня, държана на каишка от господарите й от ЦРУ, долнопробна лесбийка, омъжена за прикритие за педераст, пълна курва, пробиваща чрез леглото със шефовете си  в Академията и после в политиката, съвършена дегенератка съм писал нееднократно).
В нашата страна все още се радваме на частична свобода на словото. Но ето един лош пример. Заради видеокарикатурата на Чавдар Николов срещу Бойко Борисов, "Нова телевизия" и "Vbox7" се прекратили договора на карикатуриста и са му изтрили всички видеокарикатури от канала. Това вече е пълна глупост и говори за страхливостта и ибрикчийството на шефовете на тези две медийни групи. А и за това, че този жалък отмъстителен тип - по случайност министър-председател на България е вдигнал пак кръвното и е разпоредил по телефона на слагачите - собственици и управители на тези медии да махнат веднага карикатуриста от плановете и хонорарните си листове. Не му е за първи път, веднъж се опита да прекрати финансирането на вестник "Сега" заради карикатурите на Христо Комарницки. Въпреки, че не съм съгласен с тезата на Чавдар Николов по ред причини, поставям видеокарикатурата му тук. Свободата на словото е свещена и неприкосновена. Ние европейците, белите, християните, не си убиваме карикатуристите, макар и да не сме съгласни с глуповатите им убеждения. (Да отворим една скоба, само комунягите в България убиха карикатуриста Райко Алексиев, заради карикатурите му на Сталин. Уби го Георги Боков с шамари и ритници и се хвалеше с това. Сега дъщеря му Ирина Бокова е кандидат за шеф на ООН, официално издигната от българското правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ.)
Дъщерята на убиеца на Райко Алексиев споделя опит
Другарят Живков беше окепазен много лошо в сбирката епиграми "Люти чушки" на Радой Ралин илюстрирана от Борис Димовски по време на комунизма. На една страница имаше следното: "Сит търбух, за наука глух." Димовски беше я илюстрирал с едно прасе завъртяно като подписа на Тодор Живков. Книгата беше иззета и изгорена, но двамата автори, макар и преследвани, оживяха и надживяха режима на Живков.
Ляво "Люти чушки", дясно - "Свински опашки"
И ислямските варвари (тези, които Чавдар практически защитава), също убиват карикатуристи. Първо - опитаха без успех с датските, които се подиграха с Мохамед, после успешно убиха 12 от  онези левичарски глупаци от "Шарли ебдо", които се гаврят освен с Мохамед и с Христос и Буда и за тях няма нищо свято, а карикатурите им са обида за морала, здравия разум и благоприличието. Но свещената свобода на словото ни задължава да търпим сатанизмите им. 


А Чавдар Николов не е прав по две причини. Първата, че е изрисувал прабългарите като тъпи и диви тюрки, а ние не сме такива. Прародината ни е в съседство със древна Персия и ние сме арийци, а не тюрки. Второ имаме канасюбиги, а не ханове, за управници. Трето, изобразеният Динко Вълев и зад него Перата са герои в момента, а не биячи, мутри или изобщо лоши момчета, каквито ги изкараха толерастките медии. Тук обясних за превъплъщенията на Индже войвода навремето. Нашата подкрепа за доброволните отряди по границата, каквито и да са те, е ясна. Те вършат патриотично и народополезно дело и ще стават все повече и по-силни, чувствайки подкрепата на българския народ. Но не можем да се разправяме със забрани с инакомислещите. Те имат право на свободно изразяване. А премиерът Борисов се показа като поредния политически педераст. Първо подкрепи акциите на доброволните отряди, после явно неговата господарка Меркел (Феркел) му дръпна каишката и той се сниши като бит пес и се отрече от думите си. Даже възропта срещу "свинските опашки". Ето това е карикатура на премиер, страхлив, наведен на "големите началници", без капка национално достойнство и без грам лично такова. Абсолютно политическо недоразумение, съвършен мухльо, избиващ комплексите си с десетки сексуални похождения с подмокрящи се във фантазиите си за него чалга кифли, тъпи журналистки и застаряващи лелки - социоложки и телевизионерки... но за това друг път.

Послепис.
Нещастниците от Vesti.bg дори изтриха едно интервю с карикатуриста. За да се видят колко  са жалки го взех от кеша на Гугъл и го публикувам тук.

2015 г. през очите на карикатуриста Чавдар Николов 


От средата на 2015 г. Чавдар Николов създава уникални анимирани карикатури за "Нет Инфо" и Нова ТВ, публикувани в официалния му сайт във Vbox7. Какво се случи през изминалата година и какво ни очаква през следващата. Гледната точка на карикатуриста Чавдар Николов не е лицеприятна. На нея се вижда как терорист мята топка за боулинг под формата на бомба към надпис от кегли "2015" в боулинг зала. Бомбата се връща и го взривява,а на прочистеното място в другия край се появява "2016". Едно от главните световни събития тази година бяха кървавите атентати в Париж и поредица от други нападения, извършени от последователи на "Даеш", както и борбата на западния свят с джихадистката групировка.

От средата на 2015 г. Чавдар Николов създава уникални анимирани карикатури за "Нет Инфо" и Нова ТВ, публикувани в официалния му сайт във Vbox7 - chavdar_nikolov. На твореца обикновено са му достатъчни 15 секунди, за да ни разсмее и замисли за най-актуалните политически и други събития.

Вижте как Чавдар създава карикатурите си в дома си и кои бяха някои от най-запомнящите се през годината творения:


Още карикатури от Чавдар Николов можете да намерите в канала му chavdar_nikolov във Vbox7.com."Вижте ги жалките идиоти, в това интервю няма нищо особено, изтрили са го за да се харесат на премиера тъпите журналистически фелационери. Проститутките на околовръстното имат повече достойнство и морал от тях. Обаче в статията на Иван Бакалов има къде - къде по-хубави работи: "Погрешно медии и Фейсбук потребители разпространиха вчера новината, че е махната една карикатура със „свински опашчици” на карикатуриста Чавдар Николов, който работи по договор с Нова тв и сайтовете от нейната група – Нетинфо (vesti.bg, vbox7.com и др). Това заблуждава за истинските причини и размаха на цензурата в този модерен медиен конгломерат. Не е изтрита една карикатура, а над 90, изтрит е целият канал на карикатуриста във vbox7.com. Изтрито е интервю с него във vesti.bg и др. материали, изтрити са неща, свързани с него и от сайта на Нова ТВ. Тотално заличаване. От Нетинфо са информирали карикатуриста, че прекратяват договора му, а от "Нова ТВ" са му съобщили, че не искат повече карикатури от него."

Послепослепис

Истината винаги излиза наяве. "Шефът на телевизията Дидие Щосел ритуално си посипа главата с пепел в безпрецедентно извинение. Представете си на неговото място в идентична ситуация директора на някоя частна френска или германска телевизия. И ей Богу, няма как! А Дидие изведнъж се сети, че е чужденец в непонятната българска среда. Нищо, че е в България вече толкова време след шумното му изгонване от прочута лондонска банка преди години. Историята знае защо, но засега предпочита да замълчи. Междувременно французинът успя да купи и да препродаде една малка тукашна музикална телевизия и не само. После да оглави Диема груп.  Преди това да бъде в борда на директорите й и както твърдят вътрешни хора, рамо до рамо с един от скъпоценните адвокати на Делян Пеевски, известен като експерт по офшорките /му/. После да съдейства за продажбата на Диемите на шведите от MTG. Докато спечели и шефското място в групата на Нова. Да се впусне и в куп други хитри бизнес начинания с български привкус. Да е женен за българка с интересно минало /според някои жълти публикации, свързано с обятията на убития пернишки наркобос Райко Кръвта, нарочен посмъртно за екзекутор на Георги Илиев от Светлозар Костов, титаничният главен секретар на МВР при Орешарски/. И с българска тъща се прослави Дидие. Според откровенията му, тя го съветвала кой журналист става за водещ и кой да си ходи. Според запознати обаче, не само тя го съветва. И не само по силата на семейните връзки, а на  рекламни и бизнес обвързаности, включително и със знакови олигарси. Имената на някои от тях личат по рекламните клипове на сирена и лафки. На други – по хазартния характер на фаворизирани продукции. Сега обаче мосю Щосел изплака, че нещо недоразбрал. Че зле управлявал ситуацията с Чавдар Николов и се объркал с интерпретациите." 
Коя е Силва Зурлева - "политкомисарката" на "Нова телевизия"? "Господари на ефира" - външна продукция в "Нова телевизия" връчиха "Златен скункс" заради случката с карикатуриста, на члена на съвета на директорите на медията Силва Зурлева - наричана "вечната политкомисарка" в телевизията. Защо е такава, разкрива Георги Ифандиев в "Епопея на негодниците": "Същото се отнася до родствено свързаната с комунистическия генерал Зурлев другарка Силва Зурлева. Преди партията да я постави начело на борда на директорите на Нова телевизия, никому неизвестната в медийните среди икономистка е работила като преводачка в гръцката секция на Балканския отдел на агенция „София прес“. Ето нейното несъстоятелно обяснение за онази прословута и общовалидна „ябълка“, която избърсала и продала на двойна цена, за да стигне до милионите: Иван Гарелов, Венелина Гочева, Люба Ризова, Уляна Пръмова, Поля Станчева, Силва Зурлева не са регистрирани в архивите като агенти на бившата Държавна сигурност", поясни още министърът на вътрешните работи.„... Пишех за няколко гръцки списания и вестници. Тогава получих предложение за работа в консултантска компания, създадена с гръцки капитал. Тръгнах от най-ниското стъпало ─ секретарка. През 1995 г. се отделих и направих своя фирма. 
─ Но вие сте завършила българска филология, как човек се научава и пренастройва за съвсем друг вид работа?
─ Да, аз не съм икономист, но през тези пет години научих много неща, работех по 12-15 часа. В началото на 90-те години имаше много работа за консултантските фирми. И за капиталите от Гърция, защото големите западноевропейски компании, които инвестираха в България, минаваха през гръцките им клонове.
─ В какво се изразяваше консултантският ви бизнес, защото за много хора това звучи мъгляво?
─ Работих по няколко големи проекта ─ сладоледите „Делта“, фабриката за кроасани „Чипита", за колбаси „Никас“ и др. Започвахме от нулата ─ от разрешителните за строеж, до изграждането на предприятието и вноса на суровини. Моята работа беше от зелената поляна до производството.
─ Вие измислихте крилатото изречение „Делта - връх на сладоледа“?
─ Така е. Но държа да се знае, че вършех всичко с екип от специалисти. През тези години успях да си извоювам име на коректен партньор в бизнеса. Всъщност, аз не познавах г-н Кириаку (собственика на Нова тв) до момента, в който той ми се обади по телефона.“[26] 
Разбрахте ли кога и как бързо забогатялата Зурлева е научила гръцки език? А фирмата „Делта“ не бе ли свързана с другаря Георги Христов, съпруг на Аксиния Джурова – зет на дългогодишния член на Политбюро на ЦК на БКП и министър на отбраната Добри Джуров? Върнете се към генерал Зурлев...
В спомените си Огнян Дойнов споменава някакъв важен офицер от Държавна сигурност: „От 1987 г. Тончо Зурлев е служител на ПГУ на прикритие в търговската служба [при българското посолство в Техеран].“ Свързва го с далавера с 500 автомобила „Рено 5“. Този Зурлев бил „секретар на министъра на машиностроенето“ Огнян Дойнов. Сред „компетентните“ дипломати-ченгета той бил единственият от внедрените в Иран, който знаел езика фарси. Вербувал високопоставен ирански правителствен служител. Държавна сигурност го използвала само за тази нелегална сделка. Комисионата прибрал заместник-генералният директор на „Балканкаримпекс“ Димитър Альоков.[27] С кого от Зурлеви е свързана Силва Зурлева? Може би с двамата? Агенция „София прес“ беше тих пристан за подобни „дипломати“ и техните съпруги. До новото направление, пардон ─ назначение. За „конвергенцията“ на елитите говори и фактът, че офицерът от тукашните репресивни тайни служби Тончо Зурлев става началник на Отдела по изселването на ООН в Косово! Дори да досаждам, ще припомня произнесената от ген. Любен Гоцев клетва: „Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия.“[28] Краен ли съм? Зъл ли съм? Или да търпите е по-лесно?"
А ето какво пише за нея и Яна Михайловска: "И за капак на цялата карикатурна мелодрама, „Господари на ефира” организира връчване на Златен скункс на шефката на директорския борд Силва Зурлева. В знак, че уж не цепят басма никому. Включително и на тези, които им пускат сочни късове от телевизионната шоу-баница. Скунксовата сценка беше връх на сладоледа. Госпожата не напразно в разни интервюта се гордее, че лично е измислила победоносното рекламно послание за марката гръцки сладоледи: „Делта”: връх на сладоледа. Според нейни някогашни вестникарски признания, именно така е започнала блестящата си бизнес кариера в зората на 90-те. Тогава като дясна ръка на бизнесмена от Гърция Костас Ливадас провидението я осенило с легендарната фраза. И очевидно не само с нея. Свидетели разказват, че в кабинета на Силва, в съседство с този на боса Ливадас оставала за дълго Ирена Кръстева, майката на преуспелия млад мъж Делян Пеевски. По онова време мама Ирена е била особено близка с гръцкия предприемач, твърдят същите свидетели. Но в сегашната телевизионна битност на г-жа Зурлева следите на тази култова връзка са елегантно туширани. За сметка на почти официализираната й роля в Нова тв - на буфер, комуникатор и медиатор между елитни политически и бизнес върхушки през годините. Затова в тесни кръгове е широко известно, че с Бойко Борисов я свързва 20 годишно приятелство. Дамата го изтъква, не го крие. Което не й е пречило да бъде забелязвана на опера в Лондон или във Виена в компанията на Моника Станишева, например. Не е ясно дали в качеството й на съпруга на бившия БСП лидер и премиер Сергей Станишев. Или с функцията й на преразпределител на обществени, рекламни и европари за различни медии. С тези свои финансови и кулоарни възможности Моника израстна до фактор за осъществяването на властови и бизнес комбинации от всякакъв характер. Включително и в конструирането на марионетния кабинет на Пламен Орешарски след свалянето на Борисов 1 от власт. Но това са подробности. Както и слуховете, че Силва Зурлева си била уредила посланическо място в Гърция благодарение на средищната си роля в политико-медийните игри. Освен това, съпругът й е работил по гръцка линия като представител на военното разузнаване още при Тато. А както е известно, изградените от тогава мрежи не се разпадат. Сега обаче шансовете й професионално да прояви дипломатическите си дарби били намалели. Доказвала го острата реакция на Бойко Борисов срещу  опасенията за цензура в Нова телевизия, приписвани на него. В очите на медийните интриганти това бил буквално знак за скъсване. И защо не? Борисов се слави с майсторството на резките обрати в стари дружби. Може би в това се крие част от чара му на практичен политически самец, който захвърля зад гърба си изчерпани съюзи и съзаклятия. Естествено, в името на стабилността /му/...на какво друго. Поръчковото изпълнение на „Господари на ефира” обаче бе лишено от всякакъв чар. Задачата да препере репутацията на Нова телевизия бе очевидно спусната в отговор най-безподобния медиен скандал от последните години. Проблемът е, че вместо да го потуши, Нова се въвлече още по-дълбоко в блатото на нагаждачеството, гримирано като неподкупност. „Господарите” също си плюха на фасона на непокорни зевзеци. На репортера Боби Ваклинов бяха спестени усилията да тича и да се поти, както обикновено му се налага в гонитба за поредната вип жертва, нарочена за наградата за гафове. Г-жа Зурлева очакваше госта си добре соанирана и готова за инсценировката в личния си кабинет. Гледката на договорения Скункс беше тъжна, придружена с нервни жестове и сухота в устата, с откровен страх в очите на госпожата, че губи благоволението на силния човек в държавата. И пак със същият двуличен лайтмотив: няма цензура, просто бизнес, нищо лично! Марио Пузо би се обърнал в гроба. Боя се, че Борис Димовски и Радой Ралин също ще се обърнат. Последният епизод от ведомствения сериал със „свинските опашки” гласи, че Нова е поканила карикатуриста Чавдар Николов да се върне. И че напук на главната си роля в протеста срещу цензурата, той ще се върне. Очертава се римейк на още един виц от соца: „Карикатурата на карикатуриста окарикатурява карикатурата на карикатуриста”.
Да се смее ли човек? Да плаче ли? Или да обърне гръб на цялата тази помиярщина, наречена българска публичност?"
А ето и черешката на тортата. Оказа се, че "Нова телевизия" и групата "Нет инфо" в която е и Vbox7 и Vesti.bg, които упражниха комунистическа цензура по ислямски, са на Цветелина Бориславова, бившата любовница на Борисов, която явно държи и неговият - мажоритарен дял в тях, като подставено лице. Ето и подробностите тук.. А документа долу:


Няма коментари:

Публикуване на коментар