Важни писания

понеделник, 4 април 2016 г.

Министър Бъчварова ще подаде ли оставка?

Публична тайна е, че министър Бъчварова
 е прекалено близка с премиера
Да, днес й се изсипаха едновременно два скандала на тази любима, (каквото и да значи това) на премиера Борисов министърка. На Запад оставката й щеше вече да бъде на бюрото на председателя на Народното събрание. Да, но тук управлява ГЕРБ и лично премиера Борисов.
Първият скандал засяга националната сигурност. Вече стана ясно, че на българо-турската граница няма нито ограда, нито гранични полицаи. Ето тук видеото от обиколката на "Цивилните отряди за защита за жените и вярата", която показа, че сме разграден двор. Вместо да вземат мерки, като подсилят полицаите по браздата и ускорят изграждането на оградата, от министерството започнаха да пречат на доброволците в охраната на границата. Да напомним, че полицаите викаха на разпит Динко Вълев, който сам залови една група нашественици и ги натръшка на земята. Справи се без граничарите. Днешният случай обаче е направо скандален: "Членове на "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ) заловиха 23 имигранти в неделя. От организацията съобщиха, че това се случило по време на разходка в гората с екип на предаването "Ничия земя". Веднага извикват граничните полицаи. Мислите, че те са им благодарили за гражданската смелост? Не, задържали хората от отряда и ги подложили на проверка на личните документи. За сметка на това почти не обърнали внимание на нарушителите на границата. Все пак, накрая ги пуснали: "В крайна сметка дошъл камион, който натоварил чужденците, а членовете на организацията и журналистите били пуснати. "Държаха ни около час и дойде камион на Българска армия. Натовари мигрантите и ни пуснаха да си ходим. Обяснения за държането не ни дадоха, като цяло не дадоха никакви обяснения. Ние също не разбрахме причината, поради която бяхме държани от граничните полицаи", написаха на официалната си страница от ОЗБГ. От организацията ще настояват да им бъде даден отговор на въпроса кой е разпоредил задържането им, защо мигрантите не били проверени, защо граничните полицаи са се забавили след подадения сигнал и защо не се легитимирали. Ще искат и да бъде образувано разследване срещу високопоставени лица, които имат връзка с "акцията на Гранична полиция ОЗБГ и журналистите." От организацията смятат, че граничните полицаи и техен началник са замесени в трафика на мигранти." - пише "Офнюз"  Видеото е долу.
От организацията правят следното изявление: "Ще се борим с всички възможни сили, за да не допуснем разни предатели да вредят на Родината. Институциите са, за да помагат на народа, а не да са против него. Днешната случка може да е случайност, а може и целенасочена срещу ОЗБГ. Въпрос на време е да разберем истината и за виновните да има законови последствия. Недопустимо е да има репресия от страна на продажници върху истински родолюбиви български граждани!" А това е кой ли пореден случай! И други някои гранични полицаи са трафиканти на бежанци, както разкриха осведомени тук с доказателства. 
Вторият скандал е корупционен, разкрива го "Афера". "Сега, когато фирма „БМВ“ е върната отново в МВР и през която изтичат стотици милиони, но е обявена едва ли не като „стълб“ на реформите в МВР от Румяна Бъчварова, фирмата е оглавена от Филип Андреев, избор на Румяна Бъчварова. И сега е ред на мега скандала, разкрит от АФЕРА! Знаете ли кое е лицето Филип Андреев Василев? Това е същият Филип Андреев, назначен за шеф на „БМВ“ в МВР. Филип Андреев и Филип Андреев Василев е едно и също лице. Лице, КОЕТО Е СЪДЕНО ЗА ИЗМАМА, СВЪРЗАНА С ФИНАНСОВАТА ПИРАМИДА „ГАЛАКСИ“! На практика държавата, в лицето на правителството на Бойко Борисов, дава на лицето Филип Андреев да прави договори за производство на номера за автомобили, без да провери дали е съден и осъждан! Филип Андреев Василев е подсъдим по популярното като „делото „Галакси“, заедно с Надежда Трифонова, Бисер Велев, Бойчо Бойчев, Петър Кунев, Едуард Задикян, Митко Чолаков, Иван Николов, Филип Василев, Пенка Добрева, Славка Златанова, Марияна Димитрова, Петко Петков и Недко Стойчев. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.210, ал.1, т.2, във връзка с т.1, и чл.209, ал.1 от НК – за измама."
Значи държавната фирма правеща регистрационните табели на автомобилите в България - подведомствена на МВР се управлява от криминален престъпник - съден за финансови измами! Е, сега по аналогия можем да предположим, кои фирми пък строят липсващата и досега ограда по границата с Турция, за което получават по 5 милиона лева на километър, а ограда още няма! Само, че там те са наети от областните управители - също от ГЕРБ.
Е, ГЕРБ няма да са вечни, ще му дойде време да отговарят за безобразията си.
А министър Бъчварова дали мисли за оставка? Докато не е късно?






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves