Важни писания

вторник, 5 април 2016 г.

д-р Любомир Канов срещу БХК

д-р Любомир Канов
Видният български психиатър, живеещ в САЩ - д-р Любомир Канов е публикувал една убийствена статия срещу анти-Българския Хелзинкски Комитет. Всеки трябва да я прочете. Един малък откъс  долу:
"За всичко това може да се говори много, но аз ще свърша дотук и то като човек, чийто права са били многократно и безогледно нарушавани и то от именно от онези, които днес се присламчват към "прогресивното" човечество, с единственото основание - "защото са социалисти". Завършвам с призив - тази нелепа и вредна организация, наречена Хелзинкски Комитет, която си служи предимно с идеологическия остен на политическата коректност, да се саморазпусне и да са влее в редовете на социалистическия Интернационал или в краен случай в гръцката Сириза. За България те са просто едно срамно и неуместно идеологическо петно, което не защитава онези, които са истински обезправени. Милостивото и правилно решение на цивилизационните проблеми, които се надигат в света и които си стоят неразрешени в България от десетилетия, е налагането на истински законово общество, със справедливи закони, които да се налагат и спазват от всички. Без привилегии или специални изключения, по специални политически коректни причини. Това обаче императивно изисква незабавна и из основи смяна на законовата и съдебно-правната основа на Република България. И Европа ще трябва много сериозно да се замисли, защото грохотът от колелата на Историята се приближава все по-бързо до нея, а каретата на Хелзинкския Комитет е един безполезен отпадък от доктрината „Брежнев“." Пълният текст тук.

"Marx` Kampf"
Впрочем доктор Канов освен лекар е и писател. Кратка биография тук. Като антикомунист е лежал в Старозагорския затвор, точно покрай споразуменията от Хелзинки, чийто текст е успял да си набави и да разпространява нелегално в страната по време на комунистическата диктатура.  По-точно - така наречената "Трета кошница" - споразуменията за правата на човека. Затова от ДС го арестуват и е осъден. Така, че той има най-голямо право да напише горните редове. Защото безродниците от съвременния БХК бяха до един комунисти, а сега се преквалифицираха в яростни либерали и демократи. 
Това е човек с талантливо перо. Може би най-известното му есе е така нареченото "Marx` Kampf"  - "Борбата на Маркс", по аналогия с "Моята борба" на Хитлер. Кратък откъс: "Карл Маркс е автор на едно от най-зловещите открития в историята на идеите и това е ИДЕЯТА ЗА ЖЕРТВАТА или идеята за Световната Виктимология и следващата от това ИДЕЯ ЗА КЛАСОВАТА БОРБА, за отмъщението на ПОТЪРПЕВШАТА класа срещу другата, приета за паразитна и ненужна. Това е постулирано като основание за групова вина и унищожаване на цели слоеве от населението на един и същ народ, обявени за КЛАСОВИ ВРАГОВЕ чрез средствата на неизбежната диктатура на едната класа над другата. Какво означава на практика това? Това означава, че Маркс за пръв път в историята изобретява философско учение и социална теория за разделението на човеците по КЛАСОВ признак и приема това за основание на неизбежното и безмилостно унищожаване на едните от другите в условието на постоянна гражданска война. За първи път някой се досеща за едно абсолютно фундаментално “научно” противопоставяне на индивидите един срещу друг по линията на “експлоататор”, който владее “средствата за производство” и “жертва” т.е. човек, който продава труда си. Оттам води началото си главоломна и страшна теория за неизбежната класова борба, в която победителят и гробокопач на другата класа ще бъде “пролетариатът” или класата “хегемон”, а другата, вредната, буржуазна класа ще бъде захвърлена на “бунището на историята” и като нейната роля е да се превърне в обект на дехуманизиране и избиване до крак, заедно със семействата като неподлежащи на превъзпитание."
Текстът е тук...




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves