сряда, 6 април 2016 г.

Румен Порожанов - некадърник и мошеник

Румен Порожанов - обикновен некадърник и
корупционер - "Гарантирано от ГЕРБ"
Още един измамник на когото прокуратурата няма да обърне внимание. Излязоха първите данни за загубите на България по европейското финансиране осъществявано от Държавен Фонд Земеделие. За първия мандат на управителя му Румен Порожанов числата са следните:
"
Общо загуби на средства под ръководството на Порожанов за периода 2011-2013 са : 1 296 200 000 лв. с (ГФ)

Забележка: Това са известните цифри които могат да бъдат доказани по доклади и писма на Европейската комисия, а всъщност общата сума може и да бъде завишена с до 10%, защото продължават да се укриват документи." - пише сайта "Аларма нюз".  За некадърното му и некомпетентно управление и причинените загуби в точни числа четете в статията. За сметка на това обаче Порожанов е и корумпиран:

"*През периода, в който е бил изпълнителен директор на ДФЗ-РА, включително и през втория му мандат Румен Порожанов е одобрил обществени поръчки и/или разплатил на „Трейс холд груп“ АД чрез свързани с юридическото лице лица за около 11 млн. лева. Няма лошо, но за 2013 година Порожанов декларира, че е придобил акции в „Трейс холд груп“АД, като малко преди това през 2012 година той е одобрил обществена поръчка на ДЗЗД „Трейс Априлци“(ЕИК:176414649) за 4,2 млн. лева, дружеството е 80% собственост на „Трейс холд груп“АД. Като от тогава не е декларирал да има промяна в обстоятелствата." Разкритията тук.
Цацаров пие кафе, докато
 чака да го приеме премиерът.

Така, фирмата е сред любимите фирми лично на премиера Бойко Борисов, а Порожанов е негов личен избор. Дали главният прокурор Цацаров ще обърне внимание на сигналите в тези статии? Едва ли, защото той ходи да получава указания от премиера, "който сам си го избра" всяка сряда в Министерския съвет, както пише Иван Петров. 
"Главният прокурор Сотир Цацаров (Спасителят Цацаров) пие кафе в 9.40ч на 06.04.2016 г. в кафенето на Министерския съвет и чака да бъде приет от министър-председателя Бойко Методиев Борисов. Тотално независимият главен прокурор, чака да го приеме „онзи, дето си го избра“! Напълно и абсолютно съобразно Конституцията на република България! А може просто кафето в МС да е по-хубаво от това в Главна Прокуратура!"

Тема с продължение от вчера. Днес министър-председателят Бойко Борисов е бил бесен на публикациите срещу любимия му корупционер Порожанов и е наредил да търсят под дърво и камък информаторите на "Афера". Ха-ха-ха!

Още за кражбите и лъжите на Порожанов в "Афера".