Важни писания

петък, 8 април 2016 г.

Колективната глупост на партия ГЕРБ


Тъп селски цървул
"Не може върху основата на глупостта да се издигне сградата на ума."
Сервантес

Цветан Цветанов известен като оратора ЦеЦерон, българският вариант на Цицерон, днес имал рожден ден. Във фейсбука си той измъдрил това: "Тази сутрин Парламентарната група на ГЕРБ ме изненада с голяма торта и много приятелски благопожелание по случай рождения ми ден. Сърдечно благодарих на колегите за уважението и пожеланията и че вече толкова много време сме заедно зад каузата ГЕРБ. Депутатите ми подариха карта за пазаруване от магазини на известна модна марка, но им казах, че и този път ще даря подаръка си на бъдещи абитуриенти. Искрено ме развесели и молбата за освобождаването ми от днешното пленарно заседание, която колегите бяха подготвили от мое име до председателя на парламента"
И е публикувал този документ:
Малоумници в действие или маймуни с компютър
Всички знаем, че организираната престъпна група ГЕРБ (ОПГ "ГЕРБ") е съставена в болшинството си от малоумници, глупаци и простаци, както и обикновени тъпаци, та въпросите са следните:
  1. "Колективният разум" на парламентарната група на ГЕРБ скалъпила този с извинение "текст", като цяло по прост ли е от всяка една единична простотия на всяка от съставните й части - отделните депутати на ГЕРБ? Тоест колективната простотия равна ли е като цяло на най-простия елемент в нея, или е средно-аритметична на всичките или пък е равна на най-високият от ниските интелекти?
  2. Рожденикът Цветанов по-умен ли е или по-прост от поздравилата го колективна простотия, като сам си е публикувал този поздрав във фейсбука? Или е равен на нея?
  3. Председателката на Народното Събрание от ГЕРБ - Цецка Цачева поставила резолюция "Да" на този с извинение "документ" (неподписан от никого, следователно незаконен и недостоверен) по-тъпа ли е от парламентарната група и/или Цветанов взети заедно или поотделно?
  4. Пиарите на ГЕРБ допуснали това обнародване в милиардната световна мрежа - как се вписват в колективната и индивидуалната простотия на ГЕРБ? Отвътре ли са или отвън или са просто гербаджии?
Изкушавам се да цитирам и какво мисли доктор Тони Филипов от "Делниците на един луд" в рубриката "4-ти километър" за Цветан Цветанов: "Боже, и като си помислим, че тоя може да стане президент… Наистина може! Като му гледаме интелекта, не би трябвало да може, но като гледаме средата – партийната и обществената - като нищо може. Пък и честно казано той не се откроява особено в герберско обкръжение. Оня ден написахме на едно друго място, че сложен до Борисов дори не стои толкова нелепо. Те са родени един за друг. Това, струва ми се, е най-обидното нещо, което сме казвал за нашия премиер…" Да завършим безкрайната тема за глупостта с думите на Леонардо Да Винчи:

"Сред глупаците има секта, наречена лицемери. Те непрекъснато се опиват да залъгват себе си и другите, но повече другите, отколкото себе си, а в действителност заблуждават повече себе си, отколкото другите."




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves