Важни писания

вторник, 30 август 2016 г.

Такъв човек трябва да ни е премиер, а не Борисов

Част от едно интервю на достоен и мислещ човек:

"– Освен дипломацията, и въпреки че за много мерки вече е късно, какви трябва да бъдат действията на правителството оттук нататък, за да се справим? Какво би направил ти например, ако днес беше на мястото на премиера?
– Бих поел политика на нулев прием. Като Австралия. Запечатване на границата. Като Унгария. Струпване на цялата налична военна, полицейска, доброволческа сила – човек до човек. Оправяне на отношенията, които се развалиха с Вишеградската група и Австрия. Приемане на помощ от тях и от Сърбия, Румъния за обща отбрана (жива сила и финансови ресурси). Паднем ли ние, вълната идва до техните граници. Експертна помощ от страни, които имат опит в строежа на подобни съоръжения и опит със заплахите от подобни общности. Изтегляне на контингента от Афганистан и разполагането му по границата. Това са стъпките, които не търпят отлагане.
Цивилизационният избор днес е между Източна Европа и Азия, между християнските ценности и Ориента. Още не ни е дошло времето да се връщаме в Ориента.
Ясно и категорично трябва да се заяви на Анкара, че няма да толерираме политика на изнудване с бежанските потоци. Ако искат да сме комшии и партньори в НАТО, да си ревизират политиката. Ние сме суверенна национална държава и трябва да следваме своя политика. Затова Вишеградската група стана толкова силна. Защото го разбра и направи. Моментът за нас е исторически. България наближава важен кръстопът." 
справка за автора: "д-р Калоян Методиев е завършил Политология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира външна политика и национална сигурност. Доктор по политически науки. Университетски преподавател."
Ето такива хора трябва да управляват България.... Прочете цялото това интервю тук:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves