сряда, 31 август 2016 г.

Патриотичните учебници в България

Корицата на патриотичния буквар
Не че нещо, но първият издаден български патриотичен буквар беше в Пловдив от организацията на ВМРО, по инициатива на тогавашния техен кмет на район "Тракия" Славчо Атанасов. После той беше и кмет на град Пловдив в мандат 2007-2011 година. Ето кратка дописка от събитието: "В Народна библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" бе представен издаденият от ВМРО Патриотичен буквар. В изданието например на буквата А съответства Азбука, на Б - България, на В - Васил Левски и т.н. Така поднесена информацията е интересна за първолаците и възпитава у тях чувството на гордост, че са българи. Посланието за родолюбие и историческа истина обедини представители на всички политически сили. На представянето присъстваха народните представители от ВМРО - БНД Мирослав Мурджов, Бойко Ватев и Борис Ячев, председателят на Комисията по наука и образование Лютви Местан, зам.-председателя на комисията Валентина Богданова и Пламен Славов от комисията. Българската книга за малчугани беше подробно представена от отговорния редактор Славчо Атанасов, кмет на район „Тракия" - Пловдив." Повече за буквара тук... Той обаче беше за най-малките българчета. 
Корицата на учебника
Сега друг един патриот - впрочем същ бивш член на ВМРО, историкът Костадин Костадинов - директор на музея в Добрич издаде патриотичен учебник за по-големите -  по Родинознание. 
Защото: "Българското училище е превърнато в инструмент, който възпитава нихилисти и емигранти, които мечтаят да напуснат страната, когато навършат пълнолетие. Българските учители по история в по-голямата си част и сега преподават това, което намерят за добре, но голяма част от тях са смачкани и унизени от системата и карат по инерция", казва Костадинов Учебникът също е безплатен и вече тиражът му се изчерпва. Такива патриоти измиват срама от лицето на държавата, която е предала образователното си министерство в ръцете на соросоидните грантаджии - родоотстъпници, които пишат антибългарски учебници за да унищожават нацията ни. Още от автора: „В крайна сметка българската история такава, каквато е, не само отдавна е описана не само в нашите учебници, но и в българските исторически изследвания в последните 130 години. През последните 26 години обаче започна процес на обезличаване на българските учебници, чрез премахване на по-патриотичната част от тях, аз реших да се върна към първоизточниците”, заяви Костадин Костадинов. Текстовете от старите учебници по „Отечествознание” са допълнени с новите исторически открития и осъвременени. Така на практика се получава нов учебник, който носи името на предмета „Родинознание”, изхвърлено от употреба в началото на този век. Костадинов сподели, че не се притеснява от негативни оценки или атаки от страна на Министерство на образованието, тъй като не е търсил тяхното одобрение за учебника. До момента е получил над 1000 запитвания, което доказва, че „българският народ или поне тази му част, която още не се е предала и има някакъв живец в себе си и има желанието да се бори, има желанието да възпитава в своите деца българско самочувствие и български дух.”
Хубаво е да ги подкрепяте такива достойни българи, защото Родината очаква закрила от верните си синове срещу управляващите държавата ни престъпници и чужди агенти.