понеделник, 12 септември 2016 г.

Кой по дяволите е Барак Обама? Част първа

Обама е мюсюлманин?
"Who, the fuck is Barack Obama?"
That’s, a good question...


Какво (не) знаем за Барак Хюсеин Обама - младши? Ами нищо не знаем, освен че е дегенерат. Но пък самият въпрос е неправилно поставен. По-добре би било: "Какво изобщо знаем за Обама?" Отговорът е пак - нищо. Защо? Та аз самият толкова много изписах по темата:
Но истината в живота е по-невероятна и от най-развинтената фантазия. Някой да беше опитал да измисли биографията на Барак Хюсеин Обама, дори да беше с таланта на Жул Верн или Айзък Азимов, историята щеше да изглежда като словесно скудоумие на графоман дилетант пред истинската му биография. Ами да започваме поред.
Барак Обама старши
Кой е баща му? Е, как разбира се негърът - мюсюлманин - Барак Хюсеин Обама - старши - кенийски студент в САЩ, оженил се за бялата Стенли Ан Дънам на 2 февруари 1961 г.  На 4-ти август 1961 година 18 - годишната Ан ражда Барак младши  - 6 месеца след сватбата. Дааа, значи още три месеца преди сватбата когато тя е била на 17-години... Да отбележим, че и досега пълнолетието в САЩ е след навършване на 21 години. На това му се вика педофилия. Но харесали са се младите, взели са се. Един по-прост въпрос как е името на Барак Хюсеин Обама старши и кога точно е роден? Що за въпрос, ето официалната му биография: Barack Hussein Obama Sr. се казва човекът и е роден на 18 юни 1936 година. Запомнете годината, ще ни потрябва после. Да приемем засега на доверие, че той е бащата и да видим как се казва, според официални документи от институции, някои попълнени и от него самия. Ето например два-три интересни документа, какво ли пише в тях? Например един британски - през 1961 година Кения още си е британска колония и Барак старши е поданик на Нейно Величество Кралицата. Ето един официален английски документ от онова време, че е роден през 1934 година.
Я, Барак старши бил роден през 1934 година
Да, но в САЩ Барак старши на много места попълва други документи. Ето например един официален доклад на Министерството на Правосъдието на САЩ, в който пък е роден през 1936 година. Кое ли е вярното?

Втори официален документ с който той влиза в САЩ, в който пак е роден през 1934 г.
И американски служители по имиграцията упорито си го проследяват и пишат, че е роден през 1934 година.
Според първата му съпруга в Кения - Кезия обаче, той е роден или в 1938 или в 1939 година. (Да забегнем напред и за Лоло Соеторо или Мартодижардио (Martodijardjo) не е ясно дали е роден в 1935 или в 1936 година.) Е, много важно ще каже някой, две или четири години разлика - голяма работа. А и едва ли кенийската му майка е помнела такива подробности като година на раждане. Вярно, то другото е важно, че в докладите се дискутира фалшивият му брак с Ан Дънам, че е сериен женкар, а е и двуженец, защото от 1954 година е женен за кенийката Кезия от която има две деца. Зарязва ги в Родината си за да следва в САЩ и прави втори брак без да е разтрогнал първия. Казва, на Ан, че е разведен, но година по-късно тя научава истината. Ами да не му придираме на мюсюлманина Барак старши, той Аллах им позволява на правоверните до 4 официални жени и безброй наложници. Вярно в светската държава САЩ, това е забранено, но нейсе. Кой знае защо пък и английското разузнаване много се интересува от Барак старши, има го за един от най-опасните кенийски студенти в Щатите. Даже Форийн офис има преписка с държавния департамент на САЩ по този въпрос през 1959 година. Само че го изписват не Barack, а Barrack.

На 31 август 1961 г. - 27 дена след като се е родил синът му Барак младши, таткото подава пак документ в емиграционната служба за удължаване на престоят му в САЩ. Той правилно пише, че е женен, но кой знае защо задрасква първото име на Ан, което е Стенли (мъжко име, татко й искал момче, пък се родила момиче, а той й дал своето си име Стенли за нейно първо име) и я изписва Ан С. Дънам. Но не пише, че има дете от нея??! А, това би било най-голямото основание да иска удължаване на престоя в Америка. И както винаги - сам си пише, че е роден през 1934 година.
Как е името на жена му и къде е детето?
То и в британския му паспорт пише, че е роден в  1934 година. Както и, че е служител на кенийските железници. Но това не е чак толкова важно, важното е друго.
Британският паспорт на Барак старши.
Практически Барак старши и Ан С. Дънам или Стенли Ан Дънам, не живеят заедно след сватбата. Защото 15 дни след раждането на Барак младши (на 4 август) тя заминава отново да учи в Сиатъл. "Мъжът й" остава в Хавай. Това го пише даже официалната й биография цитирам: "She took classes at the University of Washington from September 1961 to June 1962, and lived as a single mother in the Capitol Hill neighborhood of Seattle with her son while her husband continued his studies in Hawaii." Ама дали е вярно изобщо. Може да не е напускала Сиатъл, а майка й да е направила фалшива регистрация на детето в Хавай, даже в две болници, както ще видим по-долу. А дали изобщо е била с детето си в Сиатъл, а не го е оставила на майка си да го гледа в Хонолулу? Има и такава версия. То Анн изобщо е учила през цялата тази уж сватбена година, а и по време на бременността си в Сиатъл и почти не е била в Хавай. Как става тогава тази "романтична история", с "любовта и брака" с Обама, аз поне не мога да си представя.
Академичната справка на Ан Дънам от Университета в Хавай.
В горната академична справка от Хавайския университет ясно се вижда, че между 1960 и пролетта на 1963 година тя не е стъпвала в Хонолулу. А ето и академичната справка от Сиатълския университет:
"
Ms. Stanley Ann Dunham was enrolled at the University of Washington for:
Autumn 1961 
Winter 1962 
Spring 1962
The records responsive to your request from the University of Washington are above as provided by the Public Disclosure Laws of Washington State.  This concludes the University’s response to your Public Records request.  Please feel free to contact our office if you have any questions or concerns.
Madolyne Lawson
Office of Public Records
206-543-9180"
Да, Ан си е в Сиатъл, а "мъжът й" продължава да учи в Хавай. После пък той се премества да учи в Харвард и вече в официални документи си пише, че е женен, но са официално разделени. 
Женени, но разделени

Все едно, те се развеждат през 1964 година и той после се връща в Кения. Тук обаче май Ан Дънам му го връща на двуженеца или триженеца. Преди още да се е развела с него, това става окончателно на 20 март 1964 г., тя се омъжва за Лоло Соеторо на 5 март 1964 г.  Даже в същия ден - 5 март, когато се омъжва, тя се явява и на заседание по бракоразводното дело с Барак старши. За да стане още по-весело пък, служители от емигрантските служби пишат в доклад през 1964 г., че Барак Обама старши им казал, че съпругата му е във Филипините (коя ли?), а ръководството на Харвардския университет го подозирало, че той има още един брак докато е студент при тях - тоест трети, за кенийската му съпруга те вече знаели.
Имал жена във Филипините

Както по-горе видяхме, емиграционните служители го имат Барак за "сериен женкар", много ми хареса този непреводим точно на български американски израз.  Ами да, той има и друг брак в САЩ - с Рут Ндесанджо или Найдсанд или Найдс, те еврейските имена имат много форми, ако искате преведете си го вие - (Ndesandjo или Nidesand или Nides), която взема със себе си и като се връща в Кения. 
Барак старши с Рут и двете им деца Марк и Давид

Въпреки африканското й име, тя си е чиста литовска еврейка Рут Беатрис Бейкър (Ruth Beatrice Baker) и имат с Барак старши две деца. (Знаех си, във всяка съмнителна история има еврейска връзка.) Тя в Кения го изтърпява до 1972 година, когато се развежда заради постоянните побои, които й устройва милият съпруг - алкохолик. Малкият проблем е, че те се женят с него преди още той да е разведен с Ан Дънам. Така триженецът става официално двуженец в Америка. А може би в този момент, пък Ан Дънам става "двумъжка" ли, как да го кажа не знам. Женена едновременно макар и само за 15 дни едновременно за Барак Хюсеин Обама Старши и за Лоло Соеторо Мартодижардио. Ама, че и семейство едновременно обвързани в "свещен брачен съюз" двама мъже и три жени на два континента. После в Кения обаче Барак старши има и четвърта жена - Джаел (Jael), както казах по-горе - един добър мюсюлманин с четири официални жени и то почти едновременно. Наложниците не му ги броим. Както и да е, Барак старши освен женкар е бил алкохолик. Карал е пиян кола, катастрофира, отрязват му двата крака и му слагат две метални протези. Той и като инвалид продължава да кара колата си пиян, вече с протезите и разбира се прави пак катастрофа, от която този път умира на 24-ти ноември 1982 г. Всъщност Барак старши не е чак толкова интересен, защото изобщо не е биологичен баща на Барак Хюсеин Обама младши. За тази чест претендират още други двама черни. За единият от тях - педофилът и педераст - бисексуален извратеняк, комунист, платен агент на КГБ и дегенерат Франк Дейвис вече стана дума. Същият който спи с Ан Дънам още  от 17 годишната й възраст (а в порнографската си новела пише, че още от 14 - годишна, може и да е прав, той си знае най-добре.) Който й правеше голи снимки за порно списания. Някои изследователи пишат, че когато тя забременява от него, (а той е женен, при това за бяла жена), за да се предотврати скандалът, спешно й търсят фалшив съпруг. Барак Хюсеин старши е отличният й шанс, а той е и единственият черен в университета. Така и така му трябва спешно причина да си удължи престоят в САЩ. Идеален брак по сметка за двамата... И ето че се появява детето Барак младши само 6 месеца след сватбата. Долу е "официалното" му удостоверение за раждане.
Официалното удостоверение за раждане 
на Барак Обама младши - фалшивото
Около този псевдодокумент по време на двете избирателни кампании на президента Обама се разгоряха грандиозни скандали. Първо израелски експерти доказаха, че е фалшив. После и американски изследователи го разнищиха. Никой в момента вече не вярва на този смешен фалшификат. Появиха се какви ли не версии: "Истинският баща е Франк Дейвис, затова крият оригинала", "в документа бащата е записан като неизвестен", "крият го защото Барак младши е роден в Кения" и т.н. 
Удостоверение за раждане на Барак младши в Момбаса, Кения


И един официален кенийски дубликат
И един ръкописно попълнен регистър за кенийчето
 Барак Хюсеин Обама младши - родено в Момбаса
И едно хавайско, че е роден в Кения
Особено е интересно това хавайско удостоверение, че Барак младши е регистриран в Хавай, но е роден в Кения. Това изисква малко обяснение. Щатът Хавай става официално 50-тия такъв на САЩ през 1959 година. И има твърде свободно законодателство за регистрация на деца, дори да са родени извън островите. Нещо повече, всеки може да отиде в офис на Отдела по здравеопазване и да регистрира новородено. Никой не прави проверка. Така например Ан Дънам ражда Майя Соеторо в Индонезия от Лоло, регистрира я през август там, после я регистрира през септември и в Хавай. И така я прави и американка. Тоест нищо не пречи да е постъпила и с Барак младши така навремето. Да е роден в Кения, Канада, в Сиатъл, Ню Йорк, че и в Индонезия и да си го регистрира  в Хавай, дори две години по-късно. Никой не проверява нищо. Че даже и майка й Маделин може да го направи за дъщеря си. Дъщерята си е в Кения или Сиатъл, а баба просто се отбива до близкия офис на Отдела по здравеопазване да регистрира внучето... Между другото, за горните кенийски и кенийско-хавайски удостоверения за раждане се твърди, че са фалшиви. Може и да е вярно, да са скалъпени от противници на Барак. Защото има и открити нови документи в Кения, че Барак младши е роден там, но не в Момбаса и не на 4 август 1961 година, а в Ламу - на 7 март 1960 година. Станаха три възможни дати за раждането му и поредно ново място...
Впрочем и самите издатели на автобиографичната книга на Барак младши пишат за него, че е "роден и израснал в Кения". Във всички издания на книгата от 1996 до 2007. 

"Той беше роден в Кения..."
Когато обаче се кандидатира за президент през 2008, всички следващи издания са с променен текст.
"Той беше роден в Хавай..."
Опа, ако е вярно, че е роден в Кения, Барак младши е можел да се кандидатира за британски премиер (Кения е британска колония тогава), но не и за президент на САЩ.
Един шеговит фалшификат от мрежата
А и тогава възниква още по-интересен въпрос. Ако е роден в Кения и е бил кениец по закон или по-точно британски поданик, а после е осиновен официално и живял в Индонезия в законен втори брак на майка му с индонезийски гражданин, който му е втори баща, Барак младши какъв точно гражданин е? Кенийски, британски или индонезийски, защото е ясно, че по-никакъв начин не е бил американски такъв. И никога не сменял официално името си Бари Соеторо на Барак Хюсеин Обама младши, нито е получавал отново американско гражданство. Скандалът се разрастваше. Наложи се Върховният съд на САЩ да се намеси и да излезе с решение, че въпреки, че е живял в Индонезия като малък, бил е осиновен от индонезиец - Лоло Соеторо, записан е в "Оксидентал колеж" като индонезийски студент под името Бари Соеторо, въпреки, че е студент по международен научен обмен и дори получава държавна стипендия от щата Калифорния като такъв, Барак Хюсеин Обама младши има право да се кандидатира за президент. Но думичка не казаха по удостоверението му за раждане - нито Хавайското, нито Кенийското. А губернаторът на Хавай първо обеща да предостави оригиналния документ за раждане публично, но после отказа, защото не можел без съгласие на "заинтересованото лице" - Барак младши. А президентът Барак младши, явно не даде съгласието си. Макар, че всъщност заинтересованите са милионите американски избиратели, а не президента им. (То и в България имаме такива случаи на "заинтересовани лица" например Делян Пеевски в редица случаи на запитвания откъде е толкова богат.) За компенсация, "заинтересованото лице" Барак Хюсеин Обама младши, вече като президент "обнародва" свое Хавайско удостоверение, което както видяхте по-горе се оказа пълен фалшификат. И за да стане още по-заплетено, се оказа, че Барак Хюсеин Мохамед Обама младши е роден ... в Канада. По-точно в градчето Бяла скала. Was Obama Born In White Rock, Surrey, British Columbia, Canada? 
Да, не е било невъзможно и друго, младата Ан Дънам да вземе влака от Сиатъл където учи, до Ванкувър - Канада (има-няма 180-200 километра) и да зарегистрира раждането на сина си там. Защо да не е британски поданик? А и Канада тогава е била по-търпима към бели момичета раждащи черни деца. 
Сиатъл е близко до Канада

А защо да не се е подсигурила двойно и тройно? Та Барак младши и в момента има поне две отделни удостоверения за раждане от Хавай - при това от две различни болници. Има и две-три кенийски удостоверения от Момбаса. Изобщо документи за раждането на Барак Хюсеин Обама младши да искаш. Нищо не е пречило на Ан Дънам да отиде в две различни болници или два различни града или дори две съседни държави и да регистрира детето си няколко пъти. Впрочем това тя го прави и с другото си дете - Майя, родена от втория й брак с индонезиеца Лоло Соеторо. Тази полусестра на Барак младши е регистрирана в два различни месеца - август и септември, и в Индонезия, и в Хавай - САЩ. Така може да бъде и индонезийка и американка, току виж се кандидатирала за президент на Щатите някога. Щом полубрат й може, защо да не може и тя? А и Върховният съд ще я допусне, все пак вече имат прецедент. Обаче да разгледаме по-внимателно канадското удостоверение горе. То е за Барак Хюсеин Мохамед Обама младши. Опа, това грешка ли е или истинското му име? И кой тогава е таткото? И ето, че се появи третият претендент за баща - Малкълм Екс (Malcolm X). "Следват много тежки години за Малкълм Екс, той работи различни неща и се мести от град на град. Пристига в Ню Йорк през 1943 година и се свързва с местните банди. Основните му занимания през този период са търговия с наркотици, хазарт, рекет, обири и сутеньорство. През 1943 година неговото душевно и психично здраве го прави непригоден за военна служба. През 1945 година се завръща в Бостън и започва да обира богати бели семейства. Заловен е и е осъден на 10 години затвор. Излежава присъдата си в затвора в Масачузетс." Много хубав човек е бил и този...
Малкълм и Барак
Освен, че е комунист, става и един от активистите на Ислямска Нация и дясна ръка на водача му Илая Мохамед от Чикаго. Основава ислямски мечети в Ню Йорк, Детройт, Бостън, Филаделфия и в други градове и пропагандира исляма сред чернокожите, даже привлича боксьора Касиус Клей към исляма и той се прекръства на Мохамед Али. Измисля си и арабско име Ел Хаджи Малик ел Шабаз ( el-Hajj Malik el-Shabazz). Хаджи, защото е ходил на поклонение в Мека. Той присъства и като перспективен млад лидер на Бандунгската конференция през 1955 година на необвързаните страни в Индонезия по лична покана на президента Сукарно. Срещал се е с Фидел Кастро и може би с Никита Хрущчов. Става известен политик и черен активист. Обикаля десетки държави. Ама тук става много интересно. Защото, ако това е баща му, тогава Ан Дънам не му е майка на Барак младши. Майката трябва да е една също малолетна бяла или май еврейка - Джой Ан Нюман (Jo Ann Newman) от Бронкс - Ню Йорк, любовница на гангстера Малкълм Екс. Тя ражда на приятеля си детето Бари Малик Шабаз (Bari Malik Shabazz), но вероятно на 28 октомври 1959 година. Ама той тогава е женен за Бети Сандърс, преименувана на Бети Екс от която има 6 дъщери. С нея е от 1956 година, а се женят през 1958. Ясно е, че ще стане гаф и тогава Ан Дънам се явява решението на проблема. Дават й да осинови почти двегодишното дете през 1961 и да го регистрира било в Хавай, било в Кения, било в Канада, като нейно и на "мъжът" й Барак старши. Защо да не, една любовница да направи услуга на другата любовница - женска солидарност, заради любимия им. Тази теория е развита тук. Не, че е невъзможна тази теория, но е излишно усложнена. Че защо пък да не приемем по-простото обяснение. Ан Дънам е била една от многото любовници на Малкълм Екс. Той често е идвал в Сиатъл по политически мероприятия. Нищо не пречи да е истинският татко на Барак младши, просто е забърсал младата гимназистка или студентка Ан, която жадно е попивала всяка негова дума на лекциите му пред чернокожите активисти в университета. Между другото тя е била приета освен във Вашингтонския, но и в Чикагския университет, обаче остава да учи в Сиатъл. А в Чикаго е централата на Ислямска Нация, там е Илая Мохамед и често резидира неговата дясна ръка Малкълм Екс. Тоест можела е да учи в Чикаго да е близо до любимия си. Ама той първо вече е женен и второ мама и татко не й дават, а си я задържат в Сиатъл или в Хавай да я разделят от този любовник. И са принудени да й намерят за официален съпруг черен, за да оправдаят мулатчето. И ето идва Барак старши и кръгът се затваря. А издайническото канадско удостоверение за раждане от Ванкувър на Барак Хюсеин Мохамед Обама младши? Ами то е подсигуровка, Ан го взема от Канада за всеки случай. А защо там фигурира и името Мохамед? Ами защото така е искал таткото Малкълм Екс, да кръсти сина си на своя духовен и политически лидер Илая Мохамед - легендарния водач на Ислямска Нация. Когото той даже и замества на поста преди да се скарат и разделят окончателно няколко години по-късно. Впрочем и Ан Дънам е работила няколко месеца като детегледачка в Чикаго, незнайно защо. Защо не е отишла в Денвър, Хонолулу, Сан Франциско, ами точно в Чикаго? Споменава го Барак младши в официалната си автобиография, само дето обърква годината - той говори за 1958 година, когато тя била шестнадесет годишна. А е доказано вече, че тя е била там през 1960 година, по-точно от юни до август. Защото президентът Обама твърди, че тя в Чикаго докато работила като детегледачка, гледала известния филм "Черният Орфей". Да, но този филм е създаден през зимата на 1959 и няма как да го е гледала през 1958 в Чикаго. Може да го е гледала през зимата на 1959, ама тя казала на Барак младши, че е била там през лятото. Следователно е било през лятото на 1960 година, когато е седемнадесет годишна. Година преди да роди Барак младши. Така, хванахме я на калъп, както се казва. Само че с кого, с Малкълм Екс - дясната ръка на Илая Мохамед, водачите на Ислямска Нация с централа в Чикаго или с Франк Маршал Дейвис, който е от Чикаго и е женен там за бяла жена от известна в града фамилия? Щото може и той да е. Тя Ан си знае с кого. Всъщност дали, проститутките често раждат деца без да могат да определят кой точно от клиентите на конвейер е таткото. То има и още една история, ама вече става страшно. Самият Илая Мохамед си е голям любовник, често си е оправял секретарките. Даже става скандал между него и Малкълм по този повод и Илая се оправдал с библейските патриарси, които правели същото. Дали пък не е и той и тогава името Мохамед в канадското удостоверение за раждане да си идва тъкмо на място? Стана много заплетено. Ами как няма да е, като за Стенли Ан Дънам няма никакви официални документи, всичко е скрито или унищожено. Какво няма или е унищожено от документите за Обама: паспортни регистри, документите на Барак младши от детската градина, училищните документи от Пунахоу, документи от Оксидентал колеж, документите от Колумбийския университет, документите от Харвардския университет, някои броеве на Harvard Law Review, чийто първи черен младеж - главен редактор е Барак Обама младши като студент в Харвард, регистри от Чикагския университет, където той преподава, документи от конгреса на Илиноис където той е избран, също и от Илинойския сенат, липсват всякакви медицински документи за него и т.н. Ама ги няма освен това и удостоверението за брак на Анн и Барак старши, няма ги и документите за развода им, може да не са били и женени изобщо. Липсват и документите за брак на Анн и втория й индонезийски съпруг Лоло Соеторо, липсват документите за осиновяване на малкия Барак от Лоло, и разбира се прословутото удостоверение за раждане на Барак, освен фалшивото такова. Всички подобни документи липсват и за майката и бащата на Ан Дънам и за брака им и за раждането на дъщеря им Ан и така нататък. С една дума, ако Барак младши не беше станал президент на САЩ, историците никога нямаше да знаят за съществуването му. Документално такъв човек няма и никога не е имало. Хайде сега, стана ли ви ясно кой е бил бащата на Барак Хюсеин Мохамед Обама / Соеторо / Соебарка или както е там, за майка му не питам. (Пропуснах да изпиша всичките имена с които е известен президентът на Америка. Затова ги давам в оригинал: Barack Hussein Obama, Barack Obama, Barry Obama, Barry Soetoro, Steven Dunham, Barack Hussein Soebarkah.) Ами да видим, човекът с многото имена - самият Барак младши какво казва за баща си.
Я пак: "...баща ми също е служил по време на Втората Световна Война"??! Повтори, повтори, господин президент? Барак старши роден дали в 1936-1939, дали в 1934 година ли? Да вземем най-ранната дата 1934 към 1939 година е на 5 годинки, а към 1945 е на 11. Я да видим втория официален баща - Лоло Соеторо. Той пък е роден през 1935 или 1936 г., значи е "служил" от 4 годишен до 10 годишен. Да няма предвид Малкълм Екс? Той е роден през 1925 и на теория може да е служил след 1943 година. Ама вече видяхме по-горе: "През 1943 година неговото душевно и психично здраве го прави непригоден за военна служба." Остана Франк Дейвис, той е роден през 1905 година и през 1939 година е бил на 34 години, добра армейска възраст. Да ама и той не е служил, вместо това е издавал комунистически вестник "The Star" в Чикаго през цялата война, до самият й край. Вестникът е бил трибуна за комунизъм и просъветска пропаганда. И той отпада. Да видим Илая Мохамед. Той е роден през 1897 г. На 42 години би могъл да е войник. Да, ама не, през 1942 година е арестуван във Вашингтон като пропагандатор на метеж и нарушител, тъкмо на Закона за ограничената военна служба и е осъден на четири години затвор. Каква стана тя? От двама официални и трима неофициални бащи, никой не съвпада. Президентът лъже? Или бърка Първата (1914-1918) с Втората (1939-1945) световни войни? От всичките му пет "бащи", само Илая Мохамед е роден през 1897 г. и в 1916 г., когато САЩ влизат в Първата световна война е бил на 19, подходяща възраст да го вземат в казармата. Проверих и това не става. Илая избягва от къщи на 16 години (значи 1913), скита из страната, работи в разни фабрики и вместо в 1917 година да воюва в Европа, го намираме да се жени през тази година. В 1920 вече го заварваме в градчето Хемтрамк, Мичиган (Hamtramck, Michigan). Не е и той определено. Остава президентът да бърка думата "баща" с думата "дядо". Защото само дядо му Стенли Армор Дънам (Stanley Armour Dunham) е служил в армията през Втората световна война. От 18 януари 1942 година до края й, като и воюва в Европа. Малко е странно, че дъщеря му Ан се ражда на 29 ноември 1942 година - десет месеца след като таткото е вече в армията. Но да не прекалявам с подозренията, дотогава той е още в САЩ и сигурно е имал отпуски през февруари, за да се справи лично със задачата... Та, президентът Обама дали не е имал предвид дядо си? Което ни довежда до загадката, коя пък е майка му?

Биографията на Обама тук: