Важни писания

петък, 2 септември 2016 г.

Българското отново се пробужда

Костадин Костадинов - обикновен патриот
Преди дни писах за два патриотични учебника издадени от добри българи, напук на родоотстъпниците управляващи Министерството на образованието сега. По-новият от тях - този по Родинознание на Костадин Костадинов (блогът му е тук) предизвика масова истерия и трескаво търсене. Всичките 5000 бройки се разграбиха за часове. Над 60 000 тегления има досега от блога му на електронния вариант на учебника. Нови 200 000 заявки за отпечатване е получил досега авторът. Предприемачи в София, Несебър и в чужбина събират пари и се обединяват за да го преиздадат отново. Българското наистина се пробуди. Но проблемът е, че авторът и издателите са с ограничени възможности. Досега спомоществуватели бяха други едни добри българи: "С моя приятел дизайнер от Добрич Илия Вълчев седнахме и го направихме и учебникът излезе.  Благодарение на фондация „Българска памет“ и други мои приятели, които помогнаха, изданието вече е сред хората и се разпространява в огромен мащаб, дори изненадващо и за мен. 
– Учебникът се разпространява безплатно; вече много родители си го поръчаха. Явно желаещите са повече, отколкото позволява тиражът. Ще има ли втори тираж за хартиеното издание, за да се удовлетвори голямото търсене? И как да си го поръчат родителите?
 – Мисля, че ще има, защото много хора ме търсят от цялата страна и са склонни да дават пари за учебника. Аз, разбира се, не вземам пари от хора, които не познавам. Хората, които ми помогнаха, пак ще повторя, са фондация „Българска памет“ и още един-двама мои приятели. (Д-р Милен Врабевски е учредител и председател на фондация „Българска памет“." Прочетете повече в прекрасното интервю на Христина Христова с автора тук.)
Време е всички добри българи, особено в чужбина, да подкрепят това добро дело с каквото могат. А и незабавно да поискаме ултимативно оставката на министъра и целият антибългарски "експертен екип" на Министерството на образованието отродяващи българчетата в училищата с фалшифицирани и открито антибългарски словесни буламачи. Идващата есен е добро време за действие.
Министерството на образованието под
 управлението на Меглена Кунева - Пръмова,
по-известна като  мадам "Йес!" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves