Боят настана

Битката
Социологът Иво Христов има едно уникално интервю, което всеки трябва да прочете: "А оттук вече се движим към следващия етап, за който много малко хора говорят, макар че специалистите много добре знаят за какво става въпрос – не е много далеч времето, когато ние ще имаме не просто социален въпрос, ние ще имаме биологичен въпрос и той се изразява в следното: господарите на света просто ще си сменят ДНК-матрицата и ще се превърнат не просто в друго човечество, а в друг вид: те ще живеят по-дълго, ще гонят безсмъртието във фаустовския смисъл на думата, няма да страдат от нашите болести, няма да имат нашите емоции (макар че се съмнявам и че в момента ги имат). Те ще имат съвършено друго битие и в този смисъл пропастта между нас и тях ще стане възможно най-голямата, която можем да си представим. Най-тежките футуристични кошмари ще се сбъднат, и то в рамките на нашия живот." Това трябва всеки българин да го прочете. Защото на карта е поставена съдбата на България и Европа. Но за разлика от неговия песимизъм, аз съм оптимист и считам, че изход има и въстанието предстои. Той не усеща клокоченето на лавата подсказващо предстоящото изригване на вулкана.

Кои са тези тайнствени господари на света, за които говори Христов? Климов пише за дегенерацията и дегенератите, но това е само инструмента с който те управляват. Дали  думите на Христос дават яснота? "Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата. А понеже Аз говоря истината, не Ми вярвате." 
Иисус Христос към фарисеите (Евангелието на Йоан 8 : 44-45“
Ето и апостол Павел: 
"10. Прочее, братя мои, усилвайте се в Господа и в мощта на силата Му;
11. облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни,
12. защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата.
13. Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите.
14. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата,
15. и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира;
16. а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия;
17. вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово;"

Послание на свети апостол Павел до Ефесяни 6:12
Скоро ще изясним темата, защото това е най-важното, да знаем срещу какво сме се изправили и с кого си имаме работа....

Но първо да си припомним героичната българска история с "Боят настана", която пеехме докато извоювахме свободата си. 

А сега освен за нашата Родина, трябва да воюваме и за спасението на Европа. Боят настана....