Банките

В този раздел публикуваме, това, което малцина се осмеляват да пишат - истината за банките и собствениците и управителите им - така наречените банкстъри. Това са най-проклетите хора на света. Лихварите и митарите в библията са поставени даже  преди грешниците поради многобройните им престъпления.

Полезен съвет от Любомир Христов: "Написах и че ще има осъдени банки за едностранно повишаване на лихви. Такива осъдени банки има. Например, “Уникредит Булбанк” – 19 пъти с 36 висящи дела. Нещо повече, от тук нататък районните съдилища ще трябва да решават в полза на клиента спорове с банки за едностранно повишени лихви. Така казва Върховния касационен съд в решение № 424 от 2.12.2015 г. и по-конкретно: “че е допустима уговорка в договор за кредит, предвиждаща възможност за увеличаване на първоначално уговорената лихва, само ако тя отговаря на следните кумулативни** условия: обстоятелствата, при чието настъпване може да се измени лихвата, трябва да са изрично уговорени в договора или в общите условия (ОУ); тези обстоятелства следва да са обективни, т.е. да не зависят от волята на кредитора – тяхното определяне или приложение да не е поставено под контрола на кредитора; методиката за промяна на лихвата да е подробно и ясно описана в договора или ОУ (чл. 144, ал. 4 от З.), т.е. да е ясен начинът на формиране на лихвата; при настъпването на тези обстоятелства да е възможно както повишаване, така и понижаване на първоначално уговорената лихва – ако е предвидена възможност само за повишаване, това несъмнено води до „значително неравновесие между правата и задълженията на търговеца и потребителя“ съгласно чл. 143 от З.….” С други думи, банката изчислява, но не може да решава каква да е лихвата след като договорът за кредит вече е подписан. (2012 г.) Ако банката е повишила лихвата ви по кредит и още не сте я осъдили, побързайте.

"Как Прокредитбанк таковаха таковата на доверието в банковата система." 
"Логиката на паразита винаги е била присъща на банковата система. И не само на нея, но характерното е, че ТОЙ – паразита не убива жертвата си. Прокредит обаче са на път да създадат практика, която да съсипе окончателно доверието в банковата система и то да бъде заменено от СТРАХ от тегленето на кредит. Някои ще кажат, че това е добре, но когато става въпрос за бизнес, за МСП (малко и средно предприятие), това направо си е котва за всяка икономика. Нека бъдем реалисти – БИЗНЕС БЕЗ КРЕДИТ НЕ МОЖЕ. Поне в последните 5 000 ходини от човешкото развитие. Но гогато страха надделее, не е добре за никого. За какво става въпрос?" - See more at: http://kendov.com/procredit/#sthash.jZNdgeTd.dpuf

Престъпленията на "Инвестбанк" и Петя Славова.

Това не е евтина проститутка в квартална кръчма, а банкерка.

Как банката на Петя Славова открадна  един милион на свой клиент. И не за пръв път.

Агенцията по вписванията - съучастник на кражбите и измамите на "Инвестбанк" - банката на Петя Славова
Кражбата на 9 000 000 от сметки на клиент в "Инвестбанк". Потърпевшият впоследствие е убит при съмнителни обстоятелства.
Убитият Манджуков, на който "Инвестбанк" открадна 5.5 милиона долара.
Беззаконията на БНБ, затваряща си очите пред престъпленията на "Инвестбанк".
Безобразията на съда в полза на Петя Славова и "Инвестбанк".
Лъжите на Левон Хампарцумян - инженерът-химик, правещ се на банкер.

Далаверата с Първа Инвестиционна Банка - ПИБ.

Цеко Минев и Бойко Борисов в сянката на Пеевски
БНБ лъже Европейската Комисия с данните за ПИБ и "Инвестбанк".
Разследването за източването на ПИБ.
Син на обвиняем одитор от КПМГ (KPMG) е голям шеф в ПИБ.
ПИБ участва в схеми за измами с ДДС.
ПИБ тръгна по пътя на КТБ.
ПИБ е покрила кредити на фирми на ДПС в КТБ.

Провалът на валутния борд, който съсипа българския народ.
Ипотеката - вечен наем или огромна загуба.
Полицията тероризира финансов консултант - известен разобличител на престъпленията на банкстърите.
Собствениците на ОББ, "Пиреосбанк" и Пощенска банка се издъниха на стрестестовете в Европа.
Офшорка на Делян Пеевски усвои депозитите на Александър Сталийски и Вили Сечкова в КТБ. Откъде двамата имаха 30 милиона лева там е ясно на всички, само не и за прокуратурата.


А честните политици, доколкото ги има са винаги против банките:

"Когато правителството разчита на банкерите за пари, тогава те, а не лидерите на правителството контролират ситуацията, тъй като ръката която дава е над тази която взима. Парите нямат родина; при финансистите отсъства чувство за патриотизъм, отсъства приличие. Тяхната единствена цел е печалбата."

Наполеон Бонапарт (1769-1821), Френски император"Банката печели от лихвата върху всички пари, които тя създава от нищото"

Уилям Патерсън, основател на Банк ъф Ингланд през 1694г.

"Нека издавам и контролирам парите на една нация и не ме интересува кой пише законите."

Амшел Майер Ротшилд (1744-1812), основател на династията Ротшилд"Малцината, които разбират системата ще бъдат дотолкова заинтересовани от нейите изгоди или зависими от нейното благоразположение, че няма да има съпротива от тази класа, докато от друга страна, огромното мнозинство от хора, умствено неспособни да осъзнаят огромното предимство, което Капиталът извлича от системата ще носят нейния товар, без да се оплакват, и може би дори без да подозират, че системата е враждебна за техните интереси."

Лондонските братя Ротшилд в писмо към съдружници от Ню Йорк, 1863г."Конфликтът, който се носи през вековете и който ще трябва да бъде решен чрез борба рано или късно е: народът срещу банките."

Лорд Джон Актън (1834-1902), Първи барон Актън на Алденхам"Науката за парите, преди всички останали икономически дисциплини, е такава, която използва сложността, за да прикрие или избегне истината, вместо да я разкрие. Процесът чрез който банките създават пари е толкова прост, че отблъсква ума. При нещо толкова важно, по-дълбока мистерия изглежда разумна."

Джон Кенет Голбрайт (1908-2006), бивш професор по икономика в Харвард"Банкерството е заченато в неправда и родено в грях. Банкерите притежават Земята. Вземете я от тях, оставяйки им правото да създават депозити, и с едно драсване на писалката те ще създадат достатъчно депозити да си я купят отново. Ако обаче им отнемете това право, тогава всички богатства, като моето, ще изчезнат, и би трябвало да изчезнат, тъй като светът би бил по-щасливо и добро място за живеене. Но ако вие желаете да останете роби на банкерите и да плащате разходите за собственото си робство, ги оставете да продължат да създават депозити."

Сър Джосая Стамп, президент на Банк ъф Ингланд през 20те години на 20ти век, по онова време втори по богатство в Англия"Търговията на дребните лихвари е омразна и то с основание - тя прави печалба от самите пари, вместо от процеса, който парите са направени да обслужват. Тяхната обща чера очевидно е безсрамната им алчност."

Аристотел (384-322 пр.н.е.), Гръцки философ"Ако американския народ позволи на частни банки да издават валутата им, първо чрез инфлация, после чрез дефлация, банките и корпорациите, които ще израстнат около тях ще лишат народа от неговата собственост до момента, когато неговите деца се събудят бездомни, на континента завладян от бащите им. Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите свободи от армии в готовност. Правото да издават валута трябва да бъде взето от банките и въстановено на народа, на когото то би трябвало да принадлежи."

Томас Джеферсън, президент на САЩ 1801-9г."Правителството трябва да създава и контролира цялата валута и кредит, необходими за задоволяване на покупателната способност на правителството и потребителита. Възприемането на този принцип би спестило на данъкоплатците безмерни суми от лихви. Парите ще престанат да бъдат господар, а ще се превърнат в слуга на човечеството."

Ейбрахам Линкълн, президент на САЩ 1861-5. Той създал правителствено издавани пари по време на Гражданската война, по-късно е убит при покушение."Смъртта на Линкълн е нещастие за християнския свят. Няма човек в Съединените Щати, достатъчно велик да носи неговите обуща и банкерите с нова сила ще се опитат да завземат богатствата. Страхувам се, че чуждестранните банкери, с тяхното лукавство и засукани трикове ще контролират напълно обилните богатства на Америка и ще ги използват за систематично покваряване и разлагане на цивилизацията."

Ото фон Бисмарк (1815-1898), германски канцлер, по повод убийството на Линкълн.

"... Достатъчно добре е, че народа не разбира банковата и парична система, защото ако това стане, аз вярвам, че ще има революция преди утре сутринта."

Хенри Форд (1863-1947)"Много е просто. В Колониите ние издаваме наши собствени пари. Те се наричат Колониални хартиени пари. Ние ги издаваме в правилната пропорция спрямо нуждите на търговията и индустрията, така че да спомогнем продуктите да преминават лесно от производителя към потребителя. По този начин, създавайки за нас, наши собствени хартиени пари, ние контролираме тяхната покупателна способност и не плащаме лихви на никого."

Бенджамин Франклин (1706-1790), един от основателите на САЩ, обяснявайки на Банк ъф Ингланд идеите си за това защо Колониите са толкова проспериращи (1763г.)"В генералното развитие на човешката природа, властта над човешкото препитание се равнява на властта над човешката воля."

Александър Хамилтън (1757-1804), един от основателите на САЩ"Ние строшихме оковите на повече от 4 000 000 човешки същества и доведохме всички трудещи се на едно ниво, но не толкова чрез издигане на бившите роби, колкото чрез снижаване на цялото работещо население, бели и черни, до състояние на слуги. Докато се хвалим с нашите добри дела, ние внимаваме да прикрием грозния факт, че чрез нашата порочна парична система, ние управляваме една система на потисничество, която, въпреки че е по-фина, е не по-малко жестока от старата система на крепостно робство"

Хорас Грийли (1811-1872), Главен редактор на Ню Йорк Трибюн, кандидат президент на САЩ"При отсъствие на Златния стандарт, няма начин да се защитят спестяванията от конфискация чрез инфлация. Създаването на бюджетен дефицит е просто схема за конфискация на богатство. Златото стои като пречка пред този коварен процес. То стои като защитник на правото на собственост."
"Златото все още представлява най-висшата форма на разплащане в света."

Алан Грийнспан (1926-) Председател на борда на управителите на Федералния резерв на САЩ (1987-2006)