сряда, 16 септември 2015 г.

Споровете на "телефонистите" - "гейфон" - срещу "хуйвей"

Не може да не сте попадали на форуми или коментари под статии в технологични сайтове където  ги има тези хубави термини - "гейфон", "хуйвей", "шитсунг", "ведроид", "джамфон", "тъпфон" и други такива интересни неща, които си разменят любителите на айфоните, андроидите или уиндоус телефоните.

Писанието на "гейфониста":


гейфон - iphone 6
"Личи си, че: 

- си от бедните собственници на Андроид (за които е важно да инсталират БЕЗПЛАТНИ програми, за разлика от останалите, на които мечтата им е ежедневна подмяна на ROM-a) 
- не разбираш от smartphones 
- не разбираш от hardware и software (свободната оперативна памет не зависи от броя на ИНСТАЛИРАНИТЕ програми) и 
- затова си избрал евтин smartphone 

Този Huawei Ascend G7 в сравнение с iPhone 6 Plus/ iPhone 6S Plus е: 

- по дизайн евтино копие на iPhone 6 (за това ли си го избрал или цената е всичко?) 
- с безумно евтин, старичък и слаб процесор (Snapdragon 410) 
- евтин и слаб графичен процесор (кръст на модерни игри) 
- безумно евтин и с ниско качество и разрешение дисплей с нисък контраст и слаба цветова достоверност 
- евтина камера с малък размер на pixel-a и слаба цветова достоверност 
- евтини високоговорители със слаб и недостоверен звук при натоварване 
- липса на TouchID 
- достъпът до външната SD-карта е много по-бавен отколкото достъпа до вградената FLASH памет 
- и т.н. и т.н. 

С парите за Huawei Ascend G7 би могъл да си вземеш един One Plus One, също китайски, но с по-високи параметри. 

Иначе, качеството струва пари, а удоволствието от това да се ползва качествен продукт като iPhone, често е безценно. Затова Apple: 

- предлага само качествени продукти и 
- продава все повече и повече iPhones на 
- все повече и повече удовлетворени клиенти 

Поради беднотията си далече от Apple, но ябълките са евтини и ги има навсякъде... "

Отговорът на андроидаджията:


Huawei Ascend G 7
"Понеже съм беден и тъп лузър, съм си взел  Huawei Ascend G 7 - "евтин телефон от долната част на средния клас - при това стар модел от 2014 г", а да, и то на лизинг да допълня. Все пак не съм вече млад и глупав, както когато любимата ми марка беше "Нокия" и купувах веднага върховите й модели, та даже и Нокия 9500 комуникатора за 1750 лева. Впрочем доволен бях от него. И когато любимата ми фирма "Нокия" просто изчезна, разбрах колко съм бил прост да робувам и плащам за имена написани на пластмасова кутия, както и в момента  правят младите. 

Сега да ти обясня за хардуера, защото Вие богатите явно не разбирате от Андроид хардуер и софтуер. Не можете да се излагате с евтини предмети, нали така: 

Започваме от процесора - четири ядрен разбира се - Quad ARM Cortex A53-1.2 GHz и удивително бърз. А и графичният е отличен. От интерес тествах няколко тежки игри и работят перфектно без лагване. После ги изтрих, защото не съм взел за това телефона. 

RAM : 2 GB 

ROM : 16 GB 

И място за карта до 32 ГБ. Сложил съм 16 Гб-това и е полупразна, защото вътрешната ми стига. Да ти уточня, че Андроид системата веднага взема 300-400 мб от оперативната памет и всяко инсталирано приложение, макар, че можеш да го инсталираш на другата памет, дори и на картата, все пак оставя една част от файловете си в оперативната и тук е проблема на Андроидите с 1 гб, който веднага свършва, защото бедните като нас инсталират десетки безплатни приложения като невидели. При моя хуй-вей обаче няма такъв проблем, защото въпреки 125 - те инсталирани приложения остава 1 ГБ свободна памет и машинката просто хвърчи. 

Продължаваме с поддръжката на мобилните мрежи: 

FDD LTE: B1/B3/B7/B8/B20, UMTS: B1/B8, GSM 850/900/1800/1900MHz нещо да кажеш? 

GPS-а е трисистемен - GPS/A-GPS/Glonass включая руската ГЛОНАСС, ако си чувал за нея. 
Тия работи са стандартни - WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 with BLE, Micro USB 2.0 и разбира се с WiFi директ и хотспот, но това се подразбира. 
Дойдохме до камерите - Rear Camera: 13MP AF BSI F2.0, with Flash Front Camera: 5MP FF.  И знаеш, ли и матрицата и графичния чип и софтуера са така оптимизирани, че прави страхотни снимки, ярки, детайлни, наситени и огромни като за билборд, каквито отгризаната ябълка ще сънува поне две-три години напред още. Ето ти снимки правени с телефона за пример.
А за екрана, 5.5 inch INCELL touch-sensitive screen  HD 1280 x 720 resolution 16M colors освен, че е ярък и с отлично цветопредаване има страхотен контраст и детайлност. Тествам го на ярко слънце и си го виждам като книга, докато тези с ябълките си ги закриват в шепите белким видят нещо на слънцето. 
И не на последно място, сега ще ми го ъпгрейднат безплатно до Андроид 5.1....
Та това, повтарям, е "евтин телефон в долния среден клас и то стар модел".
А вий богатите, си давайте парите за евтин и морално остарял хардуер и софтуер на фирмата "Apple" лежаща на стари лаври и безумно скъпа реклама, която предлага елементарна система за прости американци, затова и направена толкова дуракоустойчива, че да устои на малоумните им опити да повредят нещо, че чак е нефункционална. А истинските разбирачи се чувстват с нея като в капан, в който нито могат да свършат някаква работа, нито да настроят или експериментират с нещо и затова веднага минават на Андроид. И се чудят на бедните възможности и липсващите функции на прехваления Iphone, чиято компания производител открива непрекъснато топлата вода с "нововъведения" като "живи тапети" и "12 МП камери", и още десетки изтъркани неща заложени като възможности и в най-старите Андроид версии, които са толкова очевадни и използвани масово, че не се сещаме и да пишем за тях. 
Пожелавам ти още повече пари за да си купуваш все по-хубава техника и малко повече акъл за да вземаш стойностни неща, като се водиш от необходимото ти за работа, а не от телешкия възторг на околните парвенюта към гейфони - демоде и нефункционални, но за сметка на това скъпи и боядисани в педалско-кичозно розово златно...."

Весело нали? И все пак по-добре от САЩ, където двама такива спорещи се сбиха... "Пияни мъже се сбиха в спор "Андроид" срещу "Айфон".