Важни писания

събота, 2 април 2022 г.

"Геополитиката глупако!"

Сибир - огромна земя с малко население, за
Китай - малка земя с огромно население...

"А песимистичната част е, че през 2040 година изобщо няма да има руски президент. Великият китайски народ ще реализира своята политика да върне в свое притежание всички земи, които царското правителство му е отнело чрез несправедливи договори. Икономически това вече става. През 2040 година може президентът ни да бъде първи секретар на московския областен комитет на Китайската Народна партия. Ако Путин остане на поста си до 2040, това му е перспективата. Без сътрудничество със Запада, това младшо партньорство с Китай ще доведе Русия до загуба на своя суверенитет и  на своята правосубектност."

Андрей Пионтковский

"Икономиката глупако!"

Това беше предизборният девиз от кандидат-президентската кампания на Бил Клинтън през 1992 г., който го направи президент. При сегашната война на Русия срещу Украйна, девизът си е в сила, но би трябвало да се припомни на Путин. Защо?

Защото действията му преди, по време и след внезапното нахлуване на руската армия в Украйна предизвикват недоумение, най-меко казано. А предизвикват и съмнение, че и подозрение, за кого точно и за какво работи Путин?

По принцип за всяка една обявена  война има редица предварителни условия за да бъде спечелена. Подготовката изисква огромен набор от инструменти, като започнем от отлично обучена армия, екипирана с модерно оръжие, подготвена с висок боен дух, добре организирано снабдяване, желязна дипломатическа подготовка, детайлно разработени стратегически планове, договорена предварително политическа подкрепа от евентуални съюзници и изначално отстраняване на възможните врагове и противници, но най-вече изисква здрава икономика, която да подсигури тила на армията в нейното настъпление. И тук възникват много въпроси относно всички тези главни условия, но да разгледаме последното - икономиката на Русия.

Ако четем писанията на българските (и не само) псевдоанализатори - путинофили, те се мъчат да ни пробутват мита, че в последните десетилетия руският военно-промишлен комплекс е разработил и произвел "най-модерните и съвършени оръжия в света", каквито нямат дори и САЩ и другите страни и НАТО. И започват едни славословия на ракетите "Калибър" и "Кинжал", танковете "Армата", самолетите СУ57, ПВО комплексите С400 и т.н., които били "велики постижения" на руския "научен и производствен гений".  
Но изпускат един дребен детайл. Електрониката с която работят. 
Ето само един пример за "руския дрон" "Орлан 10", използван за разузнаване и корекция на артилерийския огън над противниковите позиции. Произведен е в Русия, но със западна и китайска електроника, като двигателят е японски, комуникационната система е германскаGPS модулът за навигация  – швейцарски, датчиците за контрол на  полета са американски.
Излиза, че само е сглобен в руски предприятия с части внесени от страни и фирми, които сега са наложили санкции и ембарго на Русия. По някои данни имат около 1000 досега произведени дрона, но как ще ги произвеждат отсега нататък? А и постоянно ги губят във войната, някои от тях, даже там, където вероятно не са ги и пращали, например такъв един беше свален в Румъния.
Да не говорим, че и сглобката на тези западни части се прави типично "по руски", вижте например как са прикрепили камерата Canon 500D в първите модификации на дрона на снимките долу.
А вместо резервоар, за горивото на дрона са поставили проста, употребявана пластмасова бутилка от минерална вода. Явно заводът производител с огромното държавно финансиране прави икономии или ръководството му краде от парите отпускани за създаването на "най-модерната и на световно ниво руска техника"...
Това е само един разузнавателен дрон. Но  истината е, че всички руски оръжейни системи, като започнем 
от радиостанциите, през радарните съоръжения, управлението на ПВО, контролните системи за насочването на стрелбата на оръдията на танковете, цялата електроника на самолетите, та до блоковете за управление на ракетите и дори торпедата на подводниците, работят със западни  електронни компоненти и най-вече - процесори  произведена от фирми в САЩ - "GlobalFoundries", Германия - "X-FAB Silicon Foundries" и Тайван - "Taiwan Semiconductor Manufacturing Company" (TSMC) и "United Microelectronics Corporation" . Да, да правилно четете, "руските" процесори "Эльбрус", "Байкал", "Комдив", макар и проектирани в руски лаборатории, не се произвеждат в Русия! На теория, сега при наложените санкции, биха могли да ги произведат във  КБ "Корунд-М" или някои производствени бази  към Изследователските Институти, но не повече от 100-150 броя на месец, при необходимост от 1000-1500 месечно. При това, не е ясно дали изобщо ще ги произведат, с какво качество и при какво количество брак. Ако пък ги произведат, не е ясно дали ще работят и как точно. 
Някой ще каже, че "съюзникът" Китай ще помогне, има производствени мощности. Оказа се, че след санкциите и Китай не може да им помогне, китайците казали че: "производствените им мощности са заети до края на 2023 година", освен, ако това не е любезен отказ.😁 Освен това САЩ предупредиха недвусмислено китайците, че могат да им спрат патентите и достъпа до американски технологии в електрониката, ако изнасят такива компоненти за Русия в нарушение на санкциите. Да си спомним случая с Huawei и проблемите му с Android операционната система.
А и още нещо, ако Китай ги произведе, дали няма да им сложи прословутата в софтуера "задна вратичка", та при необходимост, в един момент да изключи електрониката на всички руски оръжия, ако един прекрасен ден, двумилионната  китайска армия тръгне да провежда "специализирана военна операция" по "демилитаризацията и дерусификацията" на Сибир? За това малко по-нататък, когато коментираме картата горе вляво.

Следващият въпрос за "един милион долара" е защо Путин допусна от 800 милиарда долара валутни резерви (в долари, евро и в злато), 640 милиарда да са в западни банки и сега да са блокирани? Тръгна на почти ядрена световна война срещу НАТО, а парите на Руската Централна Банка са при враговете? Още един интересен въпрос, защо не уволни и арестува виновната за това положение управителка на банката Елвира Набиулина, ами не само отказа да приеме оставката й, когато тя я подаде, ами сега я остави за още един мандат.

Отделно от всичко това, погледнете износа и вноса на руската икономика. Изнасят храни, горива и суровини от почти цялата Менделеева таблица, а внасят не само електрониката, но и софтуера,  машините, съоръженията, апаратурите, възлите, детайлите, резервните части, че и материалите и заготовките за всичките си авиационни, корабни, автомобилни, железопътни, ракетостроителни, петролодобивни, газопреносни мрежи и прочие производствени и търговски предприятия. И сега не могат не само да си произведат, но и да си ремонтират самолетите, корабите, колите, влаковете,  при това не говорим само за гражданската, но и за военната техника! А и газопроводите и петролопроводите, както и петролодобивните и газодобивни предприятия може да спрат работа, дори и само заради софтуера и липсата на резервни части и машини и съоръжения за ремонти. За липсата на елементарни потребителски стоки за руския народ не става и въпрос, той си е свикнал от времето на комунизма, сега пак ще си го припомни и преживее.

"Сървърите глупако"

Но представяте ли си какво ще се случи, ако Microsoft, Oracle, Google, Apple и другите в един момент си изключат софтуера, да кажем само операционните системи Windows, Android, iOS, а САЩ могат да спрат и целия руски сегмент на интернет, защото контролират ICANN. Това би довело до разруха на всички руски финансови, съобщителни, производствени, транспортни и военни системи и пълна управленска парализа. Да не се лъжем, още от 2015 година има такива технически възможности, писал съм го по друг повод. Даже фактът, че още не са го направили е много съмнителен, дава храна за конспиративната теория, че всъщност не искат да спасят Украйна, а да постигнат съвсем други цели, в противен случай биха парализирали руската държава за точно 24 часа и войната би приключила на следващия ден.

Сървърите глупако!
Да не се разпростирам за руската икономика, такава просто няма, руската държава дори не е "бензиностанция с ракети", а празна колониална територия с неизчерпаеми и безценни суровини. Затова, ако са осмислили гореказаното, задавам на нещастните български путинисти следните въпроси: 
"Путин, започвайки агрресията в Украйна, на какво точно се надяваше? На страха и незаинтересоваността на Европейския съюз? На тайна договорка със САЩ и НАТО? Или просто е американски агент? Или изпълнява стъпка от плана на учителя си Клаус Шваб? А дали не е китайски агент и всъщност не е ли продал отдавна Сибир и Далечния изток на "Поднебесната империя"?

Защото започнах с "Икономиката глупако!", но би могло да му се каже на Путин и друго, много по-важно: 

"Геополитиката глупако" 

Не че умните руснаци не са го казвали и писали: "Для России это все крайне печально. Становится очевидным, что в долгосрочной перспективе для Москвы куда более естественными, надежными и безопасными союзниками были бы США и Евросоюз. В отличие от китайцев они не имели к нам территориальных претензий, а их институты выглядели куда более приятным примером для подражания. Но так получилось, что для удержания власти одной группе интересов понадобилось вступить в конфликт с Западом и, как следствие, искать друзей на Востоке."

Накратко преразказано, за Русия по-естествени, надеждни и безопасни съюзници бяха Европа и САЩ, те нямат териториални претенции към нея и институциите им са къде, къде по-приятен пример за подражание, за разлика от Китай, особено с неговия електронен концлагер наречен "Социална кредитна Система".

И между другото, специално за  българските малоумни путинофили, да им кажа следното: Путин вече фактически продаде Сибир на китайците. Да, да, задайте в Ютюб търсачката фразата "Путин продал Сибир" и ще видите толкова материали, че свят ще ви се завие... И са правени от руски патриоти, които милеят за Родината си и мразят Путин. Защото китайците настъпват като колонизатори в руския Далечен изток, засега мирно, с пари и фирми и най-вече сватби с рускини. Идват и като обикновени работници и специалисти. И забележете: "В 2004 г. Россия «добровольно вернула» Китаю свыше 170 кв. км островных территорий на Амуре, а в 2017 г. отдала 2 млн га российских земель китайцам в аренду на срок от 49 до 70 лет." Путин освен, че е върнал 170 квадратни километра острови в река Амур на Китай, (включително прословутия остров Даманский, за който китайската и съветската армия се сбиха през 1969 година и за малко да избухне ядрена война между тях), но е дал под аренда 2 милиона хектара земи за период от 49 до 70 години на китайци - главно земеделски земи. Познайте дали китайците с техните темпове на правене на деца, ще ги върнат доброволно някога и ще се изселят обратно в Родината си?
В Сибир те изсичат варварски горите и умъртвяват тази прекрасна земя. Китайски фирми строят хотели по крайбрежието на езерото Байкал. В същото време китайци купуват земи, къщи, предприятия, заселват се в руските територии, женят се за рускини и правят деца, които стават китайчета... Има специализирани сайтове в Китай предлагащи рускини за съпруги в Далечния изток на Русия като стока. А китайската държава отпуска изгодни кредити и подпомага всеки китаец заселил се в Сибир и Далечния изток да направи собствено предприемачество, да купи земя и къща, да отвори магазин или направи предприятие и да подготви колонизацията на тази руска земя, която само след две поколения ще е китайска по население. 

Защото от 146 милионна Русия, само 15 милиона руснаци (по други данни 38 милиона) живеят източно от Урал. Достатъчно е да се заселят там 20 - 50 милиона китайци от милиард и четиристотин милионното им население и играта приключва. А вътрешната политика на Путин и на местните корумпирани губернатори, услужливо  помагат в това начинание на "съюзника и приятеля" си Си Дзинпин. Та както казва Андрей Пионтковский: "А песимистичната част е, че през 2040 година изобщо няма да има руски президент. Великият китайски народ ще реализира своята политика да върне в свое притежание всички земи, които царското правителство му е отнело чрез несправедливи договори. Икономически това вече става. През 2040 година може президентът ни да бъде първи секретар на московския областен комитет на Китайската Народна партия. Ако Путин остане на поста си до 2040, това му е перспективата. Без сътрудничество със Запада, това младшо партньорство с Китай ще доведе Русия до загуба на своя суверенитет и  на своята правосубектност."
Ето един пророчески разказ на Никита Михалков в който той възмутено разказваше, за сценарий за филм изпратен му преди време. В него става дума за бъдеща война на Китай срещу Русия, в която китайската армия завзема Сибир и Далечния изток и китайско - руската граница се установява по Урал.
За да го гледате, щракнете на препратката "Гледайте в YouTube", защото авторът е забранил споделянето във външни сайтове. 
Ето защо Путин здраво настъпи мотиката с братоубийствената война разпалена с нахлуването в Украйна. Вместо да укрепва Сибир и Далечния изток, да създаде силни военни райони и съоръжения там, да увеличава руското население и да развива икономиката в източните просторни краища на Русия, за да сдържа Китай, Путин се вплете в убийствена война в Европа, която в момента унищожава армията му, ресурсите, икономиката и авторитета на страната, и най-вече руския народ. Украинците от братя се превърнаха в заклети врагове и всяка надежда за нова съвместна държава с Украйна, каквато са били през вековете в императорска и съветска Русия, се изпари за десетилетия напред.
В допълнение, НАТО и Европейският съюз вместо да се разпаднат, се стегнаха, мобилизираха и обединиха пред руската заплаха. Вместо общо евразийско пространство обединяващо руските ресурси с европейските технологии, Путин предизвика издигането на нова желязна завеса между Русия и Европа.

Но няма, и скоро няма и да има. Макар че, през 2010 година сам Путин го предлагаше: "След срещата на върха на НАТО в Лисабон (19-20 ноември 2010), в центъра на вниманието на световните медии и анализаторите се оказа темата за руско-европейските отношения. Малко по-късно, в Берлин, по време на срещата, организирана от влиятелното германско издание „Зюддойче Цайтунг”, по покана на канцлера Ангела Меркел, изказвания направиха редица европейски политически лидери, като най-впечатляващо беше това на руския премиер Владимир Путин, който лансира фундаменталната геополитическа концепция за създаването на „Велика Европа от Лисабон до Владивосток. 
....................

В спомената по-горе реч, публикувана в „Зюддойче Цайтунг”, Путин предлага пет конкретни точки на това, което спокойно можем да определим като „евроруска континентална програма”. Те са следните:

-    Създаване на хармонична икономическа общност от Лисабон до Владивосток. По същество, това означава призив към пълна и многостепенна икономическа интеграция и създаване на нов икономически съюз: този път не само между държавите от Европа, а в рамките на огромното социално-политическо и икономическо пространство, включващо както самата Русия, така и редица държави от ОНД. Тоест, това е проект за създаването на Евразийски съюз, в максималния му мащаб.

-    Обща индустриална политика между Европейския съюз и Русия. При това, според Путин, не става дума за връщане към класическия индустриален ред, а за съвместно развитие на високите технологии, т.е. за създаването на евразийска иновационна икономика. Макар че в тази връзка се налага да се направят определени изводи от финансовата криза от 2008, като специално внимание се обърне на процеса на създаване на финансови балони, откъснати от реалното производство.

-    Необходимост от създаването на общ европейски енергиен комплекс. Но, тъй като Русия е основния доставчик на енергоносители в Европа, без нея този комплекс няма как да бъде изграден. В случая е налице взаимен интерес: Европа е жизнено заинтересована да разполага с повече енергоносители, а Русия – да ги пласира. Наличието на подобна комплиментарност, т.е. взаимно допълване, ни тласка към създаването на обща евразийска енергийна система.

-    Необходимост от координирано развитие на науката, образованието и научно-техническите иновационни центрове в пространството на Европа и Русия. За целта, Путин предлага да се формулира обща стратегия за развитие, която да попречи на изтичането на руските и европейските „мозъци” и изместването на иновационните „заводи за знания” извън границите на общата евро-руска зона. За целта трябва да се използва максимално както европейския, така и руския потенциал.

-    Необходимо е територията на Европа и Русия да стане напълно отворена и безвизова, за да може социалната интеграция да съдейства за интеграцията в икономическата, енергийната и академичната сфери. В тази връзка, Путин подчертава, че това не е просто стремеж на руските граждани, но и условие за пълноценна интеграция и на други нива, следователно то е в интерес и на Европейския съюз.

Защо не се случи това е предмет на друг анализ, в това е набъркан педерастът Барак Обама, унищожителната му антиевропейска политика чрез "Арабската пролет" и неговата послушна слугиня - лесбийката Ангела Меркел. Както и глупостта Путинова през 2014 година да започне окупацията на Крим, Донецк и Луганск. 

Какво му има на Путин?

"- А тази дълга маса в Кремъл и разстоянието, на което стои. За какво е индикатор дистанцията? За власт, за тревожност...
Разстоянието от "любимия вожд" до министъра
 на войната и началника на генералния щаб
 е 7 метра, защото Гай Юлий Цезар го
убиха приятелите му с кинжали
- За параноя. Това е сигурен индикатор, че вирусът на диктатурата все по-дълбоко прониква в него. Това е факт. Колкото по-дълго и безмилостно управляваш страната си, толкова повече спазваш дистанцията. И толкова повече намалява човешкият контакт. Това е едно символично въздигане и отдалечаване - от една страна, живееш в свой свят, който ти си съградил. Впоследствие губиш естествената основа на човешките отношения, т.е. не се чувстваш длъжен да даваш на някого, а само се пазиш от този свят. Тази дистанция е много тъжна, но знаем, че всички хора с подобен профил горе-долу завършват по един и същ начин.Това, което ме плаши, е, че дълбоко в себе си смятам, че този човек е крайно нерационален. Затова разчитам, че хората около него, запазили частица от разума си, тайно могат да се противопоставят на неговия план, отколкото на него. Парадоксът е, че повечето хора, включително и световни лидери, разчитат на неговата рационалност."
 
Едно възможно обяснение на случилото се тук: "Кой е звяра 666 от Библията?", а за удивителната българска путинофилска обществена вълна заляла страната след 24 февруари 2022 г. тук: "Умните руснаци и малоумните български путинисти".

Ние ще надделеем над сатанинските козни на човекомразците - психопати и ще победим въпреки, че техен баща е дяволът, както е казал Христос: "Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата."  Евангелието на Йоан 8 : 44-45
  


"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел



"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5

ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА! ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! СВОБОДА ЗА НАРОДА! ЗА БЪЛГАРИЯ!


Електронна поща: nsssgpsf@gmail.com

Национален телеграм чат "Истина и Свобода" 

живо радио излъчване: http://stream.zeno.fm/b9rasgfhb78uv 


БЪЛГАРСКИ САРАКТ


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves