Важни писания

неделя, 15 май 2022 г.

Състезанието да "изплискаш легена"...

От 24.02.2022 г. насам електронните социални мрежи се наводниха с помия, като при цунами, помело пречиствателна станция за отпадни води, защото поне в България стотици хора "изплискаха легените". Вероятно яко ги "хапе щъркела", но досега или не го бяхме забелязали или те се криеха. Но когато руските завоеватели нахлуха в Украйна, скритите досега путинофилски лимонки гръмнаха. Отворете, която и да е социална мрежа и ще видите удивителни неща. Първоначално може да се ядосате, но някои са и много смешни в безумието си. При това, както пише Карло Чипола в "Петте закона на глупостта" има един много интересен втори закон. Ето го и него: 

"Вероятността един човек да е глупав не зависи от останалите му качества. .........

Проучих пет групи хора: студенти, служители в офис, обслужващ персонал, администратори и преподаватели. Съотношението между умни и глупави хора се оказа едно и също както сред нискоквалифицираните, така и сред високообразованите. Това така ме порази, че реших да проуча и интелектуалния елит - нобеловите лауреати. Резултатът потвърди невероятната сила на природата: същият процент лауреати се оказаха глупаци."

Наблюдавайки обществено-политическия живот, както и мои познати и приятели, виждам как наглед напълно нормални хора, някои от тях и определено интелигентни, внезапно "изплискаха легените". Но и в мрежата можеш да намериш неща, на които да се смееш доживот.😀😃😄😁😆😂🤣


Затова правя тук моето лично подреждане "върховни 10 простотии", а най-отдолу ще има анкета, в която ще може да ги подредите по предпочитания.

И така  - "Започваме!", за путинофили - "Поехали!"😂


1 място

😀😃😄😁😆😂🤣😀😃😄

Тук определено е циментирана Каролина Александрова от Facebook. Нищо за момента не може да я избие от постамента й засега, но винаги има надежда.

"НОВИ ЗАКОНИ В РУСИЯ❗️
СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА УБИЙЦИ НА НЕВИННИ ХОРА, КАКТО И ЗА ИЗНАСИЛВАЧИ И ПЕДОФИЛИ❗️ 
ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ПОБОЙ НАД ЧОВЕК И ЖИВОТНО❗️ 
ПЕНСИИ, ПАРИ ЗА ДЕЦА И ЗАПЛАТИ ВДИГНАТИ ТРОЙНО И ЗАКОН С КОЙТО НИКОГА ДА НЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ❗️ 
СТАЖЪТ ЗА ПЕНСИЯ СЕ НАМАЛИ ДВОЙНО❗️ 
СЪС ЗАКОН НЯМА ДА ИМА БЕДНИ❗️ 
СЪС ЗАКОН НЯМА ДА СЕ КРАДЕ❗️ 
АКО НЯКОЙ СЕ ОПЛАЧЕ ОТ НЕМОТИЯ И АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЛИЧНО ДА СЕ СВЪРЖЕ ПО ТЕЛЕФОНА И НА ЖИВО С ВЛАДИМИР ПУТИН ЗА ДА МУ НАМЕРИ РАБОТА❗️ 
С тези закони една държава ще бъде рай за живеене и няма да има престъпления . 
С такъв лидер можеш само да се гордееш. 
Това са законите, които трябва да ги има навсякъде по света❗️"
Каролина Александрова

(Правописът й беше ужасен, като копирах това нейно творение, но отчасти го поправих, защото ме дразнеше с неграмотността си, а и не е хубаво да стои в такъв вид на блога ми. Важна беше не нейната неграмотност, а нейното безумие.)
Тая Каролина верно е изплискала легена, но имаше доскоро 12 000 харесвания и 7000 споделяния, което говори лошо за умственото състояние на "българите", поне тия, които са във Facebook. 
Даже една лекарка, доктор Йовка Христова Радоева от София, толкова беше харесала писанието на Каролина, че го беше откраднала и пуснала във фейсбук,  като свое творение.😆 Така ме беше заблудила, че отначало мислех, че тя е автора. Даже в писанието си "Умните и честни руснаци и малоумните български путинисти" незаслужено похвалих нея. След това обаче намерих истинския автор и сега му връщам палмата на първенството.
Та така "доживотна присъда за побой над човек и животно", "със закон няма да се краде", "стажът за пенсия се е намалил двойно", "ПЕНСИИ, ПАРИ ЗА ДЕЦА И ЗАПЛАТИ ВДИГНАТИ ТРОЙНО И ЗАКОН С КОЙТО НИКОГА ДА НЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ" и най-важното може би, със "Закон, няма да има бедни".
А твърдението на Каролина, че "всеки, който е в немотия и не може да си намери работа, ще може да се свърже с Путин по телефона или НА ЖИВО!!! за да му намери такава", вече счупва скалата на тъпомера! 😆😂🤣

Президентът Путин разговаря с безработен по телефона

Безработен на жива среща с президента Путин,
 за намиране на работа.

Безработни уредени на работа от президента Путин,
да копаят гробове на загинали в "специалната
операция по денацификация и демилитаризация"
на Украйна.

Повече за малоумието на Каролина, нейното, както и на повечето обитатели на тази кочина Facebook, прочетете тук. Всъщност президентът Путин го чака много работа, тъй като има твърде много хора отговарящи на условието: "АКО НЯКОЙ СЕ ОПЛАЧЕ ОТ НЕМОТИЯ И АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА", защото по официална руска държавна статистика, при население от 148 милиона души в страната:
  • 29 милиона нямат водоснабдяване.
  • 35 милиона нямат канализация.
  • 78 милиона нямат интернет.
  • 90 милиона нямат автомобили.
  • 110 милиона никога не са пътували в чужбина.
  • 5 милиона са само официално регистрираните алкохолици.
Ето още едно показателно видео за "руските прелести". Вижте в какви домове живеят обикновените руснаци, вижте им градовете и селата и улиците.... И после си помислете за ония путинофили у нас, които са радетели за  "Русский мир".
Така че, руснаци спокойно, не се блъскайте, президентът Путин ще говори с всички вас по телефона и ще ви приеме на живо, за да ви намери работа. Вие просто продължавайте да го подкрепяте.
Както това семейство, което вече беше уредено на работа и измъкнато от немотията.😀

Мислителят си мисли за Каролина Александрова 

2 място

😀😃😄😆😂🤣😀😃😄

На второ място са колективно Лавров, Песков, Захарова и Митрофанова със следните твърдения:
Луд човек, без морал според Захарова......
Минути след 5 часа московско време (4 часа българско) на 24.2.2022 г., президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на специализирана военна операция в Донбас, Източна Украйна.

3 място

😀😃😄😆😂😀😃😄

Трети заслужено се появява Негово Светейшество патриарх Кирил Руски със следното изказване: "Ние изобщо не искаме да воюваме. Русия никога и никого не е нападала. Това е удивително, когато велика и могъща страна, никога и никого не е нападала. "

  • Да напомня само, че Русия нападна подло и в гръб България, три пъти през вековете - в 968, 1916 и 1944 г., като двете й нападения унищожиха Първото и Третото Български Царства. 
  • В по-ново време СССР нападна вероломно малката и беззащитна Финландия през 1939 - 1940 г., нахлу в Полша заедно със съюзника си Хитлеристка Германия през 1939 г., като заедно ликвидираха полската държава и си разделиха наполовина земите й, после окупира Литва, Латвия и Естония в 1940 г.  
  • В 1944 - 45 година СССР окупира и пороби за 45 години България, Румъния, Унгария, Чехословакия, Полша, Източна Германия и Монголия, а в 1979 г., окупира и Афганистан. 
  • В по-ново време путинистка Русия нахлуваше в Абхазия, Дагестан, Чечня, Грузия, Украйна, държи окупирана и досега областта Транснистрия в Молдова, воюва в Сирия, намеси се в Централно Африканската Република и Либия и т.н.
На тази карта са дадени нападенията и окупациите на съвременна Русия в съседните страни и жертвите причинени от това. Толкова за патриаршеското сквернословие и заслужено 3 място в класацията. 


4 място

😀😃😄😆😂😃😄

Тука безспорно се намества една много видна софийска личност, представяща се за "адвокат" - Николай Николов, който няма диплома за юрист, защото никога не е успял да завърши право, но в средите на съпротивата срещу системата е познат като "адвокат Николай Николов". Много е известен във фейсбук и има група "Измамата К0вид -19/Украйна-22 (част четвърта)". Той влиза в класацията с това:


Както виждате, създал е паралелно правителство на Република България, (предполагам, че той самият е президент или поне министър-председател) и подчиненото му външно министерство подкрепя войната на Русия в Украйна. Предполагам, че посланик Митрофанова с радост му е отговорила, че приема подкрепата и България има запазено място в Евразийския съюз на "Русский мир". Очаквам скоро президентът Путин да признае новото Паралелно правителство на Република България и да приеме страната ни, както Народните републики Донецк, Луганск и Крим в състава на Руската Федерация. А "адвокат Николай Николов" ще е новата му дясна ръка като Кадиров.😂



5 място

😀😃😄😆😂😄

Петото място заслужено заема партия "Възраждане", с председател Костадин Костадинов. Те колективно се хванаха, като шарани на въдица, на подигравката на "Господари на ефира" с фалшивия видеоклип "Президентът Зеленски вечеря с командването на полка "Азов" и им казва да избиват свои, както в Буча".😆 Личеше си от километри, че видеото е постановка, но от парламентарно представената партия "Възраждане" се вързаха и го тиражираха, коментираха и използваха дни наред,  докато не получиха удар с мокър парцал с разобличението в следващо видео на "Господарите".

Тук, наградата е и за колективно малоумие, защото видеото имаше над 300 000 гледания и над 20 000 споделяния. Практически то заля не само фейсбук, а излезе и в сериозните медии. Коментираха го по телевизиите - "Евроком" и "Алфа", изказаха се фигури, като Волен Сидеров и д-р Пламен Пасков. Но най-много му се вързаха от партия "Възраждане" и затова тя е на почетното 5 място.


6 място

😀😃😄😂😄

На шесто място се появява Ивелин Михайлов организатор на първия "Поход за мир и неутралитет", проведен на 6 април 2022 г. Писах за него в "Мили родни и международни картинки".
Цигани за "мир и неутралитет"
Той докара на протеста-митинг-шествие-поход група цигани-каменоделци, работили на негов обект и каза, че тези момчета са "изкусни майстори каменоделци и печелят с честен и почтен труд по 60 лева на ден". 
Понеже са "патриоти", не са се полакомили да работят в чужбина за 120-150 евро на ден, а са си останали у нас да работят на обекта на Ивелин, за четири пъти по-малко пари. И са политически и обществено активни, браво! Така де, зарязали са си скъпо платената работа, да пътуват чак до София да протестират срещу въвличането на страната ни във войната и да искат неутралитет, щото имали позиция! 
Е, някои зевзеци в мрежата написаха това: "К'ва позиция?😂 Те не знаят какво е Украйна, кой е Путин, не могат да покажат Русия на картата, защото са неграмотни, а имали "позиция". Ама това са, както ги нарече Ивелин във видеото: "синьо-розово-кафявите софийски либерали." 



7 място

😀😄😂😄

На това почетно място е Сърнела Воденичарова - един от организаторите на "Похода за мир и неутралитет" със следното нейно изказване: "Винаги, когато гледам парада на Червения площад, е едно и също в мен - сълзи, радост, съпреживяна гордост. Но днес има нещо по-особено. Днес от Червения площад бе отправено предупреждение към онези, които разиграват картата на войната от векове - все едни и същи, неизменно. Днес от Червения площад бе протегната ръка към тези, които не искат да участват в сценария на войнолюбците. Питам се, защо ние, българите, които масово искаме приятелство с Русия, през цялата ни следосвободителна история, с изключение на едни 45 години, сме управлявани от русофоби? Дали причината не е същата, поради която по правило ни управляват българофоби?" 
Както виждате, тя се прехласва от парада на Червения площад в Москва - чужд парад на вражеска войска, която на 5 септември 1944 г. нахлу в България и я окупира за цели 45 години, като я превърна в комунистическа съветска република. Армия с чието съдействие беше избит българския национален елит - 33 000 души, а други 200 000 бяха вкарани в затвори и концлагери. Армия, която ни "донесе свободата", под формата на сталински концлагер и в който живяхме до 1989 г. И най-важното, обърнете внимание какво казва: "през цялата ни следосвободителна история, с изключение на едни 45 години, сме управлявани от русофоби?" Разбирате ли за какво става въпрос или да го преведа на български? Тя съжалява, че в следоосвобожденската ни история от 1878 до 1944 г., и от 1989 досега, сме били независима и свободна страна, ("управлявана от "русофоби""), а не съветска република, каквато бяхме само 45 години след руската окупация от 1944 до 1989 г. ("с изключение на едни 45 години...") и каквато явно иска пак да бъдем!!!  И още нещо, от думите й излиза, че "русофобите" са "българофоби", а "русофилите" - "патриоти"! Ами да, явно и тя е завършила с отличие в комунистическо училище като мен, където ни учиха на заветите на другаря Георги Димитров, един от които беше, че "патриот е  онзи, който преди всичко обича Съветския съюз". Но аз пораснах и поумнях, за разлика от нея....

8 място

😀😄😄

На 8-мото място се появяват ония "умници" от "Безсмъртния полк" и българските и руските. Те по определение трябва да маршируват  на 9 май за руския "Ден на победата", който в никакъв случай не е български, но нейсе. Ето как например маршируват в някои градчета на Русия. Вижте надолу снимките и видеата.
Да, нямат асфалт на улицата, ако това изобщо може да се нарече улица, ама се мислят за велика държава и празнуват "победа". Но тия газеха само кал, а ветераните в Архангелск се оплакваха, че трябва да газят в лайна, заради повредена канализационна тръба, направила улицата им непроходима.
И както казва авторката на видеото, "това е позор" и обвинява кметството за липсата на ремонт, но накрая нарича ветераните - музиканти: "молодци - ребята". Велика държава няма що! За щастие в България не е точно такова положението и петоколонниците от "Безсмъртния полк" си маршируваха на жълтите павета, като трябваше да носят портрети на загинали герои от войната.  
Вместо това, те носеха портрети на Димитров, Ленин, и Сталин, и на комунистическите терористи - съветски шпиони и агенти от 40-те години на миналия век, но не това ги постави в нашата класация. А нещо съвсем друго.


Работата е там, че "безсмъртниците" са толкова тъпи, че носеха портрети на актьори, порнозвезди, американски гангстери и други такива подобни, защото ги мислеха, че са "съветски герои от войната"! Например снимката на британския актьор Джъд Лоу, представен като "героя" Василий Зайцев, или снимката на учителката - санитарка - "героиня" Олександра Сипко, която се оказа фото на порно актрисата Саша Грей.😄😄
Затова си получават заслуженото 8 място за простотия и малоумие. Но техните руски колеги се проявиха още по-добре, като след парада на "Безсмъртния полк" в Москва изхвърлиха всички портрети на "героите на войната", които отговорниците им бяха раздали да носят преди провеждането му.
Нищо ново под слънцето, спомняте ли си огромното събиране на стадиона Лужники в Москва, където президентът Путин изнесе прочувствено патриотично слово за войната в Украйна, облечен в яке струващо 12 000 евро?
Та там на руските "патриоти", организирано им бяха раздали руски знамена. Ето какво стана с флаговете след края на задължителното мероприятие на снимката долу.
Затова 8-мото място е присъдено едновременно и на "българските" и на "руските" "патриоти" от "безсмъртните полкове".


9 място

😄😄
Но пък руската държавна телевизия - "Първи канал" направо "изби рибата", като показа по време на тържествения концерт на 9 май, на сцената зад певците, сред портретите на героите от войната и снимка на американските гангстери Бони и Клайд!😀 Вписаха ги в галерията на съветски семейни двойки разделени от войната поради героическа смърт на фронта. Вижте видеото.
Затова "Первый канал" получава 9-ото място в класацията за идиоти на тримесечието.


10 място

😄

Последното място получава безименният руски войник мародер, който освен, че убива украинци, ограбва и покъщината им преди да запали и домовете им.
Даже можете да видите танковете и бойните машини участващи в парада на 9 май на Червения площад в Москва, натоварени с килими, перални, климатици и прочие покъщина, а специално войниците буряти, крадат и тоалетните чинии, че явно си нямат в селата на далечния Сибир.😄 Оказа се, че крадяли и интернет рутерите от украинските домове, защото мислели, че интернетът е вътре в тях и като си го занесат вкъщи ще имат достъп до световната мрежа!😄

А сега, нашата анкета. Кой/кои точно идиот/и от горепоказаните е/са вашият/те избранник/ци? Можете да гласувате тук, като отбележите съответната цифра.


И накрая, поздравяваме всички знайни и незнайни путинофили,  путинисти и путиноиди в България, припознаващи се в горепоказаните образи, с песента на Семьон Слепаков "Я дебил", създадена специално за такива като тях. Понеже путинофилите у нас не знаят руски език, не са били никога в Русия, не познават историята и културата й, нито живота там, им го превеждам на български: "Аз съм дебил". Слушайте я и се гордейте със себе си!

 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves