сряда, 30 март 2016 г.

О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да пишеш на кирилица?

"Език свещен, на моите деди!"
Скандалите в министерството на образованието, като че ли нямат край. То не бяха "съвместни съжителства", не бяха некадърно направени сайтове, които им ги хакнаха, не беше туркофилско ибрикчийство пред неоосманиста Давутоглу в София, даже оставката на предния министър не оправи работата.
Е, сега новоназначеният заместник-министър на образованието - Красимир Киряков пък взе та писа на маймуница - български с латински букви, във фейсбука или "сурат тефтера" казано на чист български... (Отварям една скоба. Навремето им казвахме лексикон и ги правехме от тетрадки, като си ги разменяхме в 5-ти клас да си пишем едни пожелания и "умни мисли" един за друг. Пълнихме ги с детските си "премъдрости", ама поне си оставаха скрити някъде в бюрото, а сега фейсбука тиражира милиардите простотии в световен мащаб. Искам да кажа, че по принцип е инфантилно поведението на Киряков, както и на повечето от управляващите герберасти и "деформатори" от РБ, които с телешки възторг си пишат пубертетски коментари във фейсбука, и си мислят, че правят политика. То и от другите партии прихванаха тази идиотщина. Затварям скобата.) Да се върнем на заместник-министъра. Когато в мрежата го подхванаха за тази му глупост, някои "умници" го "защитиха", "че бил в чужбина или, че нямал кирилица на телефона". Ами, тя глупостта по хората ходи, не по горите. Че още от "прозорците 95" насам, компютрите нямат проблем с кирилицата, телефоните с андроид нямат проблем с кирилицата и българския език по рождение, същото важи за "ябълките". Виж, "блекбъритата" са арогантни към българското, ама вече си и отиват. Ами погледнете снимката горе и вижте, че дори профилът му на Киряков в "сурат тефтера" е на маймуница. А, Марк Цукърбърг великодушно позволява имена на кирилица, защо ли не се е възползвал нашият нов заместник-министър по образованието? Отговорите може да са основно два:
  1. Не обича България и е обикновен чуждопоклонник пишещ на маймуница.
  2. Технически е неграмотен и не се оправя в компютърния век с технологиите.
Което и да е вярно, не говори никак добре за него. Пази Боже да са верни едновременно и двете горни обяснения. А и за капак вчера  шефката му - вице-премиерката и министър на образованието Кукуневица се хвалеше в "Чурулика", че се срещнала с американския посланик и обсъдили забележете:

".....сътрудничество в образованието и борбата с корупцията"??! За корупцията иди-дойди, ама за образованието трябва да сме нащрек. Българското образование не е работа на който и да е посланик. Ние бъркаме ли се в американското? Да ми пробутват толерастии, мултикултурастии и други такива антибългарски простотии, като "съвместното съжителство", това ли пак са обсъждали двамата заподозрени "оперативно интересни лица?" С една дума трябва да сложим министерството на образованието под усилено наблюдение, че кой знае, какво ще има в учебниците отново, ако го изпуснем.
Купон в министерството отпразнува избирането
на Кукуневица за образователен министър
А, така и така сме на антитурска вълна, разпространете в мрежата видеото с германската песничка, която вбеси неоосманистът Ердоган. Че, пак се опитват да я трият.
Няма коментари:

Публикуване на коментар