петък, 8 април 2016 г.

Офшорно лицемерие

"Правителството на САЩ не е участвало в организирането на изтичането на „Панамските документи“, увери говорителят на Държавния департамент Марк Тонер. "Отхвърлям твърдението, че ние (американските власти) по какъвто и начин сме участвали във фактическото изтичане на тези документи", заяви говорителят на Държавния департамент. ..... Тонер обаче призна твърденията на „Уикилийкс“, че Агенцията за международно развитие (USAID), която е част от структурата на Държавния департамент, действително финансира дейността на една от неправителствените организации, участвали в публикуването на „Панамските документи“. Въпреки това Тонер категорично отрече, че администрацията на САЩ е била информирана за съдържанието на документите, или е участвала в подбора и редактирането им." пише българското издание ФБР. Американските управляващи наистина ни мислят за малоумници каквито са поданиците им в САЩ. Но за разлика от тях ние мислим. А и къщите на бабите и дядовците ни на село са обикновено поне два пъти по-стари от държавата САЩ. Повечето от църквите ни пък са отпреди откриването на Америка от Колумб. Така, че не на нас тия. Защото с измисления офшорен скандал, соросоидите тотално се издъниха, горе-долу колкото Наполеон Бонапарт с нахлуването в Русия. След което руската армия влезе в Париж. Затова поред. Не друг, а бившият британски дипломат Крейг Мъри зададе въпроса: 
"Пропускат ли нещо "Гардиън", Би Би Си, "Таймс", "Дагес нихетер", "Франкфуртер алгемайне цайтунг", "Ди Велт", "Либерасион", "Монд"? Тези (и не само тези) въпроси повдига в блога си Крейг Мъри, бивш британски посланик в Узбекистан. Според него фундаментален проблем на проекта "Досиетата от Панама" е, че базата данни, на която той се основава, не е публично достъпна. Няма никакъв начин да се търсят имена на хора, компании, партии. Позицията на Мъри е декларирана още в заглавието "Корпоративните медийни стражи защитават (най-богатите) 1% на Запад от изтичането на информация от Панама". "Авторът заявява, че не можем да очакваме разкрития за западния капитализъм и "мръсните тайни на западните корпорации" от организацията Международен консорциум на разследващите журналисти (ICIJ), която изцяло била финансирана и организирана от американския Център за обществена прозрачност (Center for Public Integrity). Мъри изброява в този дух и част от големите спонсори: фондациите "Форд", "Карнеги", "Келог", "Отворено общество", Семейният фонд на Рокфелер и Американската агенция за международно развитие (USAID). "Затова очаквайте да удрят Русия, Иран и Сирия, а малко за баланс да добавят по някоя западна страна като Исландия. Ще бъдат пожертвани и няколко британци, повечето в преклонна възраст. Корпоративните медии имат ексклузивен достъп до база данни, до която аз и вие нямаме. Те се въздържат дори от това да видят дали има деликатна информация за западни компании в тези документи. (...) Никога не забравяйте, че в крайна сметка "Гардиън" унищожи копията си на досиетата на Едуард Сноудън по нареждане на MI6. (...) Помислете си само какво би станало, ако бяха потърсили данни за компании и организации, които са сред основните им спонсори. Ами ако бяха попитали за всяка публично търгувана западна компания или за всеки западен милионер? Щеше да е много по-интересно. Знам, че Русия и Китай са корумпирани. Но какво ще кажете, ако можеше да повдигнем въпроси за нашите си дела тук, на Запад? И ако пуделите на корпорациите бяха оставили хората свободно да видят информацията." Към думите на този странно почтен и смел британец, няма какво да се добави. 

Кои са собствениците на фирмата?

Сега да ги видим и тези хубавци. Та, кои са панамските собственици на фирмата, чийто архив се озова не където трябва:
"Рамон Фонсека
Роден в Панама през 1952 г., той е учил право и политология в Панамския университет и Лондонското училище по икономика (LSE). Бил е съветник на президент Хуан Карлос Варела. През март той временно се оттегли от позицията си, след като бразилският клон на фирмата бе обвинен в корупция и пране на пари, свързани с разследването на държавната енергийна компания "Петробрас". В телевизионно интервю той отхвърли обвиненията.
Юрген Мосак
Мосак е роден в Германия през 1948 г. и се е преместил в Панама в началото на шестдесетте години, твърди колегата му. Баща му е бил член на Вафен-СС – подразделение на нацистката организация "Шуцщафел" (СС), показват данни на американското военно разузнаване, цитирани от консорциума. След войната той е предложил да стане информатор на Вашингтон и вероятно му е било предложено да стане шпионин за ЦРУ в Панама. Мосек е работил в съвета за външни отношения на Панама - Конарекс, между 2009 г. и 2014."

Е, какво да се добави към тази известна информация? Че публична тайна е, че над деветдесет процента от завършилите като Фонсека Лондонското училище по икономика (LSE) впоследствие са шпиони на МИ6. Впрочем и нашият умник Симеон Дянков е завършил този лондонски техникум с прехвалено име. А за Юрген Мосак, чийто баща от есесовец става шпионин на ЦРУ в Панама, трябва ли да се съмняваме, че не е работил за ЦРУ? Не знам за вас, но аз не вярвам в Дядо Коледа.

Кои са разследващите журналисти:

"Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ). Проучването е на Джейк Бърнстейн, Петра Блум, Оливър Зилман, Дейвид Томпсън, Фредерик Обермайер и Бастиен Обермайер". Очаквате ли такива хора да извадят нещо за Натаниел Ротшилд или Джордж Сорос, които са и сред спонсорите им? А не буди ли недоумение и фактът, че единствен български партньор в това "разследване" е Алексения Димитрова - по известна като агентка на ДС, отколкото като журналистка? Както знаем от един друг подобен случай с КриСталинка Георгиева, също агент на ДС, превербувана от ЦРУ и в момента легендирана като еврокомисар, службите редовно си обменят агентите, като има да се върши мръсна работа. 

Кои страни бяха ударени?

Русия, Сирия, Исландия, и на пръв поглед Англия. Да, но не. Целта си беше Русия, но я пропуснаха с километри. Башар Асад явно много им пречи, но не можаха да го махнат дори и с война, та финансов скандал ли ще го разклати? Исландия и без това я мразят глобалистките изроди, защото тази малка страна в световната банкова криза единствена реагира правилно и смело, като вкара своите собствени банкстъри в затвора. Вместо да спасява банките им, ги остави да фалират и да завлекат милиарди от други главно английски и американски банки, та финансовите вампири виеха на умряло. Започнаха да пишат нова конституция и изобщо исландците оказаха активна съпротива на банкерският управляващ елит - "светоуправниците на тъмнината."
Камерън също не го долюбват и са го турили на жертвения дръвник.

Резултатите

Смешната и некадърна соросоидна акция неочаквано получи световен отпор. Умните хора зададоха контравъпроси:
1. Защо в Америка и Европа се преследват само физическите лица имащи сметки и фирми в офшорни зони, а не корпорациите имащи също такива? А те са най-големите крадци на данъци, като "Епъл" например.
2. Защо изобщо има офшорни зони? При това те са подопечни територии на Великобритания (Вирджинските острови, остров Уайт, Джърси и т.н.), Холандия (примерно холандските Антили), че даже и на територията на САЩ - щатът Делауер, (в България го наричат Далавер, защото примерно там бяха регистрирани бандитските фирми врътнали далаверката с американските ТЕЦ-ове в "Марица-изток"). Самата Панама е скрита колония на САЩ, управлявана от американското посолство.
3. Защо освен укриване на данъци в офошорните зони се крият и имената на хора и фирми при регистрацията? Това не е ли покана към мафията, кървавите диктатори и корумпираните политици да дойдат? Не става дума за безобидните милионери криещи там пари от съпругите и любовниците си. Да бяха само те.
4. Не са ли офшорните територии с всичките им банки, фирми и регистри подопечни на западните разузнавания? ЦРУ и МИ 6 не работят ли там и нямат ли интереси?
5. Става ли преливане на мръсни пари - примерно от наркотрафик, трафик на жени и оръжие от мафиотските сметки към сметките на специалните служби, които ги покровителстват? Някой да не си мисли, че наркомрежата в САЩ и Европа, не е създадена, организирана, покровителствана и  управлявана от спецслужбите? Ами нали затова и беше американското нахлуване в Афганистан, защото талибаните там ликвидираха производството на мак и хероинът към запада секна. Е, след "освобождаването" и "демократизирането" на Афганистан от американските и изобщо натовските войски, това недоразумение приключи. Сега маковете си цъфтят и хероинът си тече на запад като "златна река", убивайки милиони европейци и американци, но в банковите офшорни сметки на когото трябва, отново потекоха милиарди.
Изобщо много такива въпроси могат и трябва да бъдат поставени. И вече ги задаваме всички разумни хора, така че, активното мероприятие на соросоидите не само се провали с гръм и трясък, но скоро ще им се стовари на собствените извратени дегенератски тикви, като бумеранг.