Важни писания

понеделник, 26 септември 2016 г.

Италианският дизайн според Джианкарло Дзема (Giancarlo Zema)

Когато разглеждаш каквито и да било неща създадени от италианци, обикновено изпадаш в захлас. Не става дума за античната им скулптура или Ренесансова живопис. Говорим за обикновените предмети от бита. Дали става дума за коли, къщи, мебели или жени (шегувам се, не са на последно място) човек се удивлява, как може нещата да са толкова красиви. Наслаждение за сетивата и катастрофа за портфейла, особено жените... Но, както се казва, една снимка говори повече от хиляда думи. Затова поред.
Италианска кола
Италианска къща
Италианска жена, не на последно място,
но все пак се появява вследствие на горните...
(Извини ме Катерина, ти си ми любимата италианска актриса, след Моника Белучи естествено. Как пък и двете отидохте да живеете във Франция. Ама за това друг път...) Но не за това ми беше думата. Става въпрос за един италиански дизайнер - Джианкарло Дзема (Giancarlo Zema). И то за едно от многото му произведения. Една страхотна водна къща, гениална със своята красота и простота. Но пък е високотехнологична. Сайтът е тук.
Красивите неща са прости като "водно гнездо"

Нощна романтика

Трапезарията с терасата

Холът с втората тераса

Спалнята

Може да стане и на ресторант...
Да му се чуди човек на Джианкарло Дзема, как в една 12 метра в диаметър, проста дървена конструкция, плаваща върху алуминиеви поплавъци е вложил такъв стил, романтика и красота. Типично по италиански. На 100 квадратни метра площ, този човек е направил невъзможното - съчетал е уютът с полезността. Впрочем вижте видеото долу.


А и мебелировката си я бива. В тон с архитектурната форма. Ето и снимки от мебелните колекции на дизайнера.
Мебелите в тон с къщата

Още идеи за обзавеждане
Но няма смисъл от обяснения, снимките казват всичко. А цената..... Е, това е лош за България въпрос. Но все пак някои могат да си го позволят.... Ето и сайта на фирмата.
Сеньор Джианкарло Дзема (Giancarlo Zema)
Като един патриотичен завършек да кажа, че българите сме генетично родствени с италианците, вероятно през траките. Може проф. Божидар Димитров и да не е съгласен, но такива изследвания бяха правени и по време на комунизма от съветски учени и доведоха до същите изводи. А и да не забравяме, че петият син на канасюбиги Кубрат - Алцек се засели с около 1000 оцелели от своите българи в Италия навремето. Наскоро благодарните италианци - наследници на нашата кръв, му издигнаха скромен паметник в южната община Челе ди Булгерия.
Паметникът на Алцек - брат на кан Аспарух в Италия

За малко да пропусна, италианският дизайн и на яхтите си го бива. Вижте например "Ферети" 830, какво представлява.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves