Важни писания

петък, 12 февруари 2016 г.

Джаджи и още джаджи

В "Спортал"бг са публикували статията "Джаджи и още джаджи:


Смартфонът е непрекъснато в ръцете ни - говорим по него, цъкаме из социалните мрежи, снимаме, записваме аудио и видео, четем... Това е универсалната разтуха.


Таблетът е по-големият вариант. Тук виждаме по-добре, виждаме по-добре, по-голямо е, а щом е по-голямо, значи избираме него (да, наясно сме, че това е логиката и на много дами).

Фаблетът е междиният избор - ако имаш нормален телефон и нямаш таблет, вземи си едно малко чудовище, където да виждаш всичко голямо и да си вършиш работата. Да, и тук е идеално за четене.

Рийдърът е само за това - най-често няма осветление, за да не ти тормози очите, а пък притежава много различни шрифтове, има "дълъг живот", можеш да си сваляш нелегално книги от много места и не заема много място в чантата или джоба ти. Можеш да четеш навсякъде, без да мислиш къде трябва да вадиш книга от 1000 страници. 

GPS-ът е класика, за да се справи на пътя, но и смартфонът ти ще свърши тази работа добре. Важното е да стигнеш от точка А до точка В, без да се тревожиш за маршрута.

Ръчният часовник е винаги с теб, винаги. Не залагай на нещо с пластмасова "каишка" и никога не си купувай нещо с електронен "циферблат" - беше забавно, когато си в началното училище, но сега определено не е. А и сме писали много за избора на ръчен часовник.

Но понеже никога няма пълно щастие, ето и контрааргументите за тях:

Смартфонът  - Достатъчно голям за да е неудобен за поставяне в джоб, но за сметка на това с малък и нефункционален за четене екран, за разлика от таблета.

Таблетът - Добър за четене, не нефункционален без клавиатура и не може да замести лаптопа като възможности.

Фаблетът - Недостатъчно голям за да има удобствата на таблета, но пък като размер, огромен и неудобен, за да го използваш като смартфон.

Рийдърът - още една безполезна джаджа, няма функционалността на таблета, а ако имаш таблет е излишна.

GPS-ът - също излишен, щом е вграден в смартфона и таблета.

Ръчният часовник - само не "Епъл", който прави всичко друго, (макар и лошо) но не показва времето, (което е най-важната му функция), с този загасен екран, за да пести батерията...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves