Важни писания

вторник, 5 декември 2006 г.

Часовниковата кула в село Чупрене, Видинско

Тази часовникова кула едва ли сте я виждали. Но интересното е, че тя е една от четирите в България самостоятелни часовникови кула, наред с тези в Берковица, Трявна и Пловдив. Даже Пловдивската е под съмнение защото няма циферблат, а камбана за часовете. Но тази в с. Чупрене си работи. В другата бележка, можете да видите и механизмът й, който снимах в кулата. Другия път като съм там ще се кача на горната площадка да снимам оттам селото. Панорамата е прекрасна, природата забележителна, имат изградени десет екопътеки. Пролетно и лятно време можете да се насладите на природните красоти. А, ако закъсате нощем, в селото има нова прилична туристическа спалня.

23 коментара:

  1. Това е моето село то е най-красивото място на света!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Това е и моето село и не само, че е най-красивото, то е част от моето детство!!! То е част от живота ми!

    ОтговорИзтриване
  3. hubavo si ni e seloto ama dobre 6te6e da e ako pove4eto hora se se6tat da si idvat po 4esti4ko

    ОтговорИзтриване
  4. наистина е хубаво селото,ама повече да се сештаха хората да си ходят там

    ОтговорИзтриване
  5. Чупрене е и моето село и аз ужасно много го обичам! Виждам го веднъж в годината за 4-5 дни и всеки път се очаровам от природата му! Влюбена съм в това място!

    ОтговорИзтриване
  6. Ангел и Марушка Кьосини украсяват селото и му дават много привлекателен вид

    ОтговорИзтриване
  7. Най-хубавото място на света!!!

    ОтговорИзтриване
  8. И двамата ми родители са от там. Когато бях малък не ми се връщаше на града. Намаше и няма по-хубаво нещо от това да поиграеш футбол, да се изкъпеш в Стефанов вир, да се събереш с приятили на чершията до часовниковата кула, да изпиеш една лимонада, баба да ти уготви пържено. "детство моя така си ми потребно...."

    ОтговорИзтриване
  9. Пфуууу, ако питате мен тва е мястото за почивка ... на чист въздух, без да има някой да ти досажда ! Kiss!

    ОтговорИзтриване
  10. Това е и моето село, жалко само че не мога да си ходя по-често.

    ОтговорИзтриване
  11. наше си е но избягахме надалеч :(
    иначе красиво

    ОтговорИзтриване
  12. Само дето изсякоха гората,и от чешмите тече кафява вода,и се напълни с цигани!Иначе си е хубаво,няма спор

    ОтговорИзтриване
  13. TOVA E SUPER MQSTO!!! OBICHAM SELO CHUPRENE,TAM E RODENA MOQTA MAIKA ,MOETO DETSTVO E PRQKO SVARZANO S TOVA SELCE...OBICHAM SI GO MNOGO !!!ZAREJDA ME STRAHOTNATA PRIRODA I VELIKIQ ,KRISTALEN VAZDUH TAM !...SKORO SHTE OTIDA PAK ,TOVA E MQSTOTO ZA OTDIH I VSELBA :-)

    ОтговорИзтриване
  14. Наистина Ангел и Марушка Кьосини са красиви, дори симпатични и да си ударят гъза в тавана пак няма да разберат кой пише!
    АЙДЕ ДОВИЖДАНЕ, ЛЕКА НОЩ, ПРИЯТНИ СЪНИЩА , МЕРСИ !!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. tova ne e samo va6eto selo a i moeto i do kolkoto razbiram vie ste go izostavili a az ne!Xodq si v meseca pone vednaj i pri vsqka svobodna po4ivka otivam tam!Nqma 2ro takova mqsto v Balgariq prosto e velikolepno,a kolkoto do tova 4e nqma xora tam i 4e nikoi ne si xodi ne e taka!V4era si doidox ot tam i ima6e stra6no mnogo xora koito ne mi vqrva 4e nikoi ne e zabravil tova krasivo mqsto i 4e vsi4ko go pose6tavame redovno da zapovqda na sabora da vidi kak nqma xora!A kolkoto do posledniq anominen koito e pisal po poslednoto my izre4enie imam golemi samneniq 4e se poznavame.....A i mislq 4e zabravqte dosta golemi zvezdi v tova selo osven Angel i Mary6ka zabravili ste Goxata,Gets,Brat my i zvezdata Mimo....

    ОтговорИзтриване
  16. Не се познаваме!Ангел и Марушка са възрастни и сериозни хора.Нямат нищо общо с тези които изброихте!
    АЙДЕ ДОВИЖДАНЕ,ЛЕКА НОЩ,ПРИЯТНИ СЪНИЩА,МЕРСИ!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Радва ме това,че са писали толкова хора тук..и нямаше нито едно негативно съобщение!...Хора аз апелирам освен да се прибирате по-щесто,но и когато се прибираме да пражим нещо,което ще си заслужава един ден ние и даже децата ни да могат да живеят там-без притеснение за работа и пари,напротиж-обезпечени и спокойно живеещи с децата си!!!Нека наистина поработим за селото,който с каквото може....Чупрене може да го хвалят и непознатите...нека ние му покажем обичта си!

    ОтговорИзтриване
  18. Със всичко по горе съм съгласен, но защо се допуска шепа вандали да купуват гласове. Да се изсича поголовно гората, и циганската махала в Горни Лом да е образцово асфалтирана, а главната улица в Чупрене да е проходима само с джип?

    ОтговорИзтриване
  19. "вандалите " направиха толкова много за общината колкото не е правено през последните 50 години . а недоволни ще си има винаги то си е вродена черта на турлака и особено на този от чупрене .

    ОтговорИзтриване
  20. И на мен ми е любимото място Чупрене.А това дето общината е направила много са пълни глупости.Доган се докопа и до нашите гори!Само се запитайте зашо сегашният кмет и другите там председатели са хора които се занимават с дърводобив,хора в комисиите по горите и т.н.Дали е случаино това и как бързо се замогнаха те?От къде накъде дпс ще печели избори в северозападна България.Ами просто подкупиха всички мангали в района и всички знаят кой го прави и си траят.Иначе за съжаление селото бавно замира.Може би заради нарастващия брой цигани витае някаква гадна атмосфера особено когато е делничен ден и няма такива като нас на почивка.Преди 10години живота вреше ,спомням си нямаше места на младежкия да се седне,а кръчмите бяха пълни успоредно с него сега е трудно за карти да се намерят 4 човека.Само природата си остана същата и дано да не се промени,въпреки че раците изчезнаха вече.
    Много любов към Чупрене и всички чупренци от мен!
    Здравко Тренин

    ОтговорИзтриване
  21. Аз мога да кажа,че мястото е било уникално и си остава такова.Не знам обаче защо у всички вас битува мнението,че щом вас ви няма или си идвате рядко,там няма достатъчно хора...!Макар,че в момента уча на друго място,прекарвам всичките си ваканции и почивни дни там и ви уверявам,че има повече от 4 човека за карти :)).Разбира се,че не е такова,каквото е било преди години,но това лесно може да се промени,зависи си от нас.Лошото е,че когато си идваме не правим нищо друго,освен да висим в кръчмите и да се забавляваме.Ако младите хора,които си идват само на почивки там изкажат гласа си или се опитат да участват в някакви дейности,можеби селото няма да гасне бавно и няма да се случват разни недоразумения с горите ни,с циганите,с улиците,с майките и бащите ни.Хубаво е да обсъждаме разни работи по форумите,но е жалко,че когато се приберем в Чупрене никой от нас не си мърда пръста,а си пие пиенето,в неделя си зима бурканите и гозбите и си заминава!Така че аз не апелирам само за това да посещаваме по-често селото,но и да правим нещо за него :).Вярно е,че всеки е зает със себе си,но все си мисля,че си заслужава да отделим време за мястото на което сме израсли,нека не лишаваме децата си от това,което ние сме преживяли там!

    ОтговорИзтриване
  22. zdravko ti si apsolutno prav.no as imam da dopalnq che ako malko poveche bqha zadrujni chuprenci niamashe da dopusnat ciganite daimse kachat na glavite.as sashto sam ot tova selo i mnogo mie machno kogato si otida, makar che nesi hodq veche taka chesto kakto predi-che makar i malko horata sa se pomenili.nevijdam onezi hora s koito piehme do sutrinta,hora skoito mi minaha nai-hubavite godini ot jivotami.obicham tova selo,nesamo zari priqtelite ai tam e moq istinski dom.iskam da pomolq vsichki koito vlizat vav tozi sait kadeto i da ste nikoga ne zabravqte che chuprene makar i da zapustiava vinagi shte si ostane nashe selo.i che tam imate priateli s koito vinagi mojesh da ispiesh edna chasha vino,i da poslushash srabsko na volq.obicham te moe malko kitno selce.ot edno momiche

    ОтговорИзтриване

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves