Важни писания

вторник, 12 юни 2007 г.

Истината за журналистите

„Най-добре обобщава нещата обаче един от шефовете на „Ню Йорк Таймс" през 20-те години, Джон Суентън, който споделя пред колегите си на една банкет тъжната истина за своя занаят: „Свободна преса няма! Вие скъпи приятели, знаете това и аз - също. Нито един измежду вас не би се осмелил честно и открито да каже своето мнение. Занаятът на журналиста е по-скоро да руши истината, направо да лъже, да обръща нещата, да клевети, да пълзи в краката на Мамона н отново и отново да продава съвестта си, своята родина и раса срещу хляба, който всекидневно печели. Ние сме инструменти, ние сме крепостните на финансово силните зад кулисите. Ние сме марио­нетките, които подскачат и танцуват, докато оная дърпат конците. Нашите умения, знания и способности дори собственият ни живот принадлежат на тях. Ние не сме нишо друго, освен проститутки..." (цитатът е по Nation Europa - 1968- 11.2).”

Волен Сидеров

„Бумерангът на злото”

(Няма нужда от коментар, но затова журналистите не обичат колегата си Сидеров)

2 коментара:

  1. А сега ще му се извинят ли на Иво
    (Инджев), след като официално разкриха че Гоце Първаное е ГОЦЕ агента от ДС

    ОтговорИзтриване
  2. сега се намираме в последния етап от унищожението на България - посткомунизма или анархизма хвърлят се големи усилия за тази цел впрегнат е целият циониски апарат-като знаете че комунистите са част от него. Ще уцелееме ! Да не забравяме , че Господ е българин .Няма народ на земята страдал колкото нас и пак сме устискали. ОБАЧЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ТРЯБВА РЕШИТЕЛНО ДА СЕ ЧИСТЯТ ОТ СВЕТА!

    ОтговорИзтриване

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves