Важни писания

четвъртък, 3 юли 2008 г.

Взривове и паника в София, държавата мълчи

Малко след 6.00 сутринта в бивше военно поделение край Челопечене се самовзривиха барут (по друга информация снаряди). След два мощни взрива почувствани в цяла София (дори в Драгалевци, където тътенът задейства алармите на автомобилите) станаха десетки по-малки взривове. Част от снаряд падна близо до летището и полетите бяха отменени. Оказа, се че в това бивше поделение е разположен цех за обезвредяване на стари боеприпаси. То е било отдадено под наем от Министерството на отбраната на частна фирма, която го преотстъпила на друга такава. Засега няма данни за жертви. Двамата охранители, дежурния в склада и дежурния пожарникар са живи и здрави. Видеото тук..

Очаква се скоро да се взриви и най-големият склад с 15 тона тротил. Осколките от взрива и ударната вълна изпочупиха прозорци и врати в близките квартали на София. Отровни гъби от пламък и дим са били наблюдавани при взривовете. В София е повишено нивото на замърсяване с азотни окиси.
Неадекватната реакция сред управляващите - три часа пълно мълчание от страна на Министерството на извънредните ситуации, Министерството на отбраната, Министерския съвет и Президентството предизвикаха паника сред софиянци. Единствено кметът Борисов - отишъл пръв на мястото и председателят на парламентарната комисия по обществен ред и сигурност депутатът Минчо Спасов се включиха в ефир и дадоха информация. Кметът каза на софиянци да останат по домовете си и да затворят прозорците и вратите и изпрати автобуси да евакуират хората. Редовите полицаи също си свършиха перфектно работата и веднага отцепиха мястото на инцидента, като връщаха хората и участваха в евакуацията.

Като за начало блесна липсата на елементарна координация между президента - върховен главнокомандващ, министъра на отбраната, когото не успяха да намерят с прокуратурата до девет часа, Емел Етем, която уж била на мястото, областната управа и ред други държавни инстанции.

Още сега е ясно едно, този път трябва да има не само оставки, но и присъди. Не както при наводненията, пожарите и влаковите катастрофи в предните години и месеци.
За начало да започнем с Емел Етем.

1 коментар:

  1. Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
    Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

    ОтговорИзтриване

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves