Важни писания

четвъртък, 1 април 2010 г.

Паника в президентството въпреки провала на импийчмънта

На пръв поглед десницата загуби. Процедурата за отстраняване на президента в Народното събрание не можа да събере 161 гласа поради бригадата на трактористкия звеновод Яне Янев, която напусна парламента и не участва в гласуването. Вчера в президентството пиха шампанско за "победата". Както се бяха събрали в "Син сити" на 5 март, когато публикуваха стенограмата от разговора с министъра на финансите Дянков. Резервацията там им беше направена от прословутата вече Марияна Добрева. Вчера се радваха, защото не се наложи да се защитават на резервната си позиция – Конституционният съд и да го дискредитират като червена политизирана структура. Атаката на десните беше спряна още на първия окоп – Народното събрание. Даже предните дни президентството направи контраатака с нелегално публикуваната законова поправка в "Държавен вестник", което нанесе морални щети на "ГЕРБ".

Но шампанското в президентството вчера им горчеше. Защото добре разбират, че са спечелили първата битка, но войната тепърва започва. И колкото повече се затяга тя, толкова по-лошо за тях ще завърши. "Български Саракт" е в Интернет от 1998 г. В цялата си 12 - годишна история е успял да предизвика бурен интерес ( и трафик) само веднъж – когато публикувахме видеото в което цигани си продават дъщерите на пазара като добитък. Сега беше втория път, когато сайтът беше разровен надлъж и шир от президентството. Както се казва интересът не беше толкова количествен, колкото качествен. И в президeнтството настана паника. Защото усетиха какво предстои. От 22 март насам, трескаво проверяваха всички укази от 2002 г. до 2010 г. Напразно, нищо не могат да покрият, защото ги има и на друго място. А има и още две неща, които не могат да оправят, защото данните са в търговския регистър и в регистъра на Сметната палата. А там ще им е трудно да подменят документи. Впрочем нека се опитат.

А сега предстои изваждането на дейността на президентството на светло. Как, вече писах на друго място. И тогава ще се разкрият страшни неща. Ще има бурен медиен скандал. Следващият ход е питането в Конституционният съд, за което също писах. За него вече са необходими не 161, а само 48 народни представители, които си ги има даже само "ГЕРБ", а питането ще го приподпишат и СДС и ДСБ и "АТАКА". И тогава вече президента няма да има два ешелона в отбраната си, а ще разчита на последния си бастион – Конституционният съд.

От своя страна КС като комунистическо-депесарски орган ще трябва да отхвърли искането на депутатите, защото ако признае, че са прави, ще трябва да отстрани президента заедно с вицепрезидента като нарушители на конституцията. Ясно, е че 9-те техни конституционни съдии това няма да го допуснат, но така ще дискредитират окончателно съда.

И тогава следва заключителният удар, който ще нанесем едновременно по президента и вицепрезидента – ново искане за отстраняване, което този път ще мине не само в парламента, но и в КС, защото фактите ще бъдат неопровержими.

Имам много приятели, които кой знае защо са свързани с червените – от родова обремененост, глупави идеологеми, смешни "традиции" и т.н. Седим веднъж с двама от тях и пием бира. И единия ми казва: "Знаеш ли, че в аналитичния център на БСП знаят всичко за теб. Даже и това, че си бил състудент на президента във факултета". Задавих се от смях и щях да се удавя с бирата. Ако това е аналитичния център на БСП, да вземат да ги уволнят всичките. Защото когато аз постъпвах в първи курс на Историческия факултет, бъдещия тогава президент цяла година вече е бил в Института по история на БКП. Както и да е, и други такива смешни случаи имаше. Но от тях получавам добра информация. И винаги ще си останем приятели и ще си пием бирата. Особено когато техните информации ми помогнат да бутнем техния президент, заедно с вицепрезидента. Те не, че го искат, против са, но не знаят как да говорят и как да мълчат. А бирата развързва езиците.

Да затворим скобата. Да поставим две задачки за домашно на президентството и техните само 110 000 подписали се в подкрепа на президента привърженици. (Да напомним, че го избраха над два милиона, а сега го подкрепят само 110 000 в подписката. Какъв автогол си вкараха червените – да покажат реално останалата подкрепа за любимия си президент.)

Та първата задача за размисъл: Къде и кога е служил в армията президента и защо никой не говори за това? Разяснения. Всички мъже когато се кандидатират за политически пост, да не говорим за поста на главнокомандващия, с гордост изтъкват къде са служили и разказват казармени истории. В медиите излизат спомени на техни бивши командири и старшини, които ги хвалят какви точни стрелци били, дисциплинирани и схватливи, смели и борбени. Даже за премиера Костов бивш негов старшина в казармата разказваше добри неща. Само президента Първанов упорито мълчи по темата. По време на балотажа със Волен Сидеров, когато се разбра, че Волен е бил освободен от отбиване на военна служба защото имал 9 диоптъра късогледство, президентския щаб не намери нищо по-умно от това да пусне злобния лозунг: "Кьорав карти не играе!". Но не обелиха дума за казармата на президента. А нали това щеше да бъде плюс за него в кампанията? Та първата задачка е – казармата на президента Първанов. Последни подсказки. Той е бил в такава от 1975 г. в София.

Втората задачка за размисъл. За какъв дявол й e на Марияна Николаева Добрева апартамент в скандалния бизнес център на Манджуков на бул. "България" № 49, като тя живее в отсрещната по булеварда сграда на № 60 Б, ет. 5, ап. 13? А в сайта Разкрития.ком писаха, че тя има и трети на бул. "България" № 53 Е. Както се казва - Дай Боже всекиму!

Пожелавам безсънни нощи на "аналитичния център на президентството и БСП". Ние спим спокойно, защото нашата съвест е чиста!

"Каквото писах – писах"

Александър Долев

Абонамент за кратки новини

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves