вторник, 2 юни 2015 г.

Опровержителите на "конспирацията кемтрейлс" І-ва част

"Няма конспиративни теории, има конспиративни практики!"

Антон Тодоров - политолог


"Аз се моля тези пилоти, които пръскат с това опасно вещество да разберат, че те унищожават живота и здравето на техните семейства."

д-р Ръсел Л. Блейлок,  
професор  биолог в университета Belhaven 

"Какво не е наред с пилотите, които летят с тези самолети? И изхвърлят този боклук, тази отрова върху своите собствени семейства?" 

Тед Гундерсън

бивш  високопоставен служител на ФБР в Калифорния и Тексас

Същият този въпрос за пилотите ми беше в главата, докато  снимах самолетите пръскащи отровите над София през месец май. Но се оказа, че хората вече са го задали. Вече няколко дни се занимавам с новата за мен тема "химически следи", по-точно е да ги наречем аерозолни отрови в небесата. Вече се заформи лют спор в интернет пространството на България. Удивително, колко много извинители и защитници на глобалистките изроди в ролята им на опровержители на "конспиративните теории" се появиха и във Фейсбук и в Туитър и в блогове и специализирани сайтове. Макар често писанията им да са копия под индиго пуснати във всички възможни блогове, форуми и социални мрежи и някои от аргументите им да са смешни, други изискват внимание, анализ и оборване. От любов към истината, точността и науката. Тук ще се занимая с някои от най-известните в България такива "разобличители на конспиративните теории", които наричат нас нормалните хора "конспиролози".
Ами добре, нека съм "конспиролог",  ще придам ново значение на този подигравателен термин. Конспиролог е човек, който  разобличава конспирации, или заговори, казано на чист български език.  А конспиратор е този който ги прави или участва в тях, тоест заговорник. Те да изберат от коя страна на барикадата са. Аз избрах вече.

Прочетете за тях в е-вестник
И така да вървим напред. Започваме със сайта на онези симпатяги от клуб "Аврора" с техния проект "Магнито" или проект "Водка". Явор Николов пише защо са го нарекли така: "След тях Вълчо представя проекта Magneto. Той и колегите му са решили да използват препрограмиран смартфон, който ще измери магнитното поле, температурата и налягането на огромната височина, а освен това към балона ще бъда монтирани соларни панели, за да се провери дали е възможно апаратурата вътре да се захранва без тежки допълнителни батерии. Magneto няма да подава сигнали към Земята, всички данни ще се записват в карта памет, която вътре в устройството ще бъде защитена даже при по-твърдо приземяване. Теглото на летателния апарат се очертава относително ниско и Team Aurora са решили да го оползотворят с цел набиране на спонсори. От алкохолния бранш.
С най-сериозното изражение, възможно в подобна ситуация, Вълчо обяснява, че той и съотборниците му са провели своеобразно проучване, според което 80% от запитаните биха опитали водка, която е била на 30 километра височина. И от двете страни на видеовръзката се смеем и прекръстваме Magneto на The Vodka Project." (от блога на Явор)
Та не са лоши момчетата и момичетата от клуб "Аврора" (ама че име са избрали, сещам се за халосния изстрел на крайцера "Аврора" довел болшевишките изроди на власт в Русия), освен че са млади, заблудени и платени от фондация "Америка за България".  В предишната част  представих накратко Гришата, Любо и Емо. Но ето нещо по-интересно за останалите от тях от блога на Явор Николов: "Биляна, Михаела и Григор са сред съотборниците на Вълчо в Team Aurora. Тях ги е привлякло не само любопитството, но и липсата на подобен тип специализирано образование в България. Григор разказва, че през миналата година са правили проект на сателит, но за първи път нещо, създадено от тях, ще тръгне към небето. Той също е от Техническия университет.
Михаела, пък, е от „Алма Матер” и на всичкото отгоре учи… политология. Става ми любопитно какво е общото между Андрей Райчев и космическите лъчения. „Всичко е политика. За да си прокараш проекта, трябва да имаш определено поведение, да представиш нещата си по определен начин”, обяснява ми тя. Михаела се интересува от Космоса още от училищните години, но още не е решила какво ще прави след университета. Разбира се, желае да си намери магистратура и работа, свързани по някакъв начин с космическите изследвания."
Право е момичето, всичко е политика. Представете си само, ако проекта им "Магнито" - за стратосферен балон с апаратура, издигащ се на 30 км, вместо да прави снимки на София отгоре, беше предвиден да носи апаратура за вземане на проби от "кемтрейлс" от самолети прелитащи над София.... Особено ако бяха написали в проекта, че ще взема проби главно от химическите следи на американски самолети и самолети на НАТО! И след това ще им правят тестове в независими лабораториии... Дали щяха да видят финансиране от програмата "Космически предизвикателства", която пък се финансира от фондация "Америка за България". Ха-ха-ха....
Писах по този повод тук повече... Но нека да не им лепим етикети, да видим какво казват, пишат и твърдят. Така, сайтът им е тук, четем статията "Конспирацията кемтрейлс" на Емил Петков. Намираме следния пасаж: "Защо пиша това? Всички тези факти и обяснения са отдавна описани в Интернет много по-детайлно от стотици учени, инженери и обикновени здравомислещи хора. Може би най-добрият сайт, който развенчава кемтрейлс  истерията е този — http://contrailscience.com/ . Авторът му – пилотът Мик Уест – е изписал всичко, което може да се каже по темата и то може да запълни цяла книга. Плюс  това той си прави труда да отговаря на абсолютно всички коментари от предубедените конспиратори – един според мен забележителен подвиг, изискващ  волски нерви." 

Отлично Емо,  но какво ще кажеш за това: "Кристен Меган (Kristen Meghan) работила в Био Инженерния департамент по околната среда към Въздушните Сили на САЩ прави разтърсващо изявление за това, което е открила относно кемтрейлс, докато е служила на страната си. 
Смелата жена разкрива, че двата сайта, в които се лъже, че нямало Кемтрейлс, а водни капчици, с имена http://contrailscience.com/ и https://www.metabunk.org/се поддържат от подставено лице на правителството на САЩ с име Мик Уест (Mick West), които бил и програмист на компютърни игри.
Ако ви дават тези сайтове като опровержение за Кемтрейлс просто да знаете, че са измама." Можете да видите Кристен Меган на това видео.

Продължаваме: "Готов съм да при­ема кем­т­рейлс за истина, ако някой ми покаже хими­чески ана­лиз, про­ве­ден от ува­жа­вана научна инс­ти­ту­ция, който нед­вус­мис­лено сочи, че в сле­дите има отрови. Такъв ана­лиз засега няма. А сним­ките и виде­ок­ли­по­вете, кол­кото и странни да изг­леж­дат на неза­поз­на­тите с мате­ри­ята, не са дока­за­тел­с­тво (сним­ките нап­ри­мер не се при­е­мат за дока­за­тел­с­тво в съдебни процеси)."

Ами добре, какво ще кажеш за професор Ръсел Блейлок?
"Химическите следи в атмосферата – това е разпръскване на наноалуминий и невродегенеративни агенти, засягащи нервната система – продукти на гео-инженерството. Особено недоумение предизвиква фактът, че тези следи се наблюдават всеки ден и навсякъде. Основният проблем е това, че има доказателства, че се разпръскват тонове наночастици с алуминиеви съединения. Това е описано в научната и медицинска литература – наноразмерните частици са по-реактивни и причиняват интензивно възпаление в редица тъкани. Особена тревога предизвика въздействието на тези наночастици върху мозъка и гръбначния мозък, а също така и растящият списък на невродегенеративни заболявания, включително деменцията на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и болестта на Лу Гериг (ALS), които са тясно свързани с въздействието на намиращия се в околната среда алуминий." Пълен текст на сайта му даден най-долу. 


А за тези изследователи и трудовете им:
 • Win-Shwe T-T, Fujimaki H. Nanoparticles and Neurotoxicity. In J Mol Sci 2011;12:6267-6280.
 • Krewski D et al. The biological effects of nanoparticles. Risk assessment for aluminum, aluminum oxide, and aluminum hydroxide. J Toxicol Environ Health B Crit Rev 2007;10(suppl 1): 1-269.
 • Blaylock RL. Aluminum induced immunoexcitotoxicity in neurodevelopmental and neurodegenerative disorders. Curr Inorg Chem 2012;2:46-53.
 • Tomljenovic L. Aluminum and Alzheimer’s disease: after a century, is their a plausible link. J Alzheimer’s Disease 2011;23:567-598.
 • Perl DP, Good PF. Aluminum, Alzheimer’s Disease, and the olfactory system. Ann NY Acad Sci 1991;640:8-13.
 • Shaw CA, Petrik MS. Aluminum hydroxide injections lead to motor deficits and motor neuron degeneration. J Inorg Biochem 2009;103:1555-1562.
 • Braydich-Stolie LK et al. Nanosized aluminum altered immune function. ACS Nano 2010:4:3661-3670.
 • Li XB et al. Glia activation induced by peripheral administration of aluminum oxide nanoparticles in rat brains. Nanomedicine 2009;5:473-479.
 • Exley C, House E. Aluminum in the human brain. Monatsh Chem 2011;142:357-363.
 • Nayak P, Chatterjee AK. Effects of aluminum exposure on brain glutamate and GABA system: an experimental study in rats. Food Chem Toxicol 2001;39:1285-1289.
 • Tsunoda M, Sharma RP. Modulation of tumor necrosis factor alpha expression in mouse brain after exposure to aluminum in drinking water. Arch Toxicol 1999;73:419-426.
 • Matyja E. Aluminum changes glutamate –mediated neurotoxicity in organotypic cultures of rat hippocampus. Folia Neuropathol 2000;38:47-53.
 • Walton JR. Aluminum in hippocampal neurons from humans with Alzheimer’s disease. Neurotoxicology 2006;27:385-394.
 • Walton JR. An aluminum-based rat model for Alzheimer’s disease exhibits oxidative damage, inhibition of PP2A activity, hyperphosphorylated tau and granulovacuolar degeneration. J Inorg Biochem 2007;101:1275-1284.
 • Becaria A et al. Aluminum and copper in drinking water enhance inflammatory or oxidative events specifically in brain. J Neuroimmunol 2006;176:16-23.
 • Exley C. A molecular mechanism for aluminum-induced Alzheimer’s disease. J Inorg Biochem 1999;76:133-140.
 • Exley C. The pro-oxidant activity of aluminum. Free Rad Biol Med 2004;36:380-387.
Russell L. Blaylock, M.D. Visiting Professor Biology Belhaven University Theoretical Neurosciences Research, LLC Dr. Russell Blaylock, Neurosurgeon Web Site: http://www.russellblaylockmd.com/ 

Всички тези учени ли са си измислили вредните последствия от алуминия, който го няма нито във водата, нито в почвата, защото никой не го разпръсква от въздуха със самолети според вас конспираторите, така ли?А това е официален документ от американския Конгрес по въпросите на геоинженерството. Което всъщност не съществува, според вас конспираторите, ние "конспиролозите" сме си го измислили?
Всъщност този документ не е единствен - ето един относително пълен списък с официални документи от държавни институции на САЩ по въпросите на геоинженерството, което според вас не съществуваше....


А колкото да анализа от уважавана химическа лаборатория. Не е един, много са, ето част от тях:

1998 The state of Minnesota finds unexplained aluminum. Go to this URL, go to page ten and put aluminum in the PDF search engine. Or scroll down to second paragraph (page 10).
Clifford Carnicom’s rainwater tests of 2001 in Santa Fe New Mexico turn up metals, he actually distills the water till you can see them. PH is 7.6, very aklkaline (we now know aluminum does this). He even has video files on this webpage. Here are the microscopic images and explanations leading up to his conclusions. More and more. His mainpage is here and anyone who doubts aerosol spraying better try and debunk this man first.
2002 Therese Aigner, professional, accredited enivrionmental expert/engineer tests in 2002 Over three months, three separate rainwater and snow samples from Chapel Hill, North Carolina, have been collected and submitted for formal ‘double-blind’ laboratory analysis.
2002 Canadian journalist Will Thomas obtains tests from Alberta Canada. Scroll down- Barium and Aluminum confirmed. He also mentions Ontario CANADA samples from 1999 were seven times higher than gov allowable levels.
Related to the above: EDMONTON LAB TESTS CHEMTRAILS SAMPLE Dave Dickie’s World Landscapes company performs contract landscape work for the City of Edmonton. Soils analysis come back with a high EC rating 4-7 (toxic). Other soil sources are rejected of course because they do not make any sense. City specifications call for a reading no higher than 1. A $33 lab test of snow samples collected in a sterilized container confirmed elevated levels of aluminum and barium. Norwest Labs lab report #336566 finds: * aluminum levels: 0.148 milligrams/litre * barium levels: 0.006 milligrams/litre
2003 United Kingdom In this report written by Mark Purdy and copyrighted by Elsevier Science Ltd. it is stated The high levels of Ba stemmed from local quarrying for Ba ores and/or use of Ba in paper/foundry/welding/textile/oil and gas well related industries, as well as from the use of Ba as an atmospheric aerosol spray for enhancing/refracting the signalling of radio/radar waves along military jet flight paths, missile test ranges, etc.
Clifford Carnicom tests of 2004 that led to this conclusion
2005 Bryan Holmes of Ontario Canada tests his soil and has high levels of aluminum. He does extensive research.
2006 Paul Moyers of KNBC does story on folks testing in San Bernardino California. Tests performed were on a YELLOW substances, similar to substances found floating on ponds in northern california in 2007-09. Unfortunately, tests on the KNBC story were not for metals but for biological activity, of which there was none (NOTE HERE: Other reports of varying substances include biological substances)
2007 Texas samples compared to Italian samplesDr. Hildegarde Staninger. Though the texas sample was fibers, these elements were detected:sodium, aluminum, phosphorus, calcium, sulfur, and chlorine. The Italian fibers were Carbon, oxygen, aluminum, calcium, sodium and iron were found.
2007 Arkansas news team publlishes famers testing that shows high levels of barium (3x higher than epa allowable)
KSLA in Louisiana tests Arkansas substances, and discovers Rockefeller Report reveals prior history of biological testing on the american population. The report says:”239 populated areas were contaminated with biological agents between 1949 and 1969.”
2009 Phoenix ArizonaGallium is found in air samples. Not found naturally, used for cloaking and stealth technology.
“It was discovered that Barium, Magnesium, Lead, Manganese, Aluminum, Iron, Sodium, and Specific Conductance (the ability of water to conduct a charge), were being found under unusual circumstances in our drinking water supplies. Unusual spikes were occurring in almost all drinking water sources in Mendocino County and in other counties throughout the State of California.”
2007-2009 Arizona. compiled by Arizona Sky Watch, using independent testing and state testing. First click on the two links to the California tests and see another representation of those tests. THEN You will have to click on the “Click here to go directly to our Arizona air, soil, and water charts, where you can see pictures of samples we have taken right here in Arizona”and you will find YEARS of air, soil and water tests (about 10 tests),
OTHER CONTAMINENTS FOUND
1994 Oakville Washington, 6 times over 3 weeks, gelatine like substances drop from the sky, sickening the many in the town, killing dogs and cats. Testing revealed LIVING BIOLOGICAL organisms. In the years 2000-2009, this substance or something similar, along with web fibers have been witnessed world wide after jet trails intensified the skies. I (MO) had my car covered with it in Sacramento in 2008 after leaving it at the airport parking lot for a week. My family also experienced the gelatin like substance all over our RV while camping under an intensified sky in the Sierras.
2000 Residents of South Africa report sticky substances coming from sky
2008 This Colorado researcher collected gel substances IN RAINWATER, and hypothesized a relationship to patent 7,320,858 (registered earlier that year).
INTERESTING ONLINE DISCOVERIES:
Weather forcaster says there is metals in the clouds and mentions aluminum…says its military Well this isnt a test but this man certainly would have knowledge about what he says….and he sure says it!
2008 This weatherman explains chaff, aluminum coated strips and barium use in radar stealth technology

Е, г-н Петков както пишеш: ""Готов съм да при­ема кем­т­рейлс за истина, ако някой ми покаже хими­чески ана­лиз, про­ве­ден от ува­жа­вана научна инс­ти­ту­ция, който нед­вус­мис­лено сочи, че в сле­дите има отрови. Такъв ана­лиз засега няма."

Какво правим сега? Има официални лабораторни анализи, официални  документи за геоинженерството, официални медицински изследвания? Или продължаваме да не им вярваме?