Важни писания

вторник, 6 април 2021 г.

Как (не) гласувахме на изборите на 4.4.2021 г.

Предупреждавахме, че изборите на 4.4.2021 г. за Народно събрание ще бъдат зрелищно провалени и страната ще изпадне в конституционна криза. Не само, защото датата им 4.4.2021 дава фаталното число 13 (4+4+2+0+2+1). Не само заради  фалшификациите на гласуването с хартиени бюлетини, както винаги. Нито заради електронните фалшификации, които направиха с машинното гласуване (машините са купени от фирма - производител чийто собственик е Джордж Сорос, същите машини, които видяхме, как отнеха изборната победа на президента Тръмп в полза на педофила Байдън). Не и заради сложността на протоколите с крайните резултати, които трябваше да попълват членовете на СИК в края на изборния ден.
А заради една безумна, противоконституционна и незаконна - нищожна заповед и указанията към нея на здравния министър Ангелов, която разпорежда избирателите да влизат в изборните секции с маски. 90% от българите са против маските и тази заповед, щеше да им попречи да упражнят конституционното си право на избор. Така и стана. Вижте документалния филм.

Започнахме от училище "Хенри Форд", пробвахме в още две и завършихме в 18-то. В трите ни спряха още на вратата. Полицаите от 3 РУ на СДВР се постараха да ни попречат да гласуваме, тоест нарушиха конституционните ни права. С извинението, че изпълнявали заповед на министъра на здравеопазването. Най-груби бяха в "Хенри Форд". Там още на портала ни посрещна нашата вече позната от случката в "Била" полицайка Рая и някакъв охранител, който даже се опита да ни измери температурите... А Рая грубо дърпаше и блъскаше нашата съратничка искаща просто да гласува и в крайна сметка не й позволи... Другият полицай на входа излезе и по радиостанцията повика подкрепление с думите, че групата на "М. прави проблеми..." 
Излязохме на двора и подадохме сигнал за нарушени избирателни права на дежурния телефон на ЦИК, който се оказа на СДВР всъщност. Звукозаписът е тук. Докато се разправяме с дежурния по телефона, се изсипаха 7 полицаи с две коли и ни взеха личните карти за проверка. Половин час им обяснявахме какво е констиуция, закони и заповед и какво нарушават. Някои от тях чистосърдечно признаха, че не разбират от юридически проблеми, защото не са изучавали право в школите??! Ние бяхме като гръмнати и ги попитахме дали не се шегуват? Обаче не, те бяха сериозни. А как тогава преследват закононарушители, като не знаят какво означава това!??
След разправията на двора на гимназията се качихме на двете си коли и групата ни потегли към следващото училище. Полицаите там на портала явно вече бяха предупредени и веднага повикаха дежурната група по радиото. Те обаче закъсняха. Направихме хубав спор с представителката на районната администрация, тя също си призна, че е правно неграмотна, снимахме всичко, подадохме жалба на дежурния телефон на ЦИК - СДВР и си тръгнахме. Звукозаписът от подадения сигнал е тук.  Докато излизахме от двора, дойде отново същата дежурна група, която ни проверяваше документите в "Хенри Форд". Поздравихме ги любезно и ги подминахме. Те не можеха нищо да ни кажат този път. Качихме се на колите и тръгнахме към 18-то училище. По пътя забелязахме как една полицейска кола се залепи като опашка зад втората ни кола. Решихме да ги поразходим из квартала и подминахме на два пъти 18-то като завъртяхме хубави кръгчета през десетки улички. Говорихме със съратниците от втората кола да отидем в 51 СОУ вместо в 18-то. Ние се откъснахме напред и скоро бяхме на паркинга на "Била" близо до 51 СОУ. Втората кола обаче закъсняваше. "Звъннахме им, оказа се, че след като два автомобила на 3-то РУ на МВР са се сменяли да ги следят, са им прикачили автомобил от служители към СДВР. За да се уверят дали наистина са следени целенасочено от полицията, нашите приятели са направили едно кръгче на Руски паметник. В момента, в който излизали от кръговото, за да продължат по бул.“Цар Борис III”, полицейската кола им е подала звуков сигнал да спрат. Явно, тези момчета са гледали много американски филми, където лошите сменят колите с които следят добрите герои, но там използват цивилни различни коли, а не полицейски... Последвала пълна проверка на документите, личните карти и на автомобила. Приятелите ни били „прикачени“ към СПО (специализирана полицейска операция) – това е било обяснението на служителката от СДВР, която е взела личните карти на спътниците на шофьора. Още малко и да ни изкарат ОПГ... Тръгнахме да се връщаме към кръговото да се включим в „купона“, но докато стигнем в задръстванията се оказа, че нашите са ги пуснали и те са отпрашили към 51-во. Връщаме се и се намираме на същия паркинг на "Била". Цялата група, смеейки се на полицейските мъки, тръгваме към училището.“ Влизаме в 51 СОУ "Елисавета Багряна". Всички 7 души сме без маски, но о, чудо! на портала полицаите и охранителите се правят, че не ни виждат. Качваме се спокойно на втория етаж, но там опашките се оказват огромни и нашата Р, която трябва да гласува, предпочита да се върне по-късно, като се разотиде навалицата. Слизаме безпроблемно надолу, подминаваме пак полицаите, които продължават да не ни забелязват и разочаровани се качваме на колите. Има два варианта. Или са им казали, да не ни закачат, за да не стават скандали в изборния ден или наистина са хора, които също мразят намордниците, които и те самите носят.



Пътуваме отново към 18-то, но този път нямаме опашка от полицейски коли. Умориха ли се, бензинът ли им свърши или вече не сме им интересни, но стигаме нормално до училището. Там успяваме да влезем до секцията и нашият съратник за малко щеше да гласува без маска. Но уви, идват двама полицаи макар и със закъснение и пак ни изваждат цялата група на двора. Отново ни искат личните карти. Любезно ими ги даваме със злъчни усмивки, за трети път ще ги запишат, как не ги мързи от този безмислен труд, който кипи или си мислят, че ни плашат. Плашат гаргите, но това по-нататък. След поредната разправия отново не гласуваме. Подаваме 3-та вече жалба за нарушени конституционни права на дежурния телефон на ЦИК - СДВР. Вече имаме достатъчно доказателства - снимки, видео, аудио записи, свидетелски показания, записали са ни личните карти, не могат да се измъкнат от отговорност. Всички конституционни и законови нарушения са документирани надлежно. Разотиваме се уморени, мокри и премръзнали от дъжда и снега, но доволни от добре свършената работа. Сега вече ние сме на ход...

Следва продължение....

И продължението дойде, започнахме атаката до държавните органи имащи отношение към законността на проведените избори. Можете да копирате долното писмо и да го пратите и от свое име, ако имате подобен случай, но разбира се трябва да го преработите и да добавите вашите данни и факти.

 

ДО

ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

ПЛ. „КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР I” №1

ГР. СОФИЯ

ДО

МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ДО

ОМБУДСМАНА НА РБ

ДО

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

 

КОПИЯ:

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РБ

ДО

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ

УЧАСТНИЦИ В ИЗБОРИТЕ

 

От: ............................................

телефон: ..................................

електронна поща: ....................

 

Уважаеми Дами и Господа,

На 1.4.2021 г. – четвъртък, изпратих до ЦИК по електронна поща подписано с цифров електронен подпис искане за осигуряване на свободен достъп до избирателните секции в страната с цел упражняване на правото на глас на всички правоимащи български граждани. (Приложение 1). Причината беше, че на сайта на Министерство на здравеопазването бяха публикувани указания, (нямащи никаква правна стойност) в които бе упоменато, че желаещите да гласуват на парламентарните избори на 04.04.2021 г. трябва да носят маски на лицето в сградата на съответното училище и да ги свалят в изборната секция за да бъдат идентифицирани по лична карта. (Приложение 2)

Това изискване, беше недопустимо, незаконно и противоконституционно, поради следните аргументи:

    - влизането с прикрити части на лицето в сградата на изборната секция се явява предпоставка за престъпление, от страна на недоброжелателни лица, във важния изборен ден

   - дискриминация, защото нарушава изборните ни права по Конституция - чл. 42 (1); чл. 57 (1) във връзка с чл. 29 (2) и чл. 52 (4).

   - противозаконност – „ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО“ - чл. 2; чл. 4.

Копие на искането ми беше изпратено и на Министерството на Здравеопазването по държавната „Система за Сигурно Електронно Връчване“. Оттам получих входящ номер, но от ЦИК в противоречие на чл. 13а във връзка с чл. 18а от АПК до момента нямам такъв. За съжаление в следващите два дена до изборите – 2 и 3 април 2021 г., нито ЦИК, нито МЗ взеха отношение по моето искане, нито ми върнаха какъвто и да бил отговор.

Така в изборния ден 04.04.2021 г, група приятели с избирателни права се опитахме да ги осъществим, като гласуваме в съответните си избирателни секции. На трима от нас, общински чиновници от районните администрации, училищни охранители и полицаи от 3-то РУ-СДВР попречиха с груба сила да упражним Конституционното си право си на глас, като използваха за претекст отказа ни да сложим маски в училищните сгради със избирателните секции. На въпросите ни, на какво основание отнемат конституционните ни права, всички те споменаха заповед на министъра на здравеопазването (която не ни беше представена, дори не можеха да ни кажат номера и датата й на издаване) и указанията на министерството, споменати по-горе, които една общинска чиновничка ни показа на хартия в едно от училищата. При такова развитие на събитията, аз също не можах да упражня правото си на глас. Имаме 7 свидетели, поредица от звукозаписи, видеозаписи и снимки и подадохме 3 жалби на обявения от ЦИК телефон на СДВР за подаване на сигнали за нарушения в изборния ден. Част от материалите и доказателствата са тук. (Приложение 3)

Считам, че тук са извършени поредица от нарушения на международни конвенции и пактове за гражданските и политическите права и основни свободи на човека, които България надлежно е ратифицирала и съгласно Конституцията ни – чл. 5 ал. 4, са приоритетна част от вътрешното ни право, също нарушения на самата Конституция и редица закони сред които, (но не само) са:

1.     Членове 2, 5, 6 и 7 във връзка с чл. 21 т. 1 и т. 3 и чл. 29 т. 2  от Всеобщата Декларация за Правата на Човека на ООН.

2.     Членове 3, 7 т. 1, 14 и 17 от Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и Основните Свободи, във връзка с чл. 3 от Допълнителния протокол към КЗПЧОС.

3.     Членове 5, 7, 17 т. 1 и т. 2 чл. 25  а) и б), чл. 26,  от Международния Пакт за Гражданските и Политическите Права.

4.     Чл. 5 ал. 1, ал, 2 и ал 4, чл. 6 ал. 2, чл. 10, чл. 29 ал. 1 и ал. 2, чл. 30 ал. 1 и ал. 2, чл. 32 ал. 1, чл. 38 и чл. 42 ал. 1  от Конституцията на България.

5.     Чл. 167 ал. 1 от НК.

     Настоявам за незабавно решение на ЦИК и другите компетентни държавни органи относно законността на така проведените на 04.04.2021 г. избори.

 

11.04.2021 г.

Град София.

С уважение:

 

 

Приложения:

  1. Искането подадено до ЦИК и МЗ на 1.4.2021 г. по електронен път в отделен PDF файл.
  2. Указания за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19 на Министерство на здравеопазването.
  3. 3.  Кратко описание на случилото се на изборите с част от направените от нас аудио и видеозаписи.


Ако и вие не сте упражнили правото си на глас поради нищожната заповед и указание на МЗ за изборите се свържете с нас, по-долу сме дали всичките си контакти. Заедно за победата срещу тоталитарната диктатура на новия световен ред!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves