Важни писания

петък, 26 май 2023 г.

Скандалът "Продължаваме Подмяната"

 

Лабораторната разработка "Продължаваме Подмяната" се оказа Франкенщайн, който ще изяде създателите си. Записът на Радостин Василев на заседанието на Националния Съвет на ПП.
Грозната, гола истина лъсна:

"Кирил Петков: Сега ядем яко бой, късат се ризи – „вие сте предатели на живота ни“, но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България.

Кирил Петков: Имаше дъжд от всякакви лидери, които звъняха по телефоните, включително аз от на Г-7 в момента – и Урсула, и Шарл Мишел ми звъняха вчера и днеска.

Кирил Петков: Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос – „ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш“. Тя вика „за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната – трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките“. И аз казах „може ли да мислим за инфлация, която да е минус ефекта на Украйна“ и тя ми вика „не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна“.
Кирил Петков: В Брюксел моралът не е единственият критерий, който се оценява от хората.

Кирил Петков: Говорено е със службите, че ще бъдат сменени, ако сме в ротация. Асен Василев: Да и само да кажем, че наши имена са синхронизирани с посолството. Асен Василев: Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството. Кирил Петков: Външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой да е. Асен Василев: Само един анализ – това правителство ще продължи до момента, в който Бойко се страхува от Гешев и от президента. Кирил Петков: Борисов към днешна дата, това е важно да го кажем, каза, че иска да няма главен прокурор. Разбира се, знаем мотивацията каква е.
Кирил Петков: Това си е типично борисовско. И той през цялото време се опитва да отваря тази опция, затова, защото само ние можем да го изперем. ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тук може да се отиграе – основен маркетинг бранд за нас, но не и реален враг. Можем да се правим на интересни по телевизията, да казваме „джентълменските уговорки“. След следващите избори стоиш до тоалетната на парламента и те заобикалят. Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това."

Кирил Петков: Какво става, ако утре или вдругиден повдигнат обвинение на Борисов? Тука едно – не казвам, че това е наше предложение или наше решение, но Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е казваме, че се прави Комисия по имунитета, защото той вероятно няма да е само на Борисов, това ще се види, и тази Комисия работи, докато се смени Конституционната реформа и се използват европейските стандарти за вдигане на имунитет.
Асен Василев: Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски правилник от ЕП, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия, която ще разглежда всички доказателства лист по лист и перо по перо. Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му падне имунитетът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves