Важни писания

понеделник, 15 май 2023 г.

Френски поданик ли е Мария Габриел?

Изпратихме запитване до френското посолство по повод Мария Габриел.

Отдавна в медийното пространство се твърди, че тя е френски поданик. Това е пречка тя да заема министерски или министър-председателски пост, да бъде народен представител, да се кандидатира за президент, вицепрезидент, дори за кмет или общински съветник. Защото нашата Конституция забранява това за всички двойни поданици. А такива случаи в нашата нова и по-стара история имаше много. Затова започнахме разследване по този случай. Ето и документите:

До 

Негово Превъзходителство

Г-н Жоел Мейер

Посланик на Република Франция 

Град София

Ваше Превъзходителство,

В момента, кандидат за министър-председател на България е Мария Иванова Габриел, по баща Неделчева, която дълги години живее в Република Франция.

В медийното и информационно пространство има твърдения, че тя е френски поданик от дълги години, тъй като съпругът й е французин.

Моля за повече информация по този въпрос, в частност, кога е придобила френско поданство и дали го е загубила в някакъв момент. 

Доколкото знаем, френското законодателство не позволява двойно гражданство и ако това е така, тя бидейки френски поданик, в този период би трябвало да е загубила българското си гражданство.

Предварително Ви благодаря!


С уважение:

Александър Иванов – редактор

РТВ „Истина и Свобода“


Изпратихме подобни писма и до президента г-н Румен Радев и до Народното събрание:

До 

Президента на РБългария

До

Народното събрание на РБългария

Уважаеми господин Президент

Уважаеми дами и господа Народни представители

Във връзка с наша проверка в компетентните френски институции за гражданството на г-жа Мария Иванова Габриел, по баща Неделчева, дали има френско поданство, Ви моля за отговор на въпроса, направена ли е предварителна проверка преди възлагането й на проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в качеството й на министър председател, дали тя има само българско или има и френско гражданство?

Ако е извършена такава предварителна проверка, моля за отговор, от кого е извършена тя и какво е показала, преди издаване на указа на президента?

Предварително Ви благодаря!

С уважение:

 Александър Иванов – редактор

РТВ „Истина и Свобода“


Дойде първият отговор от президентството. Вижте го във формат PDF долу.
Дойде и отговора от Народното събрание. Ето го долу, като екранна снимка.

Както виждате и от Народното събрание се измъкват по терлици. Но скоро ще се сблъскат челно с този проблем при гласуването на новото правителство.

Ще поискаме и от главния прокурор да направи такава проверка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves