Важни писания

неделя, 7 май 2023 г.

Постановката "Покушение срещу главния прокурор Гешев"

Палермо, 1992 г., убийството на прокурор Джовани Фалконе
Първо да си оправим езика "свещен на моите деди". В дните след 1 май 2023 г., се изговориха и изписаха толкова много чуждици от типа "атентат" и "инсценировка", че се загуби смисълът на казаното и написаното. Имаме си прекрасни български думички за това - постановка и покушение. 

Да, за Гешев става дума - все още главен прокурор на страната, като едно от многото  политически недоразумения в съдебната система. Та, на темата. 

На 1 май целокупният български народ, за пореден път беше излъган нагло, но глупаво,  смешно и жалко. Излъган, от такива "интелектуални титани", като Борислав Сарафов и Ясен Тодоров и слугинските им медии: "ПИК", БЛИЦ", "Епицентър", "bTV", "NOVA" и прочие такива преститутки и държач/ки на микрофони и други едни работи: "…Огненият стълб, който излиза е с височина 4 - 5 метра, кратера  е от три метра… …взрива е имал ясна насоченост към пътя… …не по малко от 3 кг тротил …но и множество осколки… …с намерение да убива …изключително силен взрив … с големина колкото човешки нокът са осколките, забили се в дърветата …намерени са маркери, оставени от извършителите ….професионално подготвено покушение ….терористичен акт …не мога да ви потвърдя дали има ранен, по мои данни – няма ранен …имали са визуален контакт с пътя тези хора извършителите… …взрива е избухнал буквално в момента, когато колата на главния прокурор се е изравнила с него…Намерено е второ взривно устройство по маршрута на главния прокурор Иван Гешев, съобщава БНТ. То е било поставено по маршрут, по който е трябвало да мине кортежът на главния прокурор на път към Турция. ......" 

Самият Гешев каза: "Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха." цитиран от "Епицентър"." 

2023 г. Самоковско, постановката на "прокурор" Гешев
Но обръгналият от десетилетията на комунистическа, (а и следкомунистическа) медийна пропагандна помия народ, и този път не се хвана на лъжата. А Сарафов и Тодоров изведнъж станаха по-ниски, защото краката им рязко се подкъсиха. 

Първо хората изказаха съмненията си в интернет. След това, както винаги, се получиха точни сведения по въпроса, от такива стожери на свободното слово, като "Афера" на Веселина Томова и "Е-вестник" на Иван Бакалов. И лавината на разобличаване на лъжите тръгна и няма спиране. 

Но да видим жалките опити за постановка поред, а това ще разкрие и кои са постановчиците на този водевил.

Въпрос първи, от географията на България: 

Откъде и за къде, е пътувал кортежът, (по-точно двете коли на НСО), на главния прокурор? 

Какво ли не се изписа и изговори от Иван Гешев, Борислав Сарафов, Ясен Тодоров и говорителката на прокуратурата - Сийка Милева: 

"... Гешев трябвало да пътува за Турция, но в последния момент се отклонил да посети събитие на младшите прокурори в "Цигов чарк" и добре, че сменил и обикновения автомобил с брониран..." и прочие такива олигофрении на хора, не поглеждали географска карта. И още по въпроса: "Според първоначалните изявления на шефа на следствието, главният прокурор е трябвало да пътува за Турция. В последния момент обаче решил да присъства на събитие на младши прокурори в "Цигов чарк". За какво точно става дума, не е ясно. Знае се, че прокуратурата има почивна база в местността Цигов чарк на язовир "Батак" и често организира обучения там. Не е задължително подобно събитие да се обявява публично, но пък и при упорито търсене за тази сбирка не се открива никаква информация. Интересно е, че според официалната версия Гешев е отложил пътуване до Турция. Но той все пак замина на това посещение, макар и два дни по-късно."

Хайде сега едно, по едно. За Турция се пътува по автомагистрала "Тракия", ако не бъркам, нали така? 

(Е, ако те е страх от покушение, можеш да минеш през Гърция и Македония, на път за Истанбул. Вярно, не е много пряко и бързо, но става. А и там, прокуратурата и полицията, за разлика от нашите, работят здраво, та покушения се организират доста по-трудно и рисково. Дори и  постановъчните.

Та да се върнем на пътуването на главния прокурор към Турция и отбивката му към  "Цигов чарк". Трябва от  магистрала Тракия да хванеш отклонението към курорта и ще бъдеш там достатъчно навреме, за да поздравиш младшите прокурори и да им пожелаеш да станат такива като теб. 

Впрочем, оказа се, че е нямало никакво мероприятие на никакви мзладши прокурори на "Цигов чарк", както видяхме по-горе: "Знае се, че прокуратурата има почивна база в местността "Цигов чарк" на язовир "Батак" и често организира обучения там. Не е задължително подобно събитие да се обявява публично, но пък и при упорито търсене за тази сбирка не се открива никаква информация. Интересно е, че според официалната версия Гешев е отложил пътуване до Турция. Но той все пак замина на това посещение, макар и два дни по-късно.".  

Но да пропуснем тази дребна и незначителна подробност и да се върнем на пътешествието на колите от кавалкадата на НСО, превозващи скъпоценните телеса на главния прокурор Гешев. Както той самият каза: "Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент." Явно храбрите и умни служители от НСО и/или още по-храбрият и умен главен прокурор са знаели, че ще има опит за покушение и избират друг, таен път, за да объркат плановете на заговорниците. Затова и вземат по-добре бронираната кола, даже и президента не го возят в такава, но за това после. С тази кола Гешев пътувал предния ден на връщане от Украйна. Та кой е този друг - таен път? Ами явно пътя София - Самоков, на който има отбивка към Велинград и оттам към "Цигов чарк". 


Защо пък точно оттам? Ами защото, за да работиш в НСО или да си началник там, явно трябва да си пълен идиот или най-малкото - олигофрен. Поне от ранга на Борислав Сарафов или Ясен Тодоров, защото Сийка Милева е ниска топка.  Поне така излиза от твърденията на прокуратурата.

Ето един въпрос за 1 000 000 долара:  Къде е по-лесно да се организира покушение срещу главния прокурор на държавата - на международна автомагистрала или на междуселски планински път?  На автомагистрала "Тракия" - с две трилентови платна за движение, осеяна с наблюдателни камери, с постоянно полицейско присъствие и непрестанно движение на коли в отпускарския ден или на междуселския път - Самоков - Велинград? 

Да приемем, че сте наемен убиец и трябва да взривите главния прокурор, срещу 3 милиона лева, както казваха навремето от прокуратурата, за "заговора за убийство на Иван Гешев." 

автомагистрала "Тракия" - отлично място
 за покушение на главен прокурор с взривно устройство

Как точно бихте поставили бомба или изобщо взривно устройство на магистрала "Тракия", скрито, на удобно място и така, че да взривите точно колата на главния прокурор, летяща със 120 километра в час по третото, най-далечно от бомбата платно, като вероятно между нея и колата му ще има и други автомобили по междинните платна, особено в отпускарски ден от тридневен национален празник? А може да има и ТИР-ове между взривното устройство и колата на Гешев?  Или може би, смело ще поставите взривното устройство в разделителната площ между платната под мантинелата? А как точно бихте го направили, без някой да ви види? И дали, няма да е много по-лесно и безопасно, да сложите взривното устройство на планинския, междуселски път София - Самоков - Пазарджик, по който минават коли през час-два, а гората стига до платното?
Пътят - Самоков - Белово - "Цигов чарк" - невъзможен
за покушение с взривно устройство

Мисля, че отговорът е ясен сам по себе си и без един милион долара. Само за умниците - главен прокурор и/или охранителите му от НСО, не е бил ясен и вместо по сигурната автомагистрала "Тракия", са поели в "последния момент", по опасния междуселски планински път. Просто гениално! И както разправяха разни врели-некипели от прокуратурата и следствието, а слугинажните им медии напоително и сърцераздирателно отразяваха простотиите им, само 6 души от НСО знаели маршрута, та търсели къртицата, която изнесла информацията! Поне така излиза от изявленията на галфоните Сарафов, Тодоров и Милева. 
Но не, впоследствие се оказа, че охранителите от НСО не са били чак такива малоумници. Защото, после от прокуратурата смениха версиите. Посоката на пътуването на Гешев се промени от София, към курорта "Боровец" или обратно, от "Боровец" към София, което впрочем, също се оказа лъжа.  Но повдигна втория въпрос, какво ще прави на Боровец, като е пътувал към "Цигов чарк"? Някои обясняваха, че прокуратурата има малка почивна станция и на "Боровец" и естествено, това се връзваше с твърдението им, че Гешев се връщал или отивал, (кашата е пълна), със семейството си оттам/натам, в посока към .... София или "Цигов чарк". Това пък повдигаше други въпроси - със семейството си ли, е щял да отиде на "Цигов чарк", за да поздравява младшите прокурори? Или е мислел да води жена си и дъщерите си, чак до Турция, където е бил поканен служебно?  
Истината обаче излезе, най-накрая. Разбра се, че той е пътувал, не към "Цигов чарк"  и не към Турция, както всички лъжеха. Първа го написа Веселина Томова в "Афера", а след няколко ден го потвърди и министърът на вътрешните работи Демерджиев в Народното събрание, по време на парламентарния контрол. Стана ясно, че е нямало никакви "смени на маршрута в последния момент", защото просто Гешев си има вила в района, както написа "Афера" първа:
"КАК ТАКА НИКОЙ НЕ КАЗА, ЧЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ ЖИВЕЕ В СЪЩИЯ ТОЗИ РАЙОН И ЧЕ ИМА ВИЛА?!
КАК ТАКА НИКОЙ НЕ ИЗВАДИ НА ПОКАЗ, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН МИНАВА ОТ ТАМ И НИКАК НЕ Е ТРУДНО „ДА БЪДЕ ПРОСЛЕДЕН“, СЛЕД КАТО КУП НАРОД ЗНАЕ ТОВА И ГО Е ВИЖДАЛ С ОЧИТЕ СИ?!"
КОЙ ИМА ВИЛИ НА „ЯРЕМА“? АЙДЕ, МИСИРКИ, ПРОВЕРЕТЕ!"
И министърът на вътрешните работи, каза, че той редовно си пътува по този път. Пътувал си е Иван Гешев, както винаги, от вилна зона "Ярема", или от село Ковачевци - Самоковско, към София. Зависи, къде точно му е вилата - в селото или вилната му зона.
Ха, сега де, какво стана с Турция, с "промяната на маршрута в последния момент" и "поздравите към младшите прокурори" в "Цигов чарк", с "второто взривно устройство намерено на другото му трасе", с "къртицата" в НСО издала маршрута му? Удивителна е наглостта и глупостта на Сарафов и Тодоров, да дрънкат такива опашати лъжи, които ще бъдат разобличени за минути. Достатъчно е да погледнеш картата и да видиш, че от вилата на Гешев има само два пътя за София - през Самоков и през Железница. Какво "проследяване", какви "къртици" в НСО да "издават маршрутите", какви "секретни трасета", наистина трябва да си кръгъл идиот, за да се хванеш на такова хоро. И разбира се, поредната порция лъжи беше разобличена катастрофално. 
Но министърът потвърди и другото важно и основно твърдение на Веселина Томова, че Гешев е пътувал в колата БЕЗ семейството си, за което първоначално излъгаха, и той, и Сарафов, и Валерия Велева в "Епицентър": "Това, което мога да кажа, е, че в автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на семейството на Гешев. Той е пътувал сам с назначената му охрана от НСО. Маршрутът, по който се е движел, е бил обичаен за него, многократно е минавал оттам”, допълни вътрешният министър."  А сега да си припомним думите на Гешев пред Валерия Велева: "Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха." цитиран от "Епицентър"." 
За тази негова лъжа, че пътувал със семейството си и се "притеснил за децата, които много се изплашили", се разгоря пуническа война в медиите и електронните мрежи. Борислав Сарафов, като един Матросов се хвърли на амбразурата, да защитава началника си и да громи "професионалните убийци", искали да взривят главния прокурор и семейството му. Когато обаче истината излезе наяве, той се извини, че бил подведен от думите на началника си. Сега да видим, кои думи? Казаните от Гешев на Валерия Велева пред "Епицентър" и публикувани там в 16:32 часа на 1 май 2023 г. ли?
Да, но нещо не се връзва, защото Борислав Сарафов изрича тази и други купища лъжи, по телевизията в интервю още в 16:00 часа. Тоест няма от коя медия да го е прочел и да е бил заблуден. По-скоро медиите могат да да твърдят, че се позовават на думите му по телевизията. Макар че, самият Гешев каза, че си е писал с някои журналисти "неформално" и те го разбрали "неправилно". Възниква въпросът, не се ли е обадил Сарафов първо на Гешев,  така по човешки, да разбере жив и здрав ли е началникът му и как се чувства? Второ, и като негов заместник - вече и служебно, да се разберат какво се е случило, какво, и къде, и кого да търсят за взрива, и какво да кажат за случая на медиите? Ако е нямало такъв разговор, е много странно. Ако е имало пък, дали Гешев не му е казал да лъже за семейството и децата, че са били в колата? Всъщност, впоследствие Сарафов каза, че са си говорили по телефона. Последвалия скандал в който тримата се изпокараха и си прехвърляха вината за опашатата и глупава лъжа един на друг, поставя много въпроси. Първо Сарафов обвини Валерия Велева и другите медии, че са го подвели, после каза, че бил подведен от "думите на началника си", но не уточни кои, написаните от журналистите или казани му пряко от Гешев. Велева от своя страна обвини Сарафов, после Гешев си призна, че семейството му не е било с него и лекичко натопи заместника си, че е дрънкал лъжи: "А иначе вероятно не е съобразил изказването си г-н Сарафов, но аз не възприемам като нещо лошо да се извиниш за грешката си“.  Сарафов естествено побесня и издялка началника си, че го е подвел и после мълчал цяла седмица, преди да се самоопровергае: "Не е моя грешката и аз не желая да нося отговорност за чужди грехове, и в този смисъл казаното от мен, че семейството на г-н Иван Гешев е било в автомобила заедно с него по време на взрива, е провокирано, именно защото той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление“, пише Сарафов. Той допълва, че ако Гешев е имал желание да поправи грешката или да внесе пояснение по случая, е можел да го направи много по-рано, за да се избегнат манипулации по темата." Циркът беше пълен, тримата глупаци се оплетоха, като патки в кълчища от лъжите си, след което се изпокараха и накрая се и сбиха. А народът си взе пуканки и седна да гледа сеир по телевизиите.
А сега да видим на картата, къде е било "покушението" - постановка.

Виждате на картата очертан завоя, обърнете внимание на конната база "Адгор", за която ще стане дума по-надолу. И помислете в каква посока е пътувала колата, (колите, колко са били още не е ясно) на главния прокурор. Вижте завоя на снимката долу и завоя на картата горе. Само на мен ли ми се струва, че е пътувал не към София, а в обратна посока? На картата да виждате някъде ляв завой, както на снимката и в коя посока е? Ако колите са пътували към столицата, завоят е надясно, тоест взривът е бил от същата страна на автомобила, но в ниското, на метър под пътя. Няма никакъв начин да причини каквато и да било вреда на колата. Ако обаче са пътували в обратна посока, към село Ковачевци, завоят си е наляво и колата пак ще мине покрай взривното устройство, но ще ги дели още едно платно на пътя. Още по-невъзможно да пострадат. 
Твърдят, че метална сачма е улучила и пробила десния фар на колата. Всъщност, той само е пукнат, както се вижда на снимката.
Ето я и сачмата, това е единственото "поражение" по колата от взрива на "3-те килограма тротил", "изкопал яма с три метра диаметър" и "40-50 сантиметра дълбочина", вдигнал "4-5 метра пламък" , по която кола, иначе няма и драскотина.
Та, да се върнем на въпроса, накъде са пътували колите - от село Ковачевци, през вилна зона "Ярема", към село Железница - село Бистрица, в посока София или обратно? Прокуратурата така се оплете в лъжите си, че и до момента не е ясно. Да видим какво каза самият Гешев: "Накратко ситуацията е следната – прибирах се по обичайния маршрут, на завой по този маршрут се чу взрив. В близост до мястото, където избухна този взрив, може би на 10 м има мост. В този ден по цялото трасе имаше доста оживено движение и само 2-3 минути, след като продължихме с колата, се разминахме с повече от 10 коли, които се движеха в посока Самоков. Това, което най-много се радвам, е, че в този ден не пострадаха някои други невинни български граждани. Отдалечихме се в посока София и колегите от Националната служба за охрана (НСО) ме заведоха в сградата на НСО....." А сега внимателно прочетете и това: "В един момент усетих, дори в някаква степен помръдване на автомобила, може би от взривната вълна. Даже останах с впечатление, че в един момент колата не се движи. А това, че сме се отдалечили от мястото, доколкото разбрах, е протокол, който спазват служителите от НСО. Едно от първите неща, които направих, е че се обадих по възможност да изпратят линейка, защото само в рамките на 5 минути видях повече от 10 автомобила, които се движат в обратната на мен посока. Пак казвам – чудо е, че не пострада някой."
Я пак да прочетем и осмислим: "....е че се обадих по възможност да изпратят линейка,...." Опа, линейката пристига в село Ковачевци, още преди да избухне взрива! Както виждате в горното видео, казва го Лила Богоева - една възрастна жителка на селото в телевизионно интервю, което вече трудно ще намерите. Освен при "Господарите на ефира". Добре е да изгледате цялото им видео тук. В него разобличават и другите лъжи за "атентата". Като например за "израелският експерт", който много предвидливо каца на летище София час и половина преди да се случи покушението, за да може да се окаже на местопрестъплението навреме за "огледа". Лично главният прокурор много вярва на "неговата експертиза": "Това, което аз знам по преразказ от служители на Отряда за борба с тероризма, което са го споделили при огледа, както и израелският експерт, който е може би един от най-добрите в държавата Израел в сферата на разследване на терористични актове, е накратко следното. Според тези хора, въпреки че към момента няма изготвени експертизи и това са най-вероятните тези, мястото е много добре избрано. Израелският колега ми направи много добър анализ. Според него и според служителите на Отряда за борба с тероризма е изключително професионална работа, която е продължила дълго време. Взривът, за разлика от твърденията в медиите, е бил насочен в посока към шосето, към пътя, а не да копаят в посока търсене на руда, каквито теории се развиват в медиите в последните дни. Явно са били поставени метални сачми, които след 15 м почти са прерязали дърво. .... Това, което ми каза израелският колега, е, че в рамките на по-малко от секунда, а може би и една идея повече, ако беше ударила тази взривна вълна някоя от вратите на колата, той лично не може да гарантира какъв ще е резултатът и дали ще издържи колата. Това е въпрос на математика, на експертизи."
Интересно е, че прокуратурата крие името на "експерта" от Израел. Не се осмели да го каже в парламента и вътрешния министър Демерджиев. Е, както винаги, Веселина Томова вече беше казала кой е той, цитирайки адвокат Иван Петров: 
"Израелският експерт е Моше Ахерон, бивш полковник от МОСАД, който е от 18 години в БГ и има консултантска фирма за терористична дейност. Затова 1 час след шашката беше обявен за експерт! Аматьори, сър!
Иван Петров
адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995-2008/"
Полковник Моше Ахерон (според "Дневник" бивш военен, а според Иван Петров, от МОСАД,) ако си спомняте, беше назначен като председател на управителния съвет на "Мобилтел", на мястото на Зев Ром, от новия  собственик на фирмата Лев Леваев, когато я купи от Майкъл Чорни. Сега вече започва интересното. Веселина Томова, първа зададе въпроса, кой и на какво законово основание е допуснал на местопрестъплението за оглед външен, при това чуждестранен експерт, чудодейно озовал се в точното време и на точното място? Прокуратурата първо мълчеше, после взе да извърта, че израелецът не бил на мястото, а направил "визуален оглед", каквото и да значи това. "Афера" обаче разкри и друг скандален факт, не само че е бил на местопрестъплението, но и прокурорите са отстранили от мястото всички полицаи, за да може "експертът", да си направи собствен "оглед": "АФЕРА разкри, че служителите на МВР и криминалистите са били накарани да напуснат огледа, за да остане на терена сам!!! „израелският експерт“ Моше. Служителите на МВР са били отстранени да стоят на пътя!!! Кой, МВР Демерджиев, нареди това?! Защо криеш и мълчиш?!! Кой отстрани МВР кримитата от огледа, за да трамбова там някакъв частен бизнесмен, легендиран като „израелски експерт“?!  Защо криеш и мълчиш, бе, МВР Демерджиев?!"
После разбрахме от Борислав Сарафов, кой и как е довел "експерта" на огледа: "Във връзка с израелския експерт, който изненадващо е пристигнал в България час и половина преди инцидента и е направил оглед на място веднага след взрива, Сарафов уточнява, че той е бил доведен от заместника му Ясен Тодоров "по разпореждане на г-н Гешев": "Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, но изпълнявайки преки указания, с колегите ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се запозна на място с обстоятелствата около взрива, макар и да не беше допуснат до иззетите веществени доказателства, а направи само визуален оглед, след което си тръгна с г-н Тодоров", допълва заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. И освен това, в друго свое интервю, даде и този прелюбопитен факт: "Във вторник той разкри, че само десетина дни преди взрива край автомобила на главния прокурор, самият Гешев и заместник-директорът на националното следствие Ясен Тодоров са били на посещение в Израел. Може би там са се запознали с митичния израелски експерт, който веднага след експлозията е направил оглед на място, предположи Сарафов във вторник пред БНР. "
Не е излишно да напомним, че Гешев е потърпевш и свидетел, впрочем, все още не е разпитан като такъв, а това трябваше да е първата работа, на водещия разследването прокурор. Второ, не може да се намесва в разследване, в което той самият може да се окаже и основен заподозрян, за постановка и автоатентат. Трето, за допускането на външен експерт на оглед, трябва да има сериозни мотиви и надлежна заповед, с изпълнение на редица процедури по закон. Такова нещо не е направено. Както каза и Андрей Янкулов - адвокат, старши правен експерт в организацията "Антикорупционен фонд", бивш прокурор в районната и градската прокуратура на София и бивш зам.-министър на правосъдието и зам.-министър на МВР в свое интервю: "Този експерт няма процесуално качество, не попълва протоколи, не извършва замервания, но той изнася информация от това, което е заварил на главния прокурор. И той го заявява в интервю пред БНТ. Казва, че на израелския експерт има повече доверие, отколкото на вътрешния министър. Т.е. главният прокурор получава информация от израелския експерт и как той квалифицира нещата. Това е абсолютно недопустимо, защото главният прокурор е засегната страна. Как той ще получава информация, той е свидетел, той трябва да бъде третиран в процесуално качество на свидетел и пострадало лице. Има процесуален ред за получаване на информация от пострадало лице. А не той да разпорежда на някакви хора и те да му докладват и на база на заключенията на този израелски експерт, които никой не знае какъв е, тръгна, че това е бил животозастрашаващ взрив."
Тия въпроси ще ги зададем скоро съвсем официално, и на прокуратурата, и на МВР. Заедно с още много по-интересни въпроси. Питанията ни са тук.
Като споменахме по-горе неудобната свидетелка Лила Богоева, която е чула идването на линейката, преди да стане взрива, сега да споменем и твърде удобния "свидетел" Станимир Киров, на когото в социалните мрежи, веднага му лепнаха определението "кошаревски свидетел". И с право. Той работи в конната база на фирмата на Веселин Герджиков - "Адгор", намираща се на 300-400 метра от мястото на взрива. Вижте картите дадени по-горе.

Обърнахте ли внимание, какво казва репортерът, че минали по черния път през гората, но и той бил отцепен и били спрени от полицията? И, о, чудо: "През видеочат обаче се свързваме със Станимир Киров..." Откъде изобщо го познавате, как го намерихте, откъде му взехте телефонния номер, как се договорихте през коя програма да направите видеочата? Или някой ви го даде наготово, като подготвен кошаревски свидетел? Могат ли репортерите да обяснят откъде им изскочи този свидетел, като са били спрени от полицията и не са отишли до селото да търсят очевидци? Та Станимир известен като Стамбата, каза, че: "Имаше много силен взрив ии... със взривна вълна беше, тя се усети... не много силна.. но усети се взривна вълна... значи си е сериозен взрива, с дим... сиво-син дим, който след това излезе..." Ако сте го изгледали във видеото, с каква мъка скалъпи това трудно изречение, направо ще ви стане жал за тоя човек. Виж, в рекламата на сайта 8888, прояви  забележително актьорско майсторство, може би защото не му се налагаше да говори. Овцете говореха вместо него. Гледайте го във видеото долу.
Те май и овцете играеха по-добре от него, защо изобщо са го наели като актьор? И дали, ако бяха интервюирали овцете за "атентата", те нямаше да се справят по-добре от Станимир? Всъщност, причината да се занимаваме с този нещастен човечец, пазарен като "кошаревски свидетел" е друга. Сайтът 8888, който го е наел като актьор, е на Бойко Борисов, според разкритията на "Народ.бг".: "Разследване на Narod.bg: Бойко стана хазартен бос с останките от империята на Васил Божков, бетинг компанията 8888 е негова (вижте кой върти новия бизнес на Борисов)" Нещата май взеха да се навързват. Сега ясно ли е вече, кой се е сетил да използва пак този човечец, в поредната пошла реклама, този път политическа?

Въпрос втори, от историята на България: 

Вярно ли е, че това е пръв случай на покушение в българската история срещу магистрат? 

Ами, не. В Царство България има десетки покушения срещу прокурори, народни представители, кметове, министри и министър-председатели, че даже и срещу Царя. Да си припомним само най-кървавият и до момента в историята на Европа взрив, организиран от престъпниците комуняги - съветски агенти, в катедралата "Света Неделя", където избиват 151 души от военния, управленски, стопански и интелектуален елит на страната. Ако пък вземем най-новата ни история от 1989 г. насам, тази случка също не е първата, да си припомним само опита за покушение срещу председателя на ВКС Лозан Панов през 2017 г. Тогава от гешефтурата дори не разследваха случая: "Военноокръжна прокуратура отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС Лозан Панов, съобщават от сайта на държавното обвинение."
А слугинажните медии, подкрепящи Гешев, се подиграваха на Лозан Панов. Е, сега колелото се завъртя и Гешев изпита същото на собствения си гръб.

Въпрос трети, от сапьорното дело:

Имаше ли изобщо взрив и ако да, колко силен е бил?

Какво ни казаха от прокуратурата? 
"Огненият стълб, който излиза е с височина 4 - 5 метра, кратера  е от три метра… …взрива е имал ясна насоченост към пътя… …не по малко от 3 кг тротил …но и множество осколки… …с намерение да убива …изключително силен взрив … с големина колкото човешки нокът са осколките, забили се в дърветета …"
Какво ни каза вътрешният министър:
"Демерджиев заяви, че при инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а рядко използвано вещество, посочва БТА. "Това дава определени насоки при разследването", каза министърът. "Това взривно устройство, дори и при директно попадение в този брониран автомобил, не може да проникне в купето и да нарани, още по-малко да убие пътниците в купето. Факт е, че всеки един от тях е жив и здрав. След като се установи видът на взривното вещество и взривното устройство, без да има готови експертизи, е ясно от какъв тип е то. Самият тип не позволява. Вече когато има конкретика, ще станат ясни и подробности", допълни за взрива той."

Всъщност истината се оказа съвсем друга. Прокуратурата излъга нагло и арогантно, но по най-идиотския начин, така че, самите Сарафов и Тодоров, Гешев и Сийка Милева станаха за посмешище.
  • Първо, никаква "яма от 40-50 см дълбочина" нямаше на мястото на взрива. Не повече от 5 см беше дълбочината и то, защото криминалистите изгребаха горния слой на почвата за лабораторни анализи на остатъците от взривното вещество.
  • "Пламъците от 4-5 метра", говорят за буйната фантазия на Сарафов и Тодоров. Цъфналото дръвче, непосредствено зад взривното устройство си беше живо и здраво, нито обгорено, нито с обрулени цветчета или листа, които изобщо не бяха засегнати.
  • За диаметърът от 3 метра обгоряла земя и трева е спорно, защо криминалистите изгребаха горния слой почва. Но "насоченост към пътя на взривното устройство" нямаше. Тъкмо обратното, то беше поставено на 1 метър под нивото на пътното платно, в началото на низходящ склон. Така че, не можеше да нанесе никаква вреда на автомобила на главния прокурор, тъй като енергията на взрива просто отива нагоре и надолу по склона, но не може да засегне, нито пътя, нито автомобилите движещи се по него, защото те са по-високо горе и защитени. Или пълен идиот е поставил там взрива или постановката е изисквала да няма никакви жертви.
  • Другата опашата лъжа беше за "3-те килограма тротилов еквивалент" на взрива. Военни сапьори отбелязаха, че такова количество би увредило дори и пътното платно и бюрдюра му, камо ли колата на Гешев да се отърве, без драскотина. Ето например един опит с 2 килограма тротил, поставен в бетонно блокче, какво прави.

Красиво изглежда нали? А представяте ли си три килограма тротил поставени в бетонно блокче, какво можеха да направят? Сарафов и Тодоров и Гешев напоително твърдяха, че вярвали на "израелския експерт" за възможните поражения от 3-те килограма тротил!!! А, толкова хвалените от него, като "професионалисти" атентатори, са сложили сачми за пълнеж на взривното устройство. Една от тях, едвам е спукала стъклото на фара, на колата на главния прокурор, както видяхте на снимката по-горе, за да се напъха вътре. Твърди се, че в кората на едно дърво имало попадение на друга сачма, а за второто поразено дърво, твърдението беше разобличено от журналисти и сапьор, проверили на място. Като и за първото дърво, не е ясно дали тази сачма не е попаднала там, от нечий неуспешен лов в гората. Онази в стъклото на фара, може да е напъхана и впоследствие като постановка. Но дори и да е попаднала там при "покушението", такава смешна щета на автомобила никак не прилича на "професионален опит за убийство".


Следва продължение...







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves