Важни писания

понеделник, 5 юни 2023 г.

Време е да свалим (п)резидента

 

В  държавната Система за Сигурно Електронно Връчване, днес пуснахме взривоопасно искане. 
Вижте вляво на снимката електронния отчет за изпращането му. Ще очакваме с огромен интерес отговора на Народното събрание.
Във всеки случай, за да не бъде потулено от администрацията на Народното събрание вземаме мерки да пристигне и до всеки народен представител индивидуално, както и до партийните ръководства на парламентарните и някои извънпарламентарни партии. На казионните медии няма да го пращаме по разбираеми причини, те всички справедливо бяха охарактеризирани като мисирки от бившия министър - председател Борисов, едно от малкото му верни твърдения. Ето и искането:

             

 

До

Народното Събрание

Град София

 

ИСКАНЕ

от

Радио и Телевизия "Истина и Свобода“

Относно: Противоконституционно назначаване на служебните правителства от президента Радев и предприемане на процедура по чл. 103 от Конституцията.

Уважаеми народни представители,

Във времето на двата мандата на президента Румен Радев, той назначи 5 служебни правителства считано от 2017 г. досега.

1. Всички тези състави на МС са назначени в нарушение на член 109  от Конституцията, изискващ членовете на Министерския съвет да полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2. Изискванията на тези членове от Конституцията са императивни и не подлежат на тълкувания.

2.  Всички тези министри и министър-председатели от петте служебни правителства не са полагали такава клетва пред Народното Събрание.

3. При липса на положена клетва пред Народното събрание, министрите и министър-председателите не могат да встъпят в длъжност и са нелегитимни, а всичките им актове са нищожни, доколкото са издадени от неоправомощени по конституционния ред органи на властта. Същото важи и за актовете на Министерския съвет като колективен орган на управление.

4.     Има вече създаден такъв прецедент при избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния Съд, при който тогавашният президент Плевнелиев напусна залата и тя не можа да положи изискуемата клетва и съответно не встъпи в длъжност.

Във връзка с това настоявам Народното събрание да разгледа тези нарушения на Конституцията от страна на президента Радев, включително и назначаването от него на канадския поданик Кирил Петков за служебен министър на икономиката в един от служебните кабинети, доказано от решение на Конституционния съд.

Настоявам, Народното събрание да констатира, че Президентът на Република България е извършил грубо нарушение на Конституцията в чл. 109 във връзка с чл. 76 ал. 2, доколкото е назначил служебни правителства, които са полагали клетва пред него, а не пред Народното Събрание. С тези си деяния, той заобикаляйки народното представителство, си е присвоил противоконституционно народния суверенитет в нарушение на чл. 1 ал. 3 и чл. 4 ал. 1  от Конституцията.

Моля Народното събрание да сезира Конституционният Съд по този въпрос съгласно правомощията си по чл. 103 от Конституцията.

В противен случай ще уведомя органите по чл. 150  от Конституцията.

 

РТВ „Истина и Свобода“

Александър Иванов – редактор



Дойде и регистрацията от деловодството на Народното Събрание:
"Уважаеми господин Иванов, 
Искането е регистрирано с вх. № ПГ-49-331-00-4 на 05.6.2023 г. и е предоставено на всички парламентарни групи в 49-ото Народно събрание. 
С уважение, 
Отдел "Приемна" на Народното събрание"

Изпратихме го и до централите на политическите партии представени в Народното Събрание, а именно ГЕРБ, БСП, ДПС, "Възраждане", ПП, ДБ, ДСБ и ИТН.
Също и на Висшия Адвокатски Съвет и Главния прокурор, които имат право, да предприемат действия по чл. 150 от Конституцията.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves