Важни писания

понеделник, 8 април 2013 г.

Търси се известен престъпник

Търси се, вероятно ще бъде в Пловдив на 12 април. Който го забележи да се обади веднага на телефон 112. На 7-ми беше в София, в зала "Армеец". Неговата гордост. Започна да я строи омразната тройна коалиция, но той отряза лентата. И си я приписа тази зала на себе си. Но историята на строителството й е много интересна. Нека да я видим през текста на екипа на сайта "Под лупа":
"При подписване на договор с Главболгарстрой за строеж на спортната зала в София, през август 2009 г. премиерът Бойко Борисов заяви:
“Строежът на многофункционална спортна зала в София може да започне още утре.“
Неколкодневните разговори с шефа на компанията Симеон Пешов доведоха до поевтиняването на бъдещото съоръжение със 17 млн. лв. “Залата ще ни струва 90 милиона лева вместо договорените преди 107 – допълни премиерът. – Фирмата се съгласи да сведе печалбата си до нула, но ще спечели от реклама. Това са реалните антикризисни мерки – да осигурим на бизнеса работа, да защитим родното производство, да обезпечим финансиране и спрем контрабандата.”
Премиерът разкри, че подобен проект в европейските страни струва между 1 и 2 милиона евро за 1000 места. “Тази сума е за тренировъчните зали, а за официалните цената е още по-голяма”, допълни Иван Ценов, зам.-министър на спорта.
„Цената на спортния обект обаче няма да е за сметка на качеството. Параметрите остават непроменени. Залата на комплекс “4-ти километър” ще има 16 500 места.“
Според в.“Труд“в негова публикация от 11 август 2009 г. е посочено:“ Залата на комплекс “4-ти километър” ще има 16 500 места. “
Дали обаче това се случи две години по-късно?! Нищо от поетите ангажименти Новата спортна зала – гордостта на Борисов, май бе поредната “далавера” освен пусковия срок не бе спазено и то след „твърдото“ премиерско обещание…
Според информация, публикувана в медиите, залата „Арена Армеец“, открита на 30 юли, е с макцимален капацитет 12 хиляди седящи места за спортни събития и до 18 хиляди за концерти. (в-к „Стандарт“, 30 юли 2011 г.)
Отново според в. “Стандарт“ от 30 юли 2011 обявява цена от 108 милиона лева: „Тя (залата) бе строена година и осем месеца и струва на държавата 108 милиона лева.“, въпреки уверенията на премиера, тиражирани в медиите, че „Главболгарстрой“ ще строи залата без печалба, за 90 милиона лева…
Спомняте ли си, че в Европа за хиляда места цената е между 1 и 2 милиона евро според Иван Ценов, зам.-министър на спорта, което означава, че при 12 000 места сумата за изграждане на тази зала би трябвало да е около 12 до 24 милиона евро, които са 24 и 48 милиона лева, а на нас данъкоплат¬ците тази зала е излязла поне 2,25 ПЪТИ ПО-СКЪПО и то при обещаните 90 млн. лв.?!
Според DarikFinance.bg и публикацията му от 30.07.2011 г. научаваме тези факти:
Новата спортна зала на София глътна 118 млн. лв.
Спортната зала бе построена с инвестиция от 118 млн. лв., като дейностите по изграждането й отнеха рекордно малко време – само 18 месеца. Капацитетът й е от 12 529 седящи места, от които 3 500 са на телескопични трибуни. Така заедно с правостоящите места броят на посетителите в нея може да достигне до 19 хил. души.
Според някои изчисления инвестицията в залата няма да може да бъде изплатена в следващите 50 години дори и залата да се ползва и за концерти, освен за спорт. Името на залата е „Арена – Армеец“ София заради спонсорството, което едноименният застраховател предложи.“( Застрахователят на ТИМ-б.а.)

Та събра в залата 15 000 криминално-политически проявени. Седяха шахматно мутра-милиционер, мутра-милиционер.... и така до 15 000 оперативно интересни лица. 
Иначе в залата и пиле не можеше да прехвръкне. Отвън имаше кордон с полицаи, отцепили целия квартал. Вътре се влизаше през скенери за метал. Зер да не стане като на конгреса на ДПС. И отвън участъкът от Цариградско шосе покрай залата беше затворен. Целият трафик за Пловдив минаваше на километри отстрани. Кой позволи това, кой плати за това - МВР ли, НСО ли, данъкоплатеца ли, не е ясно.
Та скриха се в бункера си от народната любов и поискаха пак властта. И са убедени, че пак ще я вземат...
"Имаме воля!" - казват те. "Ялов е мами!" си превежда народът. За какво имат воля? 
"Имаме воля" пак да:
  • фалшифицираме изборите.
  • дерибействаме на власт.
  • крадем повече.
  • вдигаме данъците.
  • съсипваме предприемачите.
  • тероризираме несъгласните.
  • режем ленти.
  • да правим програмистите овчари
  • се гаврим с матр,яла. 
  • фалираме фирмите.
  • подслушваме масово.
  • се хвалим в слугинските медии...
И ред други неща.
"Ялов е мами!" - каза народът. А народът има ли воля? Да им бие шута?
Ще видим това в Пловдив на 12-ти април. Когато той ще  дойде в Пловдив. Да каже нагло, че пак иска да го изберат за султан с фалшиви бюлетини, подменени протоколи и купени за по 30 лева гласове. Защо в Пловдив се кандидатира ли? Защото тук най-добре бяха отработени фалшификациите на изборите. Виж местни избори 2011 г.
И понеже те ще бъдат на Античния театър полицията ще им огради целия Стар град.  За да не ги застигнат яйцата и доматите подхвърляни им от благодарните пловдивчани. Тъй като  в Пловдив го чака много неприятна изненада, отсега да поздравим Б.Б. със следващото пророческо видеоклипче по-долу...





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves