Важни писания

петък, 10 декември 2021 г.

Как умират заведенията...

 

Съдържателите на заведения в София са много интересни хора. През октомври 2020 г. ние от Национален Сбор за Съпротива "Свети Георги Победоносец" всяка вечер от 16:30 до 19:00 часа обсаждахме главния вход на Министерството на здравеувреждането, раздавахме листовки против ПЛАНдемията на минувачите, и на излизащите от министерството чиновници, и причаквахме министъра Ангелов, по-известен като "ботокса", да му връчим оставката. Веднъж го бяхме блокирали за 4 часа вътре и той не смееше да излезе, докате не се махнем от входа. А ние си тръгнахме, защото свършихме листовките и той чак тогава се осмели да излезе. Впрочем, същия този ден на преговори при министъра беше Ричард Алибегов с няколко души от СЗБ и БАЗ и като излизаха ни изгледаха презрително, защото си мислеха, че са се "договорили". Ние му отвърнахме със същото, защото отлично го знаем какво представлява и за кого и как работи.
Понеже винаги събирахме малко хора, а знаехме, че предстои затваряне, решихме да обиколим "Витошка" да говорим с магазинерите и ресторантьорите да се присъединят към нашия протест и заедно да се преборим с психопатите в министерството.
Отпечатахме специални листовки за тях, в които ги предупредихме, че им предстои затваряне и няма никаква пандемия, а ПЛАНдемия, и една от целите на управляващите изроди е да разорят малкия и семеен бизнес, и ги призовавахме към съпротива за да запазят хляба си. И една вечер след като безуспешно бяхме дебнали министъра, тръгнахме на обиколка по "Витошка". Влязохме във всяко едно заведение и магазин, казахме на продавачите / управителите / собствениците какво ги чака, раздадохме стотици листовки, включително и на самодоволните клиенти на заведенията и магазините и ги призовахме да се включат в съпротивата. На 95% от местата срещнахме подигравки и осмиване, (един управител на ресторант чистосърдечно се разсмя с думите "Кой, мен ли ще затворят, знаете ли кой съм?"), на повечето места пренебрежение и бързане да се отърват от нас натрапниците, някъде фалшива любезност с която приеха листовките, а в момента в който си тръгвахме ги хвърляха в кошчетата за боклук без да ги прочетат, някъде направо ни изгониха и само на две-три места ни посрещнаха радушно и проведохме нормален разговор. Разбира се никой не се присъедини към нас. Продължавахме да обсаждаме министерството всяка вечер и да се борим и за правата на онези, които ни отблъскваха. А заведенията скоро ги затвориха, както и ние им казвахме. 
Втори път направихме обиколка преди един от поредните ни протести с шествие от НДК през "Витошка" до Министерството на здравеувреждането. Но този път обиколихме почти цялата "Граф Игнатиев", където се срещнахме  с още от същото, както на "Витошка". Разбира се на другия ден отново никой от търговците и съдържателите не се присъедини към шествието ни. Тогава моите съратници ми се разсърдиха на мен и ми казаха, че ресторантьорите и търговците вече не заслужават да хабим листовки, пари, време и нерви да се занимаваме с тях.
Но вече през 2021 г. при поредното затваряне на заведенията се появи светлинка в тунела. Самите асоциации БАЗ и СЗБ начело с "прочутия" Алибегов се възпротивиха на "мерките" и организираха протест на 27 януари. Даже Алибегов каза, че няма да се подчинят на затварянето и ще работят, нещо за което ги призовавахме от октомври 2020 г. Затова решихме още един път да ги обходим с диплянки, призоваващи за неподчинение и даващи им правни съвети как да се защитят от репресии от страна на РЗИ, БАБХ и полицията. Обиколихме над 80 заведения в центъра на София, даващи признаци на живот, защото други около тридесетина бяха окончателно затворени, помещенията им се даваха под наем и явно бяха фалирали междувременно. Картинката беше наистина тъжна. Този път на много места ни посрещнаха радушно и даже искаха да ни черпят, но ние отказахме, защото нямахме време да обиколим всички. Обаче на няколко места ни посрещнаха враждебно с думите: "Нищо не правите за нас, за какво ви плащаме членски внос в тези асоциации?", явно ни взеха за хора на Алибегов от сдруженията му. После се изяснихме, че сме други и просто ги подкрепяме и станаха любезни. Както и да е, бяхме обнадеждени, че този път масово ще отворят заведенията и няма да се подчинят на затварянето. Но разбира се, прословутият Алибегов се появи внезапно по телевизията преди решителния ден на неподчинението, и каза, че няма да отворят, защото било опасно и адвокатите им не ги съветвали да го правят. Дойде заветния повнеделник, те не отвориха разбира се, но ние решихме да им дадем още един шанс. Още две обиколки с листовки направихме и ги призовахме съдържателите на заведения да плюят на Алибегов, който ги предаде или продаде, и да направят сами гражданското неподчинение. Навсякъде срещнахме страх и примиреност. 
Една единствена жена, върнала се от Щатите и направила малко ресторантче в забутан край на София, която не беше и чувала за нас, сама реши да остане отворена при поредното затваряне и го обяви публично в мрежата. Казва се Росица Коцева, а заведението й е "Брик кафе". Разбира се веднага отидохме в ресторанта й като клиенти и повикахме там всички наши съратници от сродни организации и три дена ядохме, пихме и се веселихме, като си плащахме и оставяхме бакшиши. Тук е описано подробно и с видео станалото в тези славни дни. За наша изненада първия ден в ресторанта цъфна и Ричард Алибегов. Надявахме се, че идва да я подкрепи, та той самият преди дни се канеше да отвори ресторанта си напук на мерките. За наша изненада, когато телевизиите му поискаха интервю по темата, той страхливо излезе да го даде навън пред вратата на ресторанта, за да не го снимат вътре, сакън някой да не си помисли, че подкрепя акцията. Оказа се, че дошъл да притиска Росица да затвори ресторанта си и да се подчини на мерките. Учудвам се докога такъв безполезен за бранша човек, ще им бъде водач на сдруженията на ресторантьорите, впрочем те наскоро си го преизбраха, да им е честит! Та, накратко, три дни репресивните органи оставиха на мира бунтовното ресторантче, но когато клиентите намаляха на четвъртия ден се изсипаха от СРЗИ и полицията да й пишат актове. На другия ден нашата група атакува заедно със съдържателката СРЗИ, нахлухме със сила вътре и се разправяхме с инспекторките и юристката. Подробностите тук. Та една единствена жена в България, прояви мъжеството, липсващо на всички мъже съдържатели на заведения.
Когато падна обаче ГЕРБ от власт, Алибегов се активизира и дори на 8 септември 2021 г. направи голям протест пред Народното събрание, а по-късно организира и протести и блокади на кръстовища в още 14 града в страната. Даже на микрофона ораторите заплашваха президента да внимава, че идват избори и те няма да гласуват за него! За нас е ясно, че той и цялото ръководство на СЗБ и БАЗ играят за ГЕРБ. Даже наш съратник наскоро го засече да влиза, (за кой ли път), в централата на ГЕРБ, с кого се вижда там и за какво си говорят, можете да се досетите. Впрочем и разпопения псевдоархимандрит Дионисий - "големия борец срещу ГЕРБ" го видяха да влиза там, ако не знаете, той пък е участник в тамплиерски сборища, но това е друга тема.   

А самият Алибегов в няколко интервюта напоително обясняваше, че те били ЗА "зелените сертификати", но не се били "договорили така," министерството ги излъгало. "Според договорките" им, трябвало първо да има насилствено инжектиране на всички, включително държавните служители, полицаите, учителите и здравните работници и тогава да се въвеждали зелените тескерета, че да имали клиенти заведенията. А по официални данни от началото на ПЛАНдемията 3300 заведения са затворили завинаги...


И накрая един последен щрих от психопортрета на българския съдържател на заведение, даже и да не е Алибегов. Имахме едно любимо малко кафене "Червено и черно" в Търговския дом срещу Съдебната палата. Отидохме група приятели там да пием по едно кафе преди няколко дни. Седнахме не вътре в помещението, а отвън в безистена, който е открита площ. Кафенето беше празно и вътре и вън, нямаше нито един клиент! Дойде собственикът, който отлично ни познава и ни поиска зелени сертификати! Първо поспорихме и му обяснихме законите и Конституцията, след това му показахме нашите зелени сертификати "Свобода или смърт".

Нищо не го трогна и ни каза да напуснем. Станахме и му казахме, че така ще фалира. Той ни отговори, че това си е негова работа....
Е, в безистена има кафе-автомат, взехме си кафетата оттам и ги изпихме на крак, изправени демонстративно до една от празните му маси. За нас кафе винаги ще има, дори и когато него вече го няма там...

"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел




"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5


ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА!
ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
СВОБОДА ЗА НАРОДА!
ЗА БЪЛГАРИЯ!



Присъедини се към воините на светлината! Свържете с нас:
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves