Важни писания

четвъртък, 9 декември 2021 г.

Как да обжалвате актове и наказателни постановления

Тъй като напоследък зачестиха случаите на полицейски терор и административен произвол на РЗИ-тата и службите на БАБХ и доста хора са получили актове или наказателни постановления за неносене на маски или липса на дискриминационните и противоконституционни "зелени сертификати", тук даваме два типови документа - възражение и обжалване съответно на акт или наказателно постановление.

Не се плашете, ако ви напишат акт полицаите, той обезателно ще падне още в СДВР или ОД на МВР, ако възразите по него веднага (в 3 дневен срок от връчването) и дори няма да ви издадат Наказателно постановление с глоба.

Ако все пак ви издадат такова (или пък не сте обжалвали акта в срок и получите постановлението с глобата), пак не е страшно, ще обжалвате вече самото наказателно постановление в съответния Районен съд.

Когато ви напишат акта полицаите ви предлагат да пишете в него вашите възражения или обяснения. Но в образеца са твърде малко редовете, затова там просто напишете: "Не съм съгласен с акта и ще възразя по него в тридневен срок!", след това си вземете вашето копие от акта, но гледайте да е четливо, че ги пишат под индиго и често пъти не се вижда нищо. В такъв случай си снимайте оригинала на акта с телефона, за да имате данните по които ще възразите. Полицаите, поне в София са любезни и сами предлагат това, защото не им дават индиго от службата и те си го купуват със свои собствени пари. Затова често копията на актовете им са нечетливи. (Пропускаме интересния въпрос къде отиват над един милиард лева пари на данъкоплатците давани ежегодно като бюджет на МВР?)

Като сте си взели четливо копие на акта, на другия ден вземате и копирате от блога долния документ Възражение или го изтегляте готов в docx формат за Word оттук. Пишете си личните данни в шапката на документа и надолу преписвате от акта данните на местата с оставените многоточия - къде, кой ви е написал акта, кой номер е акта и от коя дата и по коя заповед на министъра на здравеопазването е и т.н., като внимавате да не сбъркате. След това отивате и подавате в СДВР за София (или в съответното ОД на МВР, ако сте в друг град), Възражението, което трябва да отпечатате и подпишете собственоръчно. Непременно изисквате да ви дадат входящ номер. Ако нещо ви мотаят или отказват, можете да го изпратите по пощата с обратна разписка и тогава няма къде да мърдат. (Рядко, но се случва) След това полицията няма друг вариант, освен да прекрати административно-наказателното производство и всичко свършва. Обаче, ако сте пропуснали срока за обжалване или директорът на полицията е нагъл и арогантен и все пак ви издаде наказателно постановлание с глоба, тогава ще го обжалвате в съответния Районен съд. Прескочете Възражението и вижте следващия документ Жалба до съда по-долу.


=================================================================== 

До

Директора на СДВР (или ОД на МВР, ако е в друг град)

Град София ( град .............)

 

 

ВЪЗРАЖЕНИЕ

Срещу акт за установяване на административно нарушение

От ……………………………………………………………………………………………

с ЕГН ……………………………………..

Адрес:…………………………………………………………………………………

Телефон …………………………………………… 

ел. поща……………………………..

 

 

Уважаеми Господин Директор,

В законоустановения срок възразявам срещу съставения ми акт за административно нарушение с № …………………./………………………… г. от Вашия служител ………………………………………………………………. при СДВР на МВР по член 209а от Закона за здравето за влизане в …………………………. без маска и зелен сертификат по Заповед № …………………../………………….2022 г. на Министъра на здравеопазването.

Възразявам срещу така съставения ми АУАН като незаконосъобразен, тъй като е постановен в явно нарушение на основни граждански и човешки права, с цел дискриминация на основа здравен статус, лични убеждения, лична неприкосновеност и признак „притежаване или не на даден сертификат“, като по-специално грубо нарушават чл. 6 от Конституцията и чл. 4 от ЗЗД, както и редица други международни конвенции, текстове на Конституцията и закони. Считаме, че заповедта и мерките, на които се основава издаването на АУАН са противоконституционни и противозаконни, установяват дискриминация в нарушение на Закона за защита от дискриминация, и като такива са нищожни и не произвеждат правно действие. 

Съставеният ми акт е неправилен, незаконен и противоконституционен. Мотивите ми за това са следните:

1. Съгласно чл. 3 ал. 1 от ЗАНН за всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му, а заповедите на министъра не са нормативни актове съгласно Закона за здравето, който ги прогласява за общи административни актове в чл. 63 ал. 11.

2. Съгласно чл. 63 ал. 9 от Закона за здравето, маските трябва да се осигуряват от държавата и общината, а такива не са ми предоставени никога и никъде, включително в МОЛА, където ми беше съставен актът.

3. Съгласно чл. 29 ал. 2 от Конституцията никой няма право да ми налага насила медицински мерки и експерименти без мое доброволно писмено съгласие, а такова не съм давал и няма да дам, нито за носене на маски, нито за извършване на ПСР или антигенни тестове, нито за ваксинации.  Следователно и така нареченият „зелен сертификат“ е противоконституционен и дискриминационен.

4. Според чл. 30 ал. 1 от Конституцията имам право на лична свобода и неприкосновеност която горецитираната заповед на МЗ грубо нарушава с изискването за носене на маски или представяне на „зелени сертификати“.

5. Съгласно чл. 32 ал. 1 от КРБ личният ми живот е неприкосновен. Имам право на защита срещу незаконна намеса в личния си живот и срещу посегателство върху моята чест и достойнство, а изискването за носене на маска представлява за мен грубо унижение, насилие и въвеждане на робски модел на поведение. Напомням, че робите в САЩ са били принуждавани да носят маски преди 1865 г.

6. Конституцията е върховен закон и съгласно нейния чл. 5 ал. 1 и ал 2, разпоредбите й имат непосредствено действие и никакви закони, други нормативи или поднормативни актове не могат да й противоречат.

7. Изискването за носене на маски е в грубо противоречие с чл. 1, 2 и 5 от КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината - ратифицирана от 39-то Народно Събрание на 26.02.2003 г. и съгласно чл. 5 ал. от Конституцията е част от вътрешното право на страната и има предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.

8. Маските не защитават от никакви вируси, особено от несъществуващи. Дори да съществуваше коронавирус SARS-COV-2, по официални данни размерите му са между 200 и 1000 пъти по-малки от пролуките в маските и той свободно би ги преминавал. Следователно няма медицински причини да бъде налагано носенето им, а целите за това са други, както съм указал по-горе в т. 5.

Въз основа на гореизложеното настоявам да отмените съставеният ми акт за административно нарушение и да прекратите административно-наказателното производство, в противен случай ще потърся правата си по съдебен ред.

Дата ……….2021 г.

Град София

 

С уважение:


======================================================================

В момента в който получите  наказателно постановление с глоба, веднага вземате тази Жалба долу (образецът можете да изтеглите в  docx формат и оттук) и попълвате в нея данните от Наказателното постановление:

======================================================================

Чрез СДВР - София (или ОД на МВР град...........)
До Софийски Районен съд (или до Районен съд град………………)



Ж А Л Б А

от .............................................................................................. ЕГН:.....................................
Адрес :..……...........................................................................................................................
Телефон: ............................................. ел.поща: .................................................................

ПРОТИВ: Наказателно постановление Nо. …….….. от дата ……..…….…………….,
наложено ми от ……………………………………………………………………………


Уважаеми Районни съдии,
Не съм доволен и обжалвам в срок Наказателно постановление № ............ от дата ............ на Директора на ОД на МВР – град ........... с което ми е наложено административно наказание глоба в размер на ...............лева за нарушение на Заповед .................................. на Министъра на здравеопазването.
Считам, че то е незаконосъобразно и противоконституционно, противоречащо на материалния и процесуалния закон поради следните аргументи:
1. Заповедта на министъра въвеждаща въпросното задължение е нищожна, доколкото би представлявала нормативен акт по силата на чл. 75 от АПК и като такъв е следвало да бъде публикувана в „Държавен вестник“ по силата на чл. 5 ал. 5 от Конституцията във връзка с чл. 37 ал. 1 от ЗНА. Това не е направено и съответно процесната заповед е нищожна и не поражда права и задължения. По този казус има вече решение № 20257699 от 21.11.2020 в град София на Софийски Районен Съд на съдия Николай Урумов, потвърдено с Решение № 3093 от 13.05.2021 г. на Административен Съд – София Град – XII Касационен състав на съдия Антоанета Аргирова.
2. Ако приемем, че заповедта не е нормативен, а общоадминистративен акт съгласно чл. 63 ал. 11 от ЗЗ, то тя противоречи на ЗАНН, тъй като съгласно чл. 3 ал. 1 от ЗАНН за всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му, а заповедите на министъра явно не са нормативни актове съгласно горецитираната 1 т.  и като норматив от по-нисш порядък не може да се приложи съгласно чл. 5 ал. 1 и ал. 2 на АПК.
3. Нормата на чл. 63, ал. 9 от Закона за здравето определя, че: „Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.“ Предвид обстоятелството, че мярката за задължително носене на маска въвежда задължение, за ползване на определено специализирано предпазно средство, което има имуществена стойност, следва същото да бъде осигурено безплатно от държавните и общинските органи, като финансирането се осигури от бюджета. Неизпълнението на законовото задължение, по обезпечаване на наложените мерки, се явява самостоятелно основание за отмяна на процесната заповед при последващия съдебен контрол, тъй като самата заповед не е изпълнила изискванията на материалния закон. Принудителните мерки са инструмент за обезпечаване на законосъобразното осъществяване на определени правоотношения. Те са форма на държавна принуда – репресивни мерки, водещи до ограничаване на права или вменяване на задължения. С тях се налагат неблагоприятни последици на гражданите, с цел постигане на определен правен резултат. Законово регламентираната цел, която се преследва с прилагането на мярката е ограничаване на разпространението на заразна болест, но все пак само ако държавата и общините са осигурили условия за това. Тоест, наложената ограничителна мярка е несъответна на целта на закона.
4. Задължителното носене на маска влиза в пряка колизия с действащ български закон – ЗАКОНА за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Чл. 2, ал.1, недвусмислено и ясно сочи: На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
5. Съгласно чл. 29 ал. 2 от Конституцията никой няма право да ми налага насила медицински мерки и експерименти без мое доброволно писмено съгласие, а такова не съм давал и няма да дам, нито за носене на маски, нито за извършване на ПСР или антигенни тестове, нито за ваксинации.  
6. Според чл. 30 ал. 1 от Конституцията имам право на лична свобода и неприкосновеност която горецитираната заповед на МЗ грубо нарушава с изискването за носене на маски.
7. Съгласно чл. 32 ал. 1 от КРБ личният ми живот е неприкосновен. Имам право на защита срещу незаконна намеса в личния си живот и срещу посегателство върху моята чест и достойнство, а изискването за носене на маска представлява за мен грубо унижение, насилие и въвеждане на робски модел на поведение. Напомням, че робите в САЩ са били принуждавани да носят маски преди 1865 г. 
8. Конституцията е върховен закон и съгласно нейния чл. 5 ал. 1 и ал 2, разпоредбите й имат непосредствено действие и никакви закони, други нормативи или поднормативни актове не могат да й противоречат.
Моля да вземете предвид изложените от мен аргументи и да отмените наложеното ми наказателно постановление.

Дата: …………..г.
гр. …………… /
С уважение: ...............................

Образецът можете да изтеглите в  docx формат оттук. Преработете го, допишете изискуемите данни от съставеното ви наказателно постановление, подпишете го и го подайте незабавно в СДВР или ОД на МВР, които са длъжни да комплектоват преписката и да я пратят в съда, който вече ще образува дело. 
Ако нещо не ви дават входящ номер или ви размотават в МВР, можете да подадете Жалбата и пряко в съда, който ще изиска служебно документите от полицията и пак ще образува дело.
Битката е жестока, но на наша страна са международните конвенции, Конституцията, законите, морала и истината. Важното е да бъдете смели и да не се страхувате от репресивните органи. 

НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ!

"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел




"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5


ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА!
ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
СВОБОДА ЗА НАРОДА!
ЗА БЪЛГАРИЯ!



Присъедини се към воините на светлината! Свържете с нас:
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves