Важни писания

петък, 21 октомври 2022 г.

Побойник, хулиган и пияница оглави Народното Събрание

Избирането на Вежди Рашидов за председател на Народното Събрание е скандално неуважение на българската история, държавност и национално достойнство. Той сяда в стола в който са седяли такива велики държавници и политици - национални герои, като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Димитър Петков и много други, дали дори и животите си за независимостта и изграждането на мощна и модерна България.

За проблемите с чашката на Вежди Рашидов, няма нужда да се напомня, това е обект на много шаржове, карикатури и вицове в сегашната история на страната. Ако за човек на изкуството, това може да мине като проява на нормална ексцентричност и едва ли не норма, защото хиляди творци в света, през всички времена и епохи са били любители на чашката, че и с много по-големи пороци, то за политик и държавник е просто недопустимо. 

Макар, че пияницата Жан Клод Юнкер проби и тази неписана норма в политиката навремето. Както и Борис Елцин, който дори се напи в самолета си и пропусна официално посещение в Ирландия навремето, като остави премиерът Албърт Рейнолдс да си тръгне от летище Шанън, без да се види с госта си. Но той все пак е руснак, алкохолизмът там си е манталитет и географска особеност.

Да беше само това, но в случая си имаме председател на Народното Събрание освен пияница, но и простак, побойник и хулиган. Да си припомним далечната 2001 г., когато той беше общински съветник и заедно с колегата си от СДС Емил Додов направиха скандал с полицая от охранителна полиция, пазещ сградата на Община София в която те отиваха на заседание на Общинския съвет.  

"На 29 ноември м.г. общинските съветници Вежди Рашидов и Емил Додов се нахвърлиха върху старши сержант Павлов пред сградата на Столична община. Скандалът избухна заради колата на Рашидов, паркирана на място, запазено за перуанския посланик. Вследствие на разпрата полицаят бе със счупен нос, а Додов - с цепнато чело. Инцидентът бе заснет от екип на телевизия "Евроком" и запечатан от охранителната камера на сградата на общината."

Полицаят Венцислав Павлов вежливо моли общинския съветник Рашидов да премести джипа си, защото на това място ще дойде колата на посланика, Вежди му казва да се разкара, защото ще го пребие. После го блъска, в това време другият съветник Додов хваща ръцете на полицая, за да може смелчагата Рашидов безнаказано да го бие, накрая и Додов му удря една глава и счупва носа на младия полицейски сержант. Случката е потвърдена и от свидетели и от записите на камерите. 

Двамата общински съветници са арестувани, и подведени под отговорност по два члена на Наказателния кодекс и трябва да лежат в затвора, но Вежди е оправдан от прокурор Русинова от Софийска районна прокуратура и се измъква сух от водата с нечия височайша подкрепа. Междувременно той навършва 50 години и по този повод е награден с орден “Стара планина” от президента Георги Първанов. 

Жалкото е и, че разни видни "интелектуалци" застават на негова страна - на страната на хулигана и побойника, посегнал на представител на властта, който пази реда и закона.

Има твърдения, че полицаят е натиснат от ръководството на МВР, да не си търси докрай правата и да кротува. По това време главен секретар на МВР е вездесъщият Бойко Борисов - приятел и досега с Вежди Рашидов.

Да си припомним, че Вежди беше и мултак и приятел с Илия Павлов и даже се гордееше с това. По време на хиперинфлацията в края на 1996 г. Рашидов празнува рождения си ден в столичен ресторант в компанията на  президента Жельо Желев, лидерът на ДПС Ахмед Доган, покойният президент на Българския футболен съюз Иван Славков, телевизионният водещ Слави Трифонов и много други. А покойният сега бос на групировката “Мултигруп” Илия Павлов, тогава му връчва пожизнена почетна титла “за особени заслуги към корпорация “Мултигруп” - “главен мултак на Република България”.

По време на умишления фалит и разграбване на КТБ, Рашидов замалко да загуби близо 2,5 млн. лв., свои пари в банката. Обаче той сключва цесия, чрез която спасява спестяванията си. Сделката е незаконна, но е определена като законна, от тогавашния финансов министър Владислав Горанов - друг един герой на сивия и тъмния сектор в политиката и финансите. Тогава Вежди се прояви и като майстор на "изящното слово". Ето какво каза тогава той за Делян Пеевски и Ахмед Доган, без да закриваме думите със звездички: 

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха“, казва Рашидов. "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му еба путката майна... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, възмущава се още Рашидов. "Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор – бел. ред.), нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. "Сега" – бел.ред.) не му пука, защото вестникът му е бутиков. Аз не съм против вас (репортертите - бел.ред.), но срещу 1000 лева кремирате майките си. Не може да кремирате най-милото си – морала си. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви еба циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“ 

Иначе по същество прав си беше Рашидов, макар и малко грубичко казано.  

Да не пропуснем и последното му засега, "геройство" от май 2021 г., Заглавията са красноречиви: 

"СТРАШНО Е: Вежди Рашидов КАТАСТРОФИРА мъртво пиян, бере душа в „Пирогов” със счупен череп (СНИМКА)"

Преобърнатата странично кола е на сегашния председател на Народното Събрание. Разбира се, той пак се измъкна сух от водата, кръвната му проба показа "липса на алкохол", а прокуратурата се разсея, че е профучал на червено. Случаят отново беше потулен.

Е, сега на новия му пост, ще очакваме нови изпълнения, бъдещето е пред нас.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves