Важни писания

четвъртък, 28 януари 2016 г.

"На страха, очите са големи"

"Над цяла България, небето е безоблачно." 


На 17 юли 1936 г., в испанските военни гарнизони в африканските й територии, посветени офицери са заседнали пред радиоапаратите в очакване на прогнозата за времето. Когато чуват "Над цяла Испания, небето е безоблачно", вземат оръжията, арестуват верните на правителството командири и обявяват бунт. На следващия ден пристига със самолет генерал Франко и поема командването. Военното въстание е успешно, скоро той прехвърля армията си в Испания. Тригодишната гражданска война започва. На 1 април 1939 г. той побеждава и управлява страната еднолично до 1975 г., точно #36 години. Това беше през #1936 г., а сега е #2016 г. изминаха точно #80 години.
"Преди дни медийният съветник на премиера Севделина Арнаудова съобщи пред БНТ, че има заговор за сваляне на правителството във връзка с готвения днес национален протест пред парламента, в който щели да се включат и футболни агитки. Организаторите се надявали да се повтори ситуацията от февруари 2013 г., когато първият кабинет на Бойко Борисов подаде оставка заради ескалацията на протестите срещу високите цени на тока." пише в статията на вестник "Сега": "МВР очаква провокации на протеста пред НС днес"
Ще бъде интересно. Времето е хубаво, почти пролетно, очертава се "гореща политическа зима". Едно такова тихо и спокойно, като затишие пред буря. А някъде цъка бомба. Например Румяна Ченалова беше споменала, че ще направи страхотни разкрития, като мине делото на Цветан Цветанов. Да й напомним, че делото мина. Даже Цветанов се появи гордо и демонстративно: "Появи се самият Цветан Цветанов, току-що оправдан заради несъстоятелност и подмяна на прокурорските обвинения (видно от мотивите на съдебния акт), от двете му страни лични партийни дами (едната оглавяваше парламентарната комисия за КТБ, която произведе пародията на доклад - Десислава Атанасова) и председателят на комисията за измененията на конституцията (който прегази правила и процедури, за да подсигури предварително осакатяването на промените - Димитър Лазаров). Свръхсериозни изражения на лицата. Цветанов чете с апломб, съответстващ на тържествения миг - предстои да се произведе събитие, което да стане първа новина на централните емисии вечерта, а и на следващия ден. Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата."  Така, че Ченалова да побърза. 

"Дойде му времето" - #бомбата трябва да се #взриви. #Протестите започнаха днес - Варна, Калофер, следобед и в София. #Заговорът е в ход, #демонстрациите се подготвят, #бунтът назрява, #въстанието предстои, ще прерастне във #въоръжен #метеж, чрез който ще се направи #преврат, срещу #правителството на #ГЕРБ и лично срещу #премиера #Бойко #Борисов...

Защо има толкова хаштагове пред ключовите думи? За улеснение на МВР. Ето защо: „При нас е постъпила информация за подготвяни провокации по време на така наречения национален протест, като една част от информацията е потвърдена и от такива комуникации, които се виждат в социалните мрежи. Имаме и постъпили данни за офертиране на членове на футболни агитки, принадлежащи към различни спортни клубове. Имаме информация, както за привърженици на столични клубове, така и за привърженици на клубове, които са в страната. Ние проверяваме абсолютно всички сигнали и следим възможността за ескалиране на напрежението”, обясни пред БНР директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски."

Просто ги улеснявам. #Заговорът е наличен, #подготовката е в #ход, #реализацията предстои...
И един мармот завива шоколада в станиол...
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves