Важни писания

петък, 6 май 2022 г.

Българската Православна Църква е срещу войната

Патриарх Неофит
За втори път в последните две години Българската Православна Църква постъпва правилно. 

Първият път, съвсем неочаквано, когато отказа на министър-председателя про100то Киро да пропагандира отровните, убийствени инжекции срещу несъществуващия вирус. Макар, че отделни архиереи, като епископ Тихон например, се поддадоха на сатаната и предадоха Спасителя и Учението Му, като направиха пропаганда на "ваксините", като цяло в крайна сметка Светия синод отказа: "От своя страна Петков се опита да нареди на патриарха и висшите духовници да излязат с общ призив към българските граждани да се ваксинират. Владиците обаче отказаха да се подчинят и заявиха, че те вече са отправили подобен призив преди година и вярват в свободната воля на всеки православен християнин"Колебливо и слабовато казано, но все пак по-добре от нищо. 

А и в пъти по-достойно от други едни лъжехристияни - типични слуги на сатаната, като Вселенския патриарх Вартоломей например: "Вселенският патриарх Вартоломей призова хората да се имунизират срещу COVID-19 и критикува противниците на ваксините, съобщава "Катимерини". В интервю за гръцка телевизия той определи като "напълно ирационален" страхът на някои хора от ваксините срещу коронавируса и подкрепи тези, които призовават обществото да се имунизира."

Полковник Гундяев, копира патрона си Путин,
като си е осигурил същата дълга маса.

А руската православна църква и водача й - полковникът от КГБ и безсрамен далавераджия, легендиран от службите като Всеруски патриарх - Кирил Гундяев направиха още по-отвратително деяние: уската православна църква остро осъди отказващите да се ваксинират срещу COVID-19 и ги нарече грешници, които трябва да изкупуват греха до края на живота си, съобщи "Ройтерс"Църквата призова всички свои богомолци да се ваксинират. 

Ето от кого е копирал руският псевдопатриарх

В Русия имаше данни за поне 37 съдебни дела срещу хора отказващи отровните инжекции или водещи пропаганда срещу инжектирането, а един монах - отец Сергий, наскоро го вкараха и в затвора за 3 години и половина, заради проповед срещу "ваксините".

Новомъченикът отец Сергий

Той беше отлъчен и от църквата, защото направо обвини патриарх Кирил в предателство на вярата и служение на дявола, тъй като се е съгласил, с изискването на правителството храмовете да затворят вратите си за посетителите по време на ПЛАНдемията

На фона на това вероотстъпничество, поведението на нашия Свети Синод е направо геройство. А да напомним, че в разгара на ковид истерията през 2020 г. Българската Православна Църква единствена в Европа (ако не броим и грузинската църква) се пребори да не бъдат затваряни храмовете по Великден и миряните свободно честваха празника.

"Лицата" на Руската Православна Църква

Но днес Българската Православна Църква в лицето на патриарх Неофит и митрополит Николай, още един път доказаха верността си в Христовото учение:

"Когато виждаме как един православен народ воюва против друг православен народ - в неоправдано и ненужно кръвопролитие, посявайки семената на една дълговечна вражда и разделение между братя по вяра и род. В тези скръбни дни и месеци, когато Православната ни църква постоянно отправя своите молитви за мир и за прекратяване не само на войната в Украйна, но и на всеки въоръжен конфликт по света, отново си припомняме основата на християнската ни вяра, която повелява да бъдем миротворци, но и да не се примиряваме със злото. И отново се молим на Всемилостивия Бог да упокои и приеме в Своето Небесно царство жертвите на тази война и да вразуми онези, в чиято власт е тя да бъде спряна. Днес, когато се освещават бойните знамена на Българската армия, се молим тя да бъде винаги закрилник на своя народ, армия, която е гарант за съхраняването на живота, честта и достойнството на всеки човек. Само тогава ще се радва и на Божието благословение и благоволение, когато се обучава и съществува, за да пази мира и да съхранява божествения дар на живота." каза патриархът в обръщението си по повод денят на храбростта и българската армия - празникът на Свети Георги Победоносец.

А митрополит Николай в Пловдив беше още по-категоричен: "За голямо съжаление злото в този живот се умножи, а с него и бедствията в света. Виждате стихии в домовете и душите ни. Това са болести, страх, смърт. Най-страшното бедствие е войната. И още по-страшно е, че Русия нападна Украйна. Това човек не може да си го представи - война между два православни народа. Това е богопротивно", отсече владиката. И попита на чия страна би застанал Христос. "На страната на нападнатия, уверявам ви. Ние знаем Божията заповед "Не убивай!", напомни дядо Николай. Според него оня, който подкрепя войната, извършва грях пред Бога.

Сега вижте разликата между тях и руския с извинение "патриарх" Кирил и въобще руската православна църква под негово ръководство. 

Обръщение на Брянската митрополия: "Ти руски войне - твой дълг е защита на Отечеството от украинските националисти. Твоята задача е да изтриеш украинската нация от лицето на земята." 

Йерей Михаил Агешин е подписал този сатанински пасквил от името на отдела на Брянската епархия по взаимодействието с въоръжените сили и правоохранителните органи. За такива изроди - слуги на сатаната и на Путин просто няма нужда от коментар.

А ето и главата на тази престъпна сатанинска организация наричана Руска Православна Църква какви ги говори:

Ще го преведа на български за неразбиращите: "Ние изобщо не искаме да воюваме. Русия никога и никого не е нападала. Това е удивително, когато велика и могъща страна, никога и никого не е нападала. Тя само защитаваше своите граници. Дай Бог и до края на вековете, нашата страна да бъде такава, силна и могъща и едновременно с това да е любима на Бог."
Да напомня само, че Русия нападна подло и в гръб България три пъти през вековете - в 968, 1916 и 1944 г. като двете й нападения унищожиха Първото и Третото Български Царства. В по-ново време СССР нападна вероломно малката и беззащитна Финландия през 1939 - 1940 г., нахлу в Полша заедно със съюзника си Хитлеристка Германия през 1939 г., като заедно ликвидираха полската държава и си разделиха наполовина земите й, после окупира Литва, Латвия и Естония в 1940 г.  В 1944 - 45 година СССР окупира и пороби за 45 години България, Румъния, Унгария, Чехословакия, Полша, Източна Германия и Монголия, а в 1979 г., окупира и Афганистан. В по-ново време путинистка Русия нахлуваше в Абхазия, Дагестан, Чечня, Грузия, Украйна, окупира и досега Транснистрия в Молдова, воюва в Сирия, намеси се в Централно Африканската Република и Либия и т.н.
На тази карта са дадени нападенията и окупациите й в съседните страни и жертвите причинени от това. Толкова за патриаршеското сквернословие "Ние изобщо не искаме да воюваме. Русия никога и никого не е нападала. Това е удивително, когато велика и могъща страна, никога и никого не е нападала. " Гундяев ще гори в ада за тази наглост.
Ами какъвто е руският православен клир, такива са и миряните там. Вижте какво пише този морален и физически изрод в социалните мрежи.
На снимката 10 годишното украинче Савелий стои на гроба на баща си загинал при отбраната на Ирпен. Коментарът на руския изрод Алексей Виталиевич Золотов по повод момченцето гласи: "Това копеле ще порасне и ще отмъщава. Защо ги оставяте живи? Малко ли ви бяха децата на тези нехора в Одеса? Те трябва да бъдат унищожени! Всички! "Блажен който вземе младенците твои и ги разбие в камъка..." 
Естествено, че с такива "православни" архиереи - се възпитават и такива "милосърдни" миряни.
Да напомня и скандалът, който руският "патриарх" предизвика по време на посещението си в България преди няколко години: "На 5 март, в края на вечерната информационна емисия по Първи канал, бе съобщена „новината“ как патриарх Кирил „се скарал“ на българския президент, а българите и прочее неблагодарните, по думите на водещия К. Леонтиев, славяни бяха наречени простаци, предаващи Русия в полза на Европа." После се чудим защо посланик Митрофанова се държи по същия просташки начин в България, където си мисли, че е назначена за генерал-губернатор на Задунайская губерния. Ами това си е типичната руска арогантност, безпардонност и наглост проявявана "от векове за векове". Нали и самият Путин каза, че "славянската" писменост била създадена в македонските земи: "Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а грамотността дойде при нас от македонската земя". Даже руското посолство в Скопие поръча, плати и разпространи  нагъл македонски филм, за създаването на "македонската азбука от македонеца Климент Охридски". Напомням тези факти за путинофилите у нас.

Фразата "Христос е за мир" в Русия е забранена. Мъжът на снимката горе с такъв плакат е бил арестуван от полицията в Москва, защото излязъл на самотен протест срещу войната в Украйна. Впрочем руската полиция арестува и деца поднесли с майките си цветя в знак на извинение за войната пред украинското посолство в Москва.

Тези деца на по пет-шест годинки, бяха в полицейски арест два дни, разделени от майките си в отделни килии.

Да напомня думите на апостол Павел в посланието до римляните:

"10. както е писано: "няма нито един праведен,
11. няма кой да разбира; няма кой да търси Бога,
12. всички се отклониха от пътя, вкупом станаха негодни; няма кой да прави добро, няма нито един".
13. "Гърлото им - отворен гроб; с езиците си лъстят; под устните им - аспидина отрова;
14. устата им пълни с клетва и горчилка.
15. Нозете им бързи за проливане кръв;
16. пустош и неволя по техните пътища;
17. те не познаха пътя на мира.
18. Страх Божий няма пред очите им".
Това важи и за руската, и за Цариградската и за всяка една псевдохристиянска църква ведно с предстоятелите им. Но ние като българи, можем само да се гордеем с нашите църковни водачи. Обаче следва и да се срамуваме от изчадията адови - българските путинистки отрепки, развяващи такива плакати и руски знамена.

"Миротворческата мисия" на Русия в Украйна
"Миротворческата мисия" на Русия в Украйна
"Миротворческата мисия" на Русия в Украйна
И за такива като тях, мъдрата Библия е казала нещо:
"1. Имало е и лъжепророци между народа, както и между вас ще има лъжеучители, които ще вмъкнат пагубни ереси и, като се отричат от Господа, Който ги е изкупил, ще навлекат върху си скорошна погибел.
2. И мнозина ще последват тяхното разпътство, и поради тях пътят на истината ще бъде похулен.
3. И, подбуждани от користолюбие, ще ви мамят с лъстиви думи; тяхното осъждане отдавна е готово, и тяхната погибел не дреме."
Второ послание на апостол Петър

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!


Ние ще надделеем над сатанинските козни на човекомразците - психопати и ще победим въпреки, че техен баща е дяволът, както е казал Христос: "Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата."  Евангелието на Йоан 8 : 44-45

  


"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел



"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5


ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА!
ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
СВОБОДА ЗА НАРОДА! ЗА БЪЛГАРИЯ!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves