Важни писания

петък, 20 май 2022 г.

Битката за Македония

Сдруженията на "Бежанците от Вардарска и Беломорска Македония и потомци" и "Български щит" изпратиха искане до Президента, Народното събрание, всички парламентарни групи и всички народни представители, искане за обявяване на извършената насилствена македонизация на българското население в Македония за геноцид. Пълният текст можете да изтеглите и като PDF файл оттук.


До Президента на Република България - Румен Радев 

До Народното събрание на Р България

Копие до всички парламентарно представени партии

Копие до всички депутати


ИСКАНЕ

От Инициативен комитет

За обявяване за геноцид на македонизма и насилствената македонизация на българското население в Пиринска Македония


Учредители:

Сдружение „Български щит” и Сдружение на на бежанците от Вардарска и Беломорска Македония, и потомци


Уважаеми. г-н Президент,

Уважаеми народни представители,


В средата на XX век в пределите на цивилизована и отърсваща се от войната Европа, се извърши едно от най-бруталните злодеяние срещу българския народ, останало извън полезрението на световната общественост. Истината за престъпното насилие с подмяната на националност и съзнание на българите в Пиринска Македония трябва да получи възмездие! Македонизмът и македонизацията е необходимо със закон да се обявят за геноцид спрямо българския народ! Насилственото му налагане е престъпление срещу човечеството, без аналог в световната история. Безброй жертви и непоносими страдания са последствията от реализацията на това антинародно деяние. Недопустимо е да утвърждаваме лъжата, чиито последствия са видими и днес. Още по-жестоки са резултатите от налагането на македонизма като държавна доктрина над българите в РСМакедония. Нека не забравяме, че последствие от насилието са бежанците от Варварска и Беломорска Македония в България и те са повече от два и половина милиона заедно с потомците им!

Подмяната на същността ни е гавра и поругание паметта на достойните ни предци, пределно точно доказали народността си, Пословичната ни толерантност не може да бъде насилвана, не може да бъдем съучастници в най-грозната манипулация и фалшификация в човешката история. Когато е налице явна лъжа и подмяна, очевидното изопачаване на истината, трябва да се опровергае.

Македонизмът и македонизацията трябва да бъдат признати за геноцид!

Това е искане подкрепено от целия български народ! Достойнството ни изисква справедливост, почит и защита към паметта на предците ни, които жертваха живота си за целостта на българския народ като българи!

Нашето искане стъпва на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен от XXXVIII  Народно събрание на 26 април 2000 година (обнародван в "Държавен вестник" бр. 37 от 5 май 2000 г.) и с подкрепата на приетата на 25 януари 2006 г. от Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа резолюция 1481 /2006 за необходимостта от международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистчески режими, а също така и с одобрението на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от З юни 2008 г. за необходимостта истината за престъпленията на комунистическите реншми да стане достояние на обществото подкрепена от Народното събрание с решение от 18 септември 2008 г.

Българският парламент доказа, че съзнава и недвусмислено подкрепя разкриването на истината за насилието и престъпленията  върху българския народ, Вярваме, че и сега  ще подкрепи това наше искане, давайки своя принос  за справедливост и възмездие към това уродливо посегателство спрямо нашата същност,


С уважение:

Георги Стаменов 

Председател на "Сдружение на бежанците от Вардарска и Беломорска Македония и потомци"

Георги Анадолов

Председател Граждански съвет

на сдружение "Български щит" 




Георги Стаменов е известен художник, по произход от Македония. Можете да видите негово интервю за македонския въпрос тук.
А тук представяме последното интервю на един добър българин от Македония, професор Благой Шклифов, езиковед и диалектолог,  убит в Беломорска Македония през 2003 г. заради патриотизма си.

А тук можете да видите негови книги.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves