Важни писания

четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Конституционен удар по нелегитимното правителство


Национален Сбор за Съпротива "Свети Георги Победоносец" още на 14.10.2021 г. предупреди служебния премиер генерал Стефан Янев да спре ПЛАНдемията, като отмени всички противоконституционни заповеди на министъра на здравепогазването Стойчо Кацаров. Дадохме му ултиматум и срок от 5 дни да изпълни исканията ни. 
За съжаление, той погази военната си клетва да служи на България и българския народ и да защитава Конституцията и спазва законите на страната. 
Поддаде се на външния натиск на световното плутократично задкулисие и въведе дискриминационните и тиранични "зелени сертификати", като начало на новата тоталитарна диктатура, целяща да унищожи българския народ и човечеството като цяло. Затова на 19.10.2021 г обявихме в Обръщение към българския народ, че започваме борба срещу нелегитимното правителство заради предателството му и политиката му на геноцид спрямо българската нация. На следващия ден започнаха протести в София, Варна, Бургас, Велико Търново, Сливен, Пловдив, Плевен, Монтана, Благоевград, които скоро прерастнаха във въстание. Но борбата се води не само по площадите и улиците на българските градове, а също и в залите на съдебната система. Затова нанесохме решителен удар в сърцето на врага - обявихме конституционната нелегитимност на управлението и започнахме дело във Върховния Административен Съд. 
Време е да свалим нелегитимното правителство и президента, който го е назначил в нарушение на Конституцията,  присвоявайки си народния суверенитет, заради убийствената им политика на геноцид спрямо българския народ. Те извършиха държавна измяна и национално предателство, като се поставиха в услуга на вражески външни и вътрешни сили и ще понесат отговорност за това предателство!

Затова на 22.10.2021 г. внесохме във Върховния Административен Съд (Входящ номер 14776/22.10.2021 г.) следната искова жалба срещу безумната, нищожна  и противоконституционна заповед на нелегитимния министър на здравеопазването:


До

Върховния Административен Съд

 

 

 

 

 

 

ЖАЛБА

 

от ...............................................................


  

Срещу Заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването и искане за обявяването и за нищожна.

 

  

Уважаеми Господа Върховни Съдии,

 

Не съм доволен и обжалвам в законоустановения срок Заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването като нищожна, поради издаването й от нередовен, противоконституционно назначен орган на властта. Мотивите ми за това са следните:

1.     Министърът на Здравеопазването, както и целият състав на МС е назначен в нарушение на член 109  от Конституцията, изискващ членовете на Министерския съвет да полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2. Изискването на тези членове от Конституцията е императивно и не подлежи на тълкувания.

2.     Настоящият служебен министър на здравеопазването, както и останалите министри и министър-председателят не са полагали такава клетва пред Народното Събрание, нито при първия си, нито при втория си мандат в двете поредни служебни правителства.

3.     При липса на положена клетва пред Народното събрание, министрите не могат да встъпят в длъжност и са нелегитимни, а всичките им актове са нищожни, доколкото са издадени от неоправомощен по конституционния ред орган на властта. Същото важи и за актовете на Министерския съвет като колективен орган на управление.

4.     Има вече създаден такъв прецедент при избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния Съд, при който тогавашният президент Плевнелиев напусна залата и тя не можа да положи изискуемата клетва и съответно не встъпи в длъжност.

5.     ВАС има правомощията да разреши делото по същество въз основа на Решение № 10 от 6 октомври 1994 г. по к. д. № 4/94 г., на Конституционният Съд.

 

Във връзка с гореизложените доказателства моля:

1.      Съдът да отмени Заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването като нищожна.

2.      Да прогласи Министерския съвет за нелегитимен и съответно всичките му актове за нищожни.

3.      Да констатира, че Президентът на Република България е извършил грубо нарушение на Конституцията в чл. 109 във връзка с чл. 76 ал 2, доколкото е назначил служебно правителство, което е положило клетва пред него, а не пред Народното Събрание. С това си деяние той заобикаляйки народното представителство си е присвоил противоконституционно народния суверенитет в нарушение на чл. 1 ал. 3 и чл. 4 ал. 1  от Конституцията. Моля ВАС да сезира Конституционният Съд по този въпрос съгласно правомощията си по чл. 150 ал 1 от Конституцията.

 

22 октомври 2021 г.

Град София

С уважение: ................................



Всеки желаещ може да копира жалбата или да я изтегли оттук и да я внесе също и от свое име във ВАС, срещу такса от 10 лева.


Истината за незаконното правителство вече проби и в официалните - казионни телевизии. Чуйте заключителните думи във видеото.

Всъщност освен заведеното дело пред ВАС, сме поискали и "петимата големи" имащи право да сезират Конституционния съд да се задействат.


До:

Главния прокурор на РБ (вх. № PRB202112074082I)

Върховния Административен Съд (вх.№ 14838/2021г.)

Върховния Касационен Съд (вх.№ 9725/25.10.2021 г.)

Омбудсмана на РБ (вх.№ 1394/25.10.2021 г.)

Висшия Адвокатски Съвет

  

 

ИСКАНЕ

 

от  хххххххххххххххххххххххххх

 

ОТНОСНО: Обявяване на  Министерския съвет за нелегитимен поради противоконституционно назначаване и обявяване на заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването за нищожна.

  

Уважаеми Дами и Господа,

Настоявам да упражните правомощията си по член 150 от КРБ и да сезирате Конституционния съд по следния казус:

1. Министърът на Здравеопазването, както и целият състав на МС е назначен в нарушение на член 109  от Конституцията, изискващ членовете на Министерския съвет да полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2. Изискването на тези членове от Конституцията е императивно и не подлежи на тълкувания.

2. В Конституцията е ясно казано в чл.99 (5) „Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание." Тоест, Президентът първо назначава правителството и чак след това разпуска парламента, именно за да може новият Министерски съвет първо да положи клетвата по чл. 109 във връзка с чл. 76 ал. 2.

3. Настоящият служебен министър на здравеопазването, както и останалите министри и министър-председателят не са полагали такава клетва пред Народното Събрание, нито при първия си, нито при втория си мандат в двете поредни служебни правителства.

4. При липса на положена клетва пред Народното събрание, министрите не могат да встъпят в длъжност и са нелегитимни, а всичките им актове са нищожни, доколкото са издадени от неоправомощен по конституционния ред орган на властта. Същото важи и за актовете на Министерския съвет като колективен орган на управление.

5. Има вече създаден такъв прецедент при избора на съдия Венета Марковска за член на Конституционния Съд, при който тогавашният президент Плевнелиев напусна залата и тя не можа да положи изискуемата клетва и съответно не встъпи в длъжност.

6. Всеки един съд има правомощията да разреши въпросът по същество въз основа на Решение № 10 от 6 октомври 1994 г. по к. д. № 4/94 г., на Конституционният Съд.

Във връзка с гореизложените аргументи моля, да сезирате Конституционния съд за образуване на конституционно дело със следните искания:

1. Обявяване на назначения от Президента Министерски съвет за нелегитимен. 

2. Обявяване че Президентът на Република България е извършил грубо нарушение на Конституцията в чл. 109 във връзка с чл. 76 ал 2, доколкото е назначил служебно правителство, което е положило клетва пред него, а не пред Народното Събрание. С това си деяние той заобикаляйки народното представителство си е присвоил противоконституционно народния суверенитет в нарушение на чл. 1 ал. 3 и чл. 4 ал. 1  от Конституцията. 

3. Да се отмени Заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министъра на здравеопазването като нищожна.

24 октомври 2021 г.

Град София


С уважение: 

Вече е входирано при всички 5 институции. Има вече получен отговор от ВКС. Получихме отговор и от Главния прокурор. Чакаме и от останалите институции, но междувременно не стоим със скръстени ръце, делото по този въпрос във ВАС се придвижва.

Ние се бием не само за нас, бием се за децата на България, те са бъдещето на Родината ни. Вижте за какво мечтаят те и излезте на битка заради тях!


 

"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел




"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5


ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА!
ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
СВОБОДА ЗА НАРОДА!
ЗА БЪЛГАРИЯ!



Присъедини се към воините на светлината! Свържете с нас:
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves