Важни писания

петък, 29 октомври 2021 г.

Дойде му времето

Ние забавяме, но не забравяме. Ако си спомняте две наши публикации "Престъпниците в МВР" и "Клетвопрестъпниците", писани по време на мутренското управление на ГЕРБ, когато полицаи и мутри от охранителни фирми нанесоха жестоки побои на невинни граждани на протестите на 9 юли и 2 септември 2020 година, ние им обещахме възмездие, включително за мутрите от "Делта гард". И да, дойде му времето. Прочетете това: "МВР отнема лиценза на "Делта гард"" 

Но освен това направихме питане по Закона за Достъп до Обществена Информация до МВР, кои точно охранителни фирми, по силата на какви договори и с колко човека са участвали в потушаването на протестите през 2020 г. Защото, ако не сте чели горецитираната статия "Престъпниците в МВР" не знаете, че мутренските охранителни фирми напълно законно участваха и то срещу пари, в побоищата над невинни граждани през 2020 година. Ето част от материала писан през лятото на миналата година:

"Вижте долу две Инструкции на МВР:

„ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 17 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ВИДА НА ЛИЧНИЯ ЗНАК, ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПОЛЗВАНЕТО МУ И РЕДА ЗА НОСЕНЕ НА ИНДИВИДУАЛЕН ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН НОМЕР ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Издадена от министъра на вътрешните работи
Обн. ДВ. бр.65 от 25 Август 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.9 от 31 Януари 2020г.“
И
„ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА
ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА
МЕРОПРИЯТИЯ
Издадена от министъра на вътрешните работи
Обн. ДВ. бр.106 от 23 Декември 2014 г., изм. И доп. ДВ. бр.63 от 18 Август 2015г.“
Нещо да ви прави впечатление? Ами да, в грубо противоречие със Закона за Нормативните Актове и Указа за приложението му две различни инструкции, регулиращи отделни материи, издадени в различно време, носят един и същ НОМЕР!!? Такъв гаф може да направи само някоя калинка в правната дирекция на МВР. Но това е само детайл, с който скоро ще се занимава Върховният Административен Съд. Лично ще се погрижа за това.
Тук обаче иде реч за съвсем друго нещо. Вижте какво гласи инструкцията за обществения ред:
„Чл. 13. (1) Силите и средствата за осъществяване охраната на мероприятия и овладяване групови нарушения на обществения ред са собствени, допълнителни и сили за сигурност и охрана извън МВР.
(2) Собствени сили и средства са тези, с които разполага ОДМВР, на чиято територия се провежда мероприятие или е възникнало групово нарушение на обществения ред.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2015 г., в сила от 18.08.2015 г.) Допълнителни сили и средства са силите и средствата на други структури на МВР, които се привличат за изпълнение на задачи на територията на ОДМВР по ал. 2 за изпълнение на задачи по:
................................................
(4) Сили за сигурност и охрана извън МВР могат да бъдат служители и лица от:
1. Национална служба за охрана (НСО);
2. Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС);
3. Служба "Военна полиция" към министъра на отбраната;
4. Главна дирекция "Охрана" към министъра на правосъдието;
5. търговци, извършващи частна охранителна дейност;
6. други институции.“
Вижте алинея (4) т. 5 как към държавните служби за сигурност са приравнени и мутренските охранителни фирми като „Делта гард“ и „Ипон“ например, впрочем и двете собственост на Бойко Борисов с подставени лица!
С поднормативен акт в противоречие с конституцията и законите на мутри от криминалния контингент са дадени права на полицаи!"
Пълният текст тук "Престъпниците в МВР". А ето и текста на нашето питане по ЗДОИ:

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ от ххххххххххххххххххххххххххххххххх адрес за кореспонденция: Държавна „Система за Сигурно Електронно Връчване“ телефон за връзка: ххххххххххххххххххх , ел. поща: ххххххххххххххххххххххх УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР, На основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация: Съгласно чл. 13 ал. 4 т. 5 от „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ“ на МВР в охраната на масови мероприятия могат да бъдат привличани и външни на МВР организации включително „търговци, извършващи частна охранителна дейност;“. Във връзка с това моля да ми бъде предоставена информацията: 1. Кои частни охранителни фирми, на кои дати и с колко служители са били привличани за охраната на провелите се протести в град София през цялата 2020 година? 2. Какви пари от бюджета на МВР са им били заплатени за това участие и на основата на какви договори? Желая да получа исканата информация в следната форма: Електронно копие на документа. Моля да получа отговора в „Системата за Сигурно Електронно Връчване“

И ето, че МВР взе та ни отговори с две любезни писъмца и ни даде достъп до тази информация, която трябва да ни предостави СДВР. В очакване сме и ще публикуваме отговора им тук.
Затова освен питането по ЗДОИ до МВР, направихме и предложение за отмяна на текста в инструкцията, позволяваща да се наемат частни охранителни фирми за охрана на масови мероприятия. Ето го и предложението:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
за промяна в инструкции на МВР
 

от   хххххххххххххххххххх с ЕГН ххххххххххххххххххх
адрес за кореспонденция: Държавна „Система за Сигурно Електронно Връчване“
телефон за връзка: хххххххххххххххх , ел. поща: ххххххххххххххххххх


ОТНОСНО: „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. ЗА
ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ“
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

През изминалата 2020 година и първите няколко месеца на 2021 г.  считано до 4 април 2021 г., в София бяха проведени над 330 протеста, митинга, шествия, блокади и други масови мероприятия против предходното правителство.
На много от тях бяха забелязани и заснети на снимки и видео много странно изглеждащи „полицаи“. С голи глави, бради и татуировки, с външност и поведение на мутри, а не на полицаи, с неуставни емблеми, знаци, пагони, униформи и оръжия.  Те носеха незаконни символи като фашистки такива, американски от разни родове войски, че даже и от Q anon в противоречие с нормативите. Национално известни станаха „полицаите“ от София и Благоевград въоръжени с бокс и алпинистки чук. Бяха показани дори по националните телевизии. 
В социалните мрежи и интернет медиите бяха разпространени множество снимки на такива „полицаи“, някои съм добавил в приложението след писмото. Дори имаше запитване от журналисти по темата, дали в „охраната“ на протестите участват мутри от охранителни фирми, на което тогавашното ръководство на МВР отговори, че „…не знаят и не могат да контролират дали някои полицаи не работят допълнително в частни охранителни фирми в извънработно време“?!!
Но освен това има още няколко проблема.
1. Над 90% от полицаите при охраната на протестите НЕ носеха Индивидуален Идентификационен Номер, нито личен знак, а често отказваха и да представят служебна карта. В противоречие с „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 17 АВГУСТ 2015 г. ЗА ВИДА НА ЛИЧНИЯ ЗНАК, ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПОЛЗВАНЕТО МУ И РЕДА ЗА НОСЕНЕ НА ИНДИВИДУАЛЕН ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН НОМЕР ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ“. 
2. В противоречие със Закона за Нормативните Актове и  Указа за прилагането му съществува и втора инструкция на МВР със същия номер, но отнасяща се за други дейности - „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ“. Това е абсолютно правно недоразумение.
3. Съгласно чл. 13 ал. 4 т. 5 от „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ“ на МВР в охраната на масови мероприятия могат да бъдат привличани и външни на МВР организации включително „търговци, извършващи частна охранителна дейност;“. Точно тази вратичка отваря възможността за участие на охранителните фирми, повечето от тях с меко казано съмнителна репутация да участват в полицейски акции, където изобщо не им е мястото.
4. При многобройните ни наблюдения на полицаи с които сме имали разговори при различни поводи, мнозинството от тях не са чували за Конституцията и законите, не разбират юридическата йерархия и значимост на нормативите и често казват, че те „… не познават и не се интересуват от законите и Конституцията, защото изпълняват заповеди“.?!! Да напомня, че полагат не една, а две клетви при постъпването си на служба:
"Кълна се при изпълнение на държавната служба в МВР да спазвам Конституцията и законите на Република България и да изпълнявам добросъвестно, честно, лоялно, обективно и безпристрастно служебните си задължения, съобразно интересите на държавата." - съгласно Чл. 146. (1) от ЗМВР, а с отделна заповед на бившия министър Петканов полагат и клетва по Етичния кодекс на служителите от МВР с полицейски правомощия:
• Да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат Конституцията и законите на Република България.
• Да опазват живота, здравето и законните интереси на гражданите без предубеденост и дискриминация.
• Да оправдават общественото доверие и да бъдат непоколебими в призванието си да служат и помагат на хората.
• Да спазват етичните правила и норми в професионалната си дейност и да работят за изграждането на положителен образ на службите за ред и сигурност.
• Да работят добросъвестно и да спазват стриктно правилата, принципите и нормите на българския полицейски Етичен кодекс.
 По време на ПЛАНдемията от 13 март 2020 г. досега, сме се сблъсквали с изключително грубо нарушаване на клетвите от страна на всички полицаи, изпълняващи безумни, противоконституционни, незаконни и нищожни заповеди на Министъра на здравеопазването за носене на маски, насилствени инжектирания, ПСР тестове, затваряния на обекти, глоби, арести и прочие издевателства над българския народ, нарушаващи правата и свободите на човека и гражданина в противоречие и на редица международни харти и конвенции.

Предвид на гореизложеното настоявам за:
1. Отмяна на т. 5  от чл. 13 ал. 4 на „ИНСТРУКЦИЯ № 8121з-988 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2014 г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ“ и прекратяване участието на частни охранителни фирми в дейността на МВР.
2. Повишаване правната грамотност на полицейските служители за изпълнение на изискванията на клетвите им в защита на Конституцията, законността и правата и свободите на българския народ.
3. Задължително прилагане на изискванията на инструкцията за легитимация и идентификация на служителите на МВР при акциите им, за да не се повтарят никога повече срамните побоища и издевателства над невинни протестиращи граждани като това зад колоните на Министерски съвет от 9 юли 2020 г.
4. Промяна на номерацията на горецитираните две инструкции в съответствие с ЗНА.

17.10.2021 г.
Гр. София
С уважение:


Ще видим дали министърът на вътрешните работи ще се съобрази с нашето предложение. 
14  май 2020 първият протест пред Народното Събрание
Дали българското знаме отделя полицията от народа или ги обединява, зависи от полицаите.

"Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата."
Апостол Павел




"И светлинката в мрака свети и мракът не обзе я!"
Йоан 1:5


ВКЛЮЧИ СЕ В СЪПРОТИВАТА!
ДОЛУ ПЛАНДЕМИЯТА, СМЪРТ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
СВОБОДА ЗА НАРОДА!
ЗА БЪЛГАРИЯ!



Присъедини се към воините на светлината! Свържете с нас:
 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves